Noin viikon biisit #51

Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin.

 

Kevät on kyllä ihmisen parasta aikaa. Tai siis kiireisintä, se on kiireisintä aikaa. Edellisistä Noin Viikon Biisit -nostoista on vierähtänyt jo liian pitkä tovi, mutta toisaalta musiikkia on sinä aikana kertynyt ns. ihan saatanasti. Tässä niistä omat suosikkini! Määrällisen kompensaation vuoksi yritän pitää mielipiteeni mahdollisimman lyhyinä. Yritän.

 

Ariana and the Rose – You Were Never My Boyfriend

You Were Never My Boyfriend on juuri sellaista kevyttä, simppeliä ja pelkistettyä mutta herkkää indie-poppia mitä tarvitsen tähän kevääseen. Tästä ei kauheasti pelkistetymmäksi voikaan mennä, sillä taustat on vedetty biisissä minimiin ja laulantakin on lähinnä rytmikästä kuiskailua. Toisaalta, se tuo erityisesti esiin ne kohdat, jotka eivät ole. Ariana and the Rosen uusi EP Constellations – Phase 1 on suunniteltu julkaistavaksi kesäkuussa.

 

Lewis Capaldi – Hold Me While You Wait

Lewis Capaldin tunnusomaiset, rakkaudenkaipuuta täynnä olevat sanoitukset ja sydäntäsärkevä ääni lumoavat yleisöjä ympäri maailmaa ja itse rakastuin siihen viime syksynä. Vain 22-vuotiaan Capaldin ääni kuulostaa niin raa’an uskottavalta, että voisi kuvitella, että ikää olisi karttunut enemmänkin. Hold Me While You Wait on kertomus parisuhteesta, jossa kumppani ei ole varma siitä mitä haluaa. Parasta on, että Lewis Capaldi nähdään marraskuussa myös Helsingissä Tavastialla

 

My Chemical Romance – Helena

Vaikka tämä juttusarja on jo pari vuotta siirtynyt perinteisesti nostamaan nimenomaan uusia julkaisuja, aina silloin tällöin ilmaantuu hyvä syy nostaa myös vanhoja suosikkeja. Niin myös nyt, sillä My Chemical Romancen ikoninen läpimurtoalbumi Three Cheers For Sweet Revenge palasi yllättäen Billboard-listoille tänä keväänä, jo 14 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen. Julkaisunsa aikaan albumi keikkui listalla huimat 78 viikkoa. i ToLd yOu iT wAsN’T a pHaSe!!

 

Lauv – Drugs & The Internet

Kun Lauvin viime vuonna julkaistu suhteellisen hyvin menestynyt kokoelma-EP I met you when I was 18. oli julkaistu, ja Lauv päässyt kiertämään sen tiimoilta ympäri maailmaa, otti ahdistus ja masennus vallan ja esteli luomasta uutta musiikkia. Nyt julkaistu Drugs & The Internet onkin Lauvin ensimmäinen sinkkujulkaisu kovasti odoteltulta debyyttialbumilta ~how i’m feeling~

Drugs & The Internet nousee luontevasti haikean melankolian keskeltä tarttuvaksi poppiraidaksi. Biisi kommentoi nykyisen somemaailman ja internetin negatiivista vaikutusta ihmisten minäkuvaan ja ihmissuhteiden muodostamiseen.

 

 

Nelli Matula – Helposti särkyvää

Nelli Matula on pitänyt epäilyttävää hiljaiseloa jo hyvän aikaa, ja on ihan mahtavaa, että vihdoin saamme korvanappeihimme uutta materiaalia. Helposti särkyvää ei sinänsä tuo mitään uutta ja mullistavaa radioaalloille, mutta se on tarttuva poppiraita, jossa Matulan ääni soi kauniisti ja luontevasti. 

Kappale on kuitenkin myös siinä mielessä erityinen, että se on kaikessa herkkyydessään Matulan muuhun materiaaliin nähden poikkeuksellisen raaka, eikä sen etunenään ole aseteltu sassya Nelli Matulaa, joka aiempien julkaisujen myötä on jo tullut tutuksi. Toivoisin, että tulevalla albumilla kuultaisiin molemmat ääripäät; sekä se sassy pop diiva, jonka Suomi tarvitsee, mutta myös Nelli Matula sieltä kaikkein herkimmästä päästä, vielä herkemmästä kuin tässä biisissä.

 

SANNI – Hei kevät

Sannin Trippi-niminen nelosalbumi julkaistaan kesäkuun lopussa. Edellisen, SANNI-albumin julkaisusta on vierähtänyt jo kolme vuotta. Viimeisimmän albumin jälkeen julkaistut sinkut ovat uponneet allekirjoittaneeseen vaihtelevalla menestyksellä. Hei kevät onkin ensimmäinen Sannin biisi aikoihin, joka on kouraissut jostain syvältä. Rakastan sen melankolista tunnelmaa ja raskasta, lähes laahaavaa melankoliaa. On myös muistettava, että kevätmasennus on todellinen ilmiö ja kevät monille vuoden synkin jakso. Itse yhdistän tämän kappalen automaattisesti juuri tuohon tunteeseen, ja siksi se riipaisee.

Ai niin, lienee tärkeää mainita, että tässä kappaleessa on MODULAATIO!

 

Shawn Mendes – If I Can’t Have You

Alunperin Dua Lipalle kirjoitettu If I Can’t Have You on ehdottomasti biisi, joka kasvaa ja paranee jokaisella kuuntelukerralla. Ja mikä siinä onkin, että kun Shawn Mendes laulaa, se kuulostaa siltä, että se hymyilee, ja ennen kuin huomaankaan, hymyilen myös? 

Kaiken kaikkiaan If I Can’t Have You on täydellinen, tarttuva poppikappale, jossa on myös vahvasti potentiaalia päätyä oman kesäsoittarini huipulle…

 

Noin viikon biisit 2019

Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin. Seuraa soittolistaa Spotifyssa tästä.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.