Noin viikon biisit #48

Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin.

 

 

Malka – Pussy

Aiemmin Ruusunen-debyyttisinglellään hurmannut Malka julkaisi uuden, aiempaa vielä särmikkäämmän kakkosbiisinsä tänään, tematiikaltaan osuvasti juuri naistenpäivälle. Soundillisesti Pussy jatkaa edeltäjänsä kanssa samaa mystistä, voimakasta linjaa, mutta on Ruususta provosoivampi ja siis no, vielä coolimpi, vaikken ajatellut sen olevan mahdollista.

Ruusunen-biisin perusteella tämä ei ollut se suunta mihin olisin odottanut Malkan musiikillaan jatkavan, vaikka odotinkin tulevaa kovasti. Pussy tarjoaa sen sijaan jotain vielä mielenkiintoisempaa ja monipuolisempaa, ja nyt odotan sata kertaa enemmän mitä Malka tekee seuraavaksi!

 

Havahduin siihen, kuinka typerää on käyttää ”pussy” -sanaa kuvastamaan heikkoutta ja pelkuruutta. Minkä takia ”ballsit” puolestaan merkitsevät rohkeutta? Biisin tekstiin sain inspiraatiota tytöttelystä ja vähättelystä, jota oon kokenut matkani varrella musan parissa. Tiedän, että moni muukin nainen pystyy samaistumaan tämänkaltaisiin kokemuksiin. Rohkeudella ja vahvuudella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä haarovälistä löytyy. Haluan, että tän biisin myötä sana ”pussy” ei enää symboloi heikkoutta, vaan voimaa ja rohkeutta. Tää on anthem kaikille naisille.

 

Jonas Brothers – Sucker

Näin sitä vain kävi, että Jonas Brothers julkaisi uuden biisin. Ensimmäisen sitten kuuteen vuoteen. Sucker esittelee astetta tyylikkäämmän ja aikuisemman kolmikon. Viime vuosina Jonakset ovat kaikki tutkiskelleet omia polkujaan; Kevin Jonas on pysynyt kiitettävästi poissa parrasvaloissa, mutta Nick Jonas teki albumillisen soolomusiikkia, ja Joe Jones yhdisteli popin ja funkin sävyjä DNCE -bändissään.

Nämä seikat kuuluvat myös uudella Sucker-biisillä. Sucker on kiusoitteleva, tarttuva ja vähän funky. Jos jotain olisin toivonut, niin hieman isompaa nousua. Sucker antaa olettaa kappaleen räjähtävän isompiin mittasuhteisiin ihan pian, mutta niin ei kuitenkaan missään vaiheessa käy. Se on kevyt antikliimaksi. Toisaalta juuri biisin rytmitys ja coolius tuntuu olevan koko biisin pointti.

 

Evelina – Sahara

Evelina julkaisi odotetun toisen albuminsa SOS helmikuun lopussa. Albumilla on kuultavissa myös 24k-debyyttialbumilta tuttuja juttuja, mutta uudella albumilla musiikki on selvästi nostettu seuraavalle tasolle.

Albumilla kuullaan myös toki juuri sitä lattarisoundia, joka on tullut tutuksi Evelinan aiemmilta sinkkujulkaisuilta. Se ei kuitenkaan hallitse koko albumikokonaisuutta niin vahvasti kuin olisi voinut kuvitella, ja albumin julkaisemattomista kappaleista tätä tynkkytynkkyä edustavat lähinnä vain kappaleet Formula ja Lähetä.

Myöskään Evelinan ääni ei ole koskaan kuulostanut näin hyvältä ja hunajaiselta, parhaimmillaan se on kappaleilla kuten albumin nimikkoraita SOS, jossa Evelinan ääni tuntuu niin kevyeltä, luonnolliselta, rennolta ja kutkuttelevalta, että se tuntuu vetelevän ihan kaikista sydänlangoista.

Albumilla kuullaan myös koko levyn starttaava, ilmastonmuutokseen kantaaottava biisi Sahara, joka sai myös oman musiikkivideonsa, mikä julkaistiin albumin julkaisun yhteydessä. Evelina tekee Sahara-kappaleen myötä myös yhteistyötä WWF:n kanssa.

 

 

Aarnikotkat – Miesten vuorolla

Aarnikotkat ja Monsp Records ovat kaikessa hiljaisuudessa solmineet levysopimuksen ja viisipäinen yhtye on valmistellut uutta albumiaan, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Miesten vuorolla on ensimmäinen single tulevalta levyltä ja käsittelee aihetta, josta on lähiaikoina keskusteltu enemmän, mutta varsinkin rap-skenessä pitkälti vaiettu. Siksi on erityisen siistiä, että juuri tämän genren musiikissa aihetta käsitellään enemmän!

 

Me pyritään pohtia mieskuvaa ja miehenä olemista, ja tarjotaan pakoa raameista, jossa miehuutta pitäis todistella muille. Jokainen meistä ei ole vahva ja hiljainen taistelija, eikä tarvitsekaan olla. Tehtiin biisi, joka kertoo, että miehilläkin on oikeus olla herkkä ja pitää itseään kauniina.

 

Pikku G – Mitä sulle jää / feat. Ilta

Pikku G julkaisi uuden voimaballadin Mitä sulle jää, jossa kuullaan jälleen vierailemassa Ilta. Tämä on toinen kerta kun Ilta kuullaan Pikku G:n biisillä, aiemmin upea ääni vieraili viime vuonna kesäisellä Paratiisiin-biisillä. Mitä sulle jää mukailee samanlaista tunnelmaa mitä oli kuultavissa Pikku G:n Solmussa-paluusinkulla, mutta se on kuitenkin biisinä massiivisempi ja voimakkaampi. 

Kaikissa Pikku G:n uuden tulemisen myötä julkaistuilla kappaleilla on muuten mukana naisääni Pikku G:n lisäksi. Solmussa-paluubiisillä kuultiin laulamassa Behm. Toisaalta kun kappaleiden tematiikka pyörii ihmissuhteiden ja rakkauden ympärillä, tarjoaa nais-feat mahdollisuuden tietynlaiseen dialogiin.

Tällä kappaleella Ilta on niin mieletön, että melkein dominoi koko biisiä. Mikä ei siis sinänsä haittaa ollenkaan, se tuntuu olevan parasta tälle biisille juuri niin!

Mitä sulle jää tarjoaa muuten mielestäni myös hauskan, toivottavasti tarkoituksellisen viittauksen aiemmin julkaistuun biisiin. Pikku G laulaa biisillä “sä poltit sillat – nyt mä totuttelen uimaan taas”, mikä saattaisi olla viittaus Cheekin Sillat-biisiin, jossa Iltaa kuultiin ensimmäistä kertaa.

 

Jeremie – hyperventiloin / feat. Adi L Hasla

Jeremie on urbaania poppia ja funkkia yhdistelevä tulokas. Vintagesaundia modernissa ja tanssittavassa popissa yhdistelevä artisti lähettää kuulijan tanssilattialle ajasta ja paikasta riippumatta. Jeremien toinen biisijulkaisu hyperventiloin on äärimmäisen koukuttava, pehmeästi maalaileva kappale, jossa kuullaan vierailemassa Adi L Hasla, joka tarjoaa biisille soundillisesti hieman kovempaa kulmaa. 

 

Noin viikon biisit 2019

Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin. Seuraa soittolistaa Spotifyssa tästä.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.