Tytöt Tykkää (Tuure Boelius)

Tänään suomalaiselle musiikille siunautui lahja, jota emme tienneet tarvitsevamme.

 

 

“HERRANJUMALA TULE TÄNNE HETI TUURE BOELIUS ON TEHNYT TYTÖT TYKKÄÄ UUDESTAAN TEFLAREIDEN KANSSA JA SIITÄ ON TULLUT MUSIIKKIVIDEO TULE TÄNNE NIIN KATSOTAAN SE HETI HYVÄ JUMALA!!!!”

 

Kutakuinkin näin huusin ystävälleni pienen Kallion yksiöni toiseen siipeen, jossa hän suoritti kylpyhuoneessa sunnuntaisia aamutoimiaan sulassa rauhassa. Ystäväni ymmärsi välittömästi asian vakavuuden ja riensi luokseni olohuoneeseen.

Siellä katsoimme edellä mainitun musiikkivideon riemastuneina. Sitten katsoimme sen kolme kertaa uudetaan. Löysimme siitä joka kerta jotain uutta ja ihastuttavaa.

Tytöt tykkää on Tea Hiillosteen vuonna 2007 julkaistu debyyttisingle, ja omaa guilty pleasure -biisieni kärkeä. Kaikessa heteronormatiivisuudessaan naiivissa ja radikaalisti ärsyttävässä kappaleessa on jotain äärimmäisen koukuttavaa ja mahtipontista. Oli siis aikakin, että tämä suomalainen modernin sukupolven ikivihreä klassikko tuotiin tälle vuosikymmenelle.

Monella tapaa originaalille versiolle edelleen uskollisena pysyvässä versiossa Teflon Brothers mm. muistuttaa, että tytöt tykkää myös tytöistä ja pojat pojista. Ja joitain ei kiinnosta ollenkaan. Kappaleen musiikkivideossa liikutaan vintage-henkisen Pinkki Paplari -kampaamon maisemissa, parturoidaan huulikiillolla ehostautuneen Pyhimyksen kaljua ja tanssitaan itsemääräämiseoikeuden nimissä. 

Vuosien aikana ilmeisesti myös muut artistit ovat havitelleet kyseistä biisiä uudelleen versioitavaksi, mutta Boelius oli ensimmäinen, jolle lupa päivittää Tytöt tykkää -hitin vuoteen 2019 sopivaksi myönnettiin.

En tiennyt tarvitsevani tätä versiointia elämääni, mutta onneksi nyt tiedän. Aion aloittaa jokaisen aamuni katsomalla tämän musiikkivideon, kunnes vastaan tulee jotain ylimaallisempaa.

En tiedä kenen idea on ollut vihkiä tähän pyhään pop-musiikin liittoon Tuure Boelius ja Teflon Brothers, mutta kiitos sinulle. Kiitos niin paljon.

Edit: Lyhyen etsivätyön tuloksena selvisi, että idea on ollut Pyhimyksen. Tietenkin. Kiitos jälleen tästä lahjasta suomalaiselle musiikille.

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.