TeaMarrr tarjoilee parasta teetä aikoihin

“I’m all tea and crumpets, but I might slap a hoe.”

 

 

Ihanaa välillä löytää jotain ihanaa ilman, että edes etsii. Eräs kaunis ilta tuli internetin loputtomassa maailmassa vastaan tämä valloittava itselleni uusi artisti, jonka suosio ei ole vielä levinnyt aivan Suomeen asti. Siispä jaan tämän ihanan löydön nyt teidänkin kanssanne!

Bostonissa syntynyt, sittemmin Los Angelesiin juurtunut TeaMarrr kasvoi uskonnollisessa haitilais-amerikkalaisessa kodissa, jossa TV ja musiikki olivat kiellettyjä arkipäivisin. Siksi hän kulutti aikaansa kirjoittamalla lauluja ja melodioita viihdyttääkseen itseään. Hän unelmoi musiikin tekemisestä, mutta oli erityisen kiinnostunut videoiden ohjaamisesta ja editoimisesta.

Jokin veti kuitenkin kohti musiikkia. Vaikka maallinen musiikki oli kotona kielletty, vanhempien ollessa poissa TeaMarrr keplotteli tiensä radion äärelle. Sieltä hän poimi tietoisuuteensa hieman gospelia vulgaarimpaa musiikkia mm. Biggien, Ludacrisin ja Tyler, The Creatorin kaltaisilta artisteilta.

TeaMarrrin suurimpia vaikuttajia ovat lisäksi olleet mm. Amy Winehouse, Lauryn Hill ja Big Maybelle. Röyhkeytensä ja uhmansa hän kertoo omaksuneensa Rihannalta ja The Notorious B.I.G.:ltä. Ajoittain hän kuitenkin palaa vanhojen klassikoiden, kuten Frank Sinatran ja Duke Ellingtonin pariin.

 

 

Uskonnollisen kasvatuksensa vuoksi TeaMarrrin musiikillinen identiteetti alkoi muovautua Haitin ympärille. Uskovaisessa perheessään TeaMarrr kasvoi hieman monien muiden Haitin perinteiden ulkopuolella. Jos hän esimerkiksi kuunteli perinteistä soca-musiikkia, sen piti olla nimenomaan gospel-socaa. Vanhemmalla iällä hänen pitikin itse löytää kaikki se, mitä oli missannut. TeaMarrrin vanhemmat yrittivät piilottaa pelottavan musiikkialan häneltä, mutta se löysi TeaMarrrin lopulta joka tapauksessa.

2015 TeaMarrr alkoi lopulta tavoitella uraa musiikin parissa. Debyytti-EP Thanks for the Chapstick julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin 2017. TeaMarrrista tuli myöhemmin ensimmäinen artisti, joka sainattiin Issa Raen uudelle levy-yhtiölle.

 

 

TeaMarrr, oikealta nimeltään Thamar Noel, halusi, että myös hänen artistinimensä mukailisi hänen oikeaa nimeään, ja lopputuloksena syntyi akronyymi TeaMarrr. Akronyymi muodostui sanoista totally enthused about making art really, really raw. Haastatteluissa TeaMarrr kertoo olevansa teekuppi, ja hänen musiikkinsa on teetä, joka tulvii hänestä ulos. Teekupit ovatkin vahva osa TeaMarrrin visuaalista brändiä ja ne toistuvat niin artistin musiikkivideoilla kuin liveseteissäkin.

Oma ensimmäinen biisilöytöni ja ihastukseni One Job on ensimmäinen single TeaMarrin tulevalta Tea Turns to Wine -debyyttialbumilta, joka on jatkoa Thanks for the Chapstick -EP:lle. Se on suunniteltu julkaistavaksi tänä kesänä Position Musicin kautta. Biisi oli alunperin kirjoitettu Rihannalle, mutta lopulta alkoikin tuntua enemmän TeaMarrrin omalta biisiltä.

TeaMarrrin valloittava tapa tekstittää on raaka sekä suodattamaton, ja hänen musiikkinsa yhdistelee leikkisää, jopa hieman piikikästä poppia, R&B:tä ja soulia. TeaMarrr on helppo kokea sinä ihastuttavana, teetä spillaavana parhaana ystävänä.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.