Hyvää huomenta, Nova Twins tuli ravistelemaan sinut hereille

 

Nova Twins on Lontoossa perustettu brittiläinen rock-duo, jonka jäseninä kuullaan vokalisti-kitaristi Amy Love, sekä basisti Georgia South. Bändiä on kuvailtu bassovoittoiseksi rock-duoksi, joka yhdistelee musiikissaan grimea ja punkkia. Kaksikko itse kuvailee musiikkiaan urbaaniksi punkiksi.

 

Love ja South olivat läheisiä ystäviä lapsuudestaan saakka. Georgia oli muusikkovanhempien kasvattama, ja oppi soittamaan pianoa ja lapsena. Hän alkoi vasta myöhemmin 12-vuotiaana kallistua kohti basson rosoisempia soundeja, kun pianon volyymi ei enää tuntunut tarpeeksi kovalta. Siitä asti Georgia on ollut täysin koukussa soundeihin, joita on kuullut hip-hopissa ja elektronisessa musiikissa.

Amy tutustui Georgiaan tämän isoveljen kautta, ja kaksikko läheni kun Georgian isä opetti Amya soittamaan kitaraa. Myöhemmin collegessa Amy sukelsi rockin ja punkin maailmaan, missä suurimmaksi inspiraatioksi nousi nopeasti Betty Davis.

Betty Davis on afroamerikkalainen funk-artisti ja malli, joka nautti erityistä suosiota 70- luvulla. Hänen musiikkinsa oli vahvasti seksuaalisuutta korostavaa, minkä vuoksi häntä vainottiin isosti konservatiivisten piirien taholta. Davisin laulutyyli oli etenkin 70-luvun kontekstissa erityisen eläytyvää ja seksuaalista, ja hänet tunnettiin erityisesti unohtumattomista live-esiintymisistään.

 

 

Betty Davis on kuitenkin pysynyt kulttihahmona osittain juurikin avoimen seksuaalisen asenteensa vuoksi, joka vielä aikanaan oli kontroversiaalia. Vaikka Davis nautti menestyksestä Euroopassa, Yhdysvalloissa häntä ei juurikaan päästetty esiintymään telkkariin, sillä hänen lavapersoonansa koettiin niin seksuaalisesti aggressiivisena. Hänen keikkojaan boikotointiin, ja hänen biisejään ei aina suostuttu soittamaan radiossa uskonnollisten ryhmien paineen alla. 

Betty Davis lopetti musiikin tekemisen 70-luvun lopussa ja on pitkälti elellyt hiljaiseloa Pittsburghissa. Nova Twinsin soundissa Davisin vaikutus kuuluu kuitenkin vahvasti edelleen. Amy suorastaan rakasti Betty Davisin anteeksipyyntelemätöntä sävyä ja asennetta.

Vaikka Nova Twinsin kaksikko oli ollut läheinen jo pitkään, he lyöttäytyivät musiikillisesti yhteen vasta kun olivat jo vihkiytyneet bändielämään muiden projektiensa kautta, ja soitelleet keikkoja muiden bändien kanssa. Duo perusti vuoden 2014 tiimoilla yhdessä bändin, joka starttasi nimellä BRAATS. Sittemmin kaksikon nimeksi vakiintui kuitenkin Nova Twins, ja seuraavana vuonna kyseisen nimen alla julkaistu ensimmäinen biisi Bassline Bitch herätti myös levy-yhtiöiden kiinnostuksen. Itsenäinen levy-yhtiö Robotunes signasi kaksikon, sekä julkaisi heidän ensimmäisen EP:nsä vuonna 2016.

Aiemmin tänä vuonna julkaistu albumi Who Are The Girls? on ollut itselläni kovassa kuuntelussa, ja se onkin mainio läpileikkaus bändin asenteesta ja soundista. Raskaampaa, rouheampaa soundia ja röyhkeyttä siivittävät myös elektronisemmat vivahteet ja vokalistisessa ulosannissa voi ajoittain kuulla hienovaraisia jopa rap-vaikutteita. Se on asenteellinen, hieman röyhkeä, eikä juuri pyytele anteeksi. Ehkä siinä on juurikin hieman sitä Betty Davisia, mutta modernimmalla twistillä.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.