Kolme tällä viikolla julkaistua musiikkivideota, jotka haluat katsoa nyt heti

Ota päivästäsi hetki näille tyylikkäille musiikkivideoille.

 

 

Hassan Maikal – Yksinäistä feat. Ibe

Hassan Maikalissa on alusta asti ollut sitä jotain mikä herätti kiinnostukseni jo ihan alkumetreillä. Sittemmin Sony Musicille sainattu tulokas on tänään julkaissut debyyttialbuminsa Betonitarha, jota olen odottanut innolla ja hartaasti. 

Hassanin musiikissa mut tekee iloiseksi moni asia; samettisen lauluäänen lisäksi Hassanilla on vaikuttapa tapa tekstittää biisejään, ja myös musan räppiosuudet lähentelee välillä spoken wordia, mikä alleviivaa lyriikkojen teemoja, tehden niistä erityisen vaikuttavia. Hassan Maikal yhdistelee musiikissaan monipuolisia tulkintataitojaan afropoppiin, hip hoppiin, ja kauniisiin pop-melodioihin. Lisäksi tuottaja Alvar Yrjänä Escartinin tuotanto on paikoitellen erityisen mässy ja jatkuvasti raikas.

Albumin viimeiseksi sinkkujulkaisuksi jäi Yksinäistä, joka sai rinnalleen Atte Merikallion ja Jack Murdanin ohjaaman, sekä Silja Minkkisen tuottaman tyylikkään ja koskettavan musiikkivideon. Biisillä ja videolla kuullaan myös feattaamassa Ibe

 

 

Mikael Gabriel – Tokio

Myös Mikael Gabrielin uusi albumi Elonmerkki julkaistiin tänään, kolme vuotta edellisen albumijulkaisun Ääripäät jälkeen. Paljon on ehtinyt tapahtua muutamassa vuodessa: MG vetäytyi hetkeksi julkisuudesta, matkusti Tokioon etsimään löytämään itsensä uudelleen, tuli isäksi, ja niin ─ onhan tässä ollut tämä pieni globaali epidemiakin.

Verrattuna Mikael Gabrielin aiempaan tuotantoon, Elonmerkki on kepeämpi, tunnelmallisempi ja harmonisempi kokonaisuus, jossa mennään teemallisesti syvemmälle kuin artistin tuotannossa kenties koskaan aikaisemmin. Albumi on vahva kokonaisuus, joka voi kenties toimia jonkinlaisena ankkurina rauhalliseen tyyneyteen, silloin kuin ympäröivä maailma tuntuu liian myrskyisältä. 

Elonmerkki-albumin visut ovat myös erityisen vaikuttavia, ja albumin julkaisun tiimoilta katseltavaksi onkin tullut myös musiikkivideo albumilta löytyvästä Tokio-biisistä. Jani Nikanderin tuotannon on ohjannut kaverikarim, sekä sen ovat käsikirjoittaneet kaverikarim, sekä Joonas Laaksonharju.

Albumille on itseasiassa julkaisut useampi vaikuttava musiikkivideo, ja albumilta ulos jääneeseen Universum-biisiin tehtiin niinkin käsittämättömän hieno musiikkivideo, että ei ole ihme, että se pokasi myös ehdokkuuten Emma Gaalasta hiljattain. Vuoden musiikkivideo -kategorian vei kuitenkin F videollaan Vapaa, josta kirjoitin sen julkaisun aikaan täällä. Mikael Gabrielin ja Nublun Universum-video on katsottavissa täältä.

 

 

Lil Nas X – Sun Goes Down

Edeltäjistä poiketen, Lil Nas X ei (valitettavasti vielä) ole julkaissut uutta albumiaan, mutta uusi biisi Sun Goes Down näki tänään päivänvalon, ja myös se sai rinnalleen koskettavan musiikkivideon. Kyseessä on Lil Nas X:n ensimmäinen julkaisu maaliskuun viraalihitti Monteron jälkeen. Kappale, joka sekin herätti valtavasti huomiota etenkin törkeän (ja) hienon musiikkivideonsa vuoksi, jolla Lil Nas X laskeutuu tankoa pitkin alas helvettiin twerkkaamaan Saatanalle. As you do.

Lil Nas X on freesi tuulahdus genressään, ja merkittävän avoin uusi esikuva myös LGBTQ+ -yhteisölle. Uudella Sun Goes Down -biisillään ja musiikkivideollaan hän reflektoikin nuoruuttaan, ja toimii ikään kuin suojelusenkelinä teini-ikäiselle itselleen. Koskettavalla biisillään Lil Nas X kertaa nuoruusvuosiaan, kiusatuksi joutumista jo niinkin aikaisin kuin 10-vuotiaana, seksuaalisuutensa kanssa  kamppailua teini-iässä, ja jopa oman elämänsä kyseenalaistamista, kunnes hän lopulta muuttuu omaksi sankarikseen, ja palaa ajassa takaisin kertomaan nuorelle itselleen kuinka kaikki vielä järjestyy.

Sekä Montero, että Sun Goes Down ovat ensimmäisiä maistiaisia artistin tulevalta debyyttistudioalbumilta, jonka olisi tarkoitus ilmestyä tänä kesänä.

 

PS. Tänään on ilmestynyt hurja määrä uutta musiikkia, jotka löydät mm. Musiikkiblogin Noin viikon biisit -soittarilta täältä.

 

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.