This is EP (SVEA)

Huomioni herätti viime viikolla ruotsalainen nouseva pop-artisti SVEA, joka julkaisi debyytti-EP:nsä perjantaina. Sillä hän tarjoilee tyylikästä, mutkatonta, R&B:n kanssa flirttailevaa poppia, johon on helppo samaistua.

 

This Is on SVEA:n ensimmäinen EP. Aiemmin artistia on voinut kuulla mm. vierailemassa Alexander Oscarin Complicated -biisillä. This Is on kristallinselkeä kokonaisuus, joka kertoo toisesta huumaantumisesta, mutta myös itsensä arvostuksesta, itsenäisyydestä ja omanarvontunnon löytämisestä.

EP:n avaava kappale Die For You nojautuu lyyrisesti vain toiseen ihmiseen ja siihen, kuinka toista rakastaa niin paljon, että toisen puolesta vaikka kuolisi. Soundillisesti Die For You on ihan hyvä, hieman yksinkertaistettu läpileikkaus siitä, mitä EP:llä on odotettavissa.

Stranger-biisillä ollaan jo hieman etäisemmissä tunnelmissa, ja pohditaan kuka on tuo tuntematon ihminen minun sängyssäni. Stranger kuulostaa koko EP:ltä eniten selkeältä sinkkulohkaisulta, sillä se menee omaan makuuni toistoissaan hieman jopa ärsyttävyyden puolelle. Toisaalta, monet hittibiisit usein menevät, koska toisto toimii, ja näin iskulauseet saa iskostettua kuulijan mieleen päiväkausiksi. Niin myös tässä tapauksessa. 

(Yllätyksekseni Stranger-biisiä ei olla kuitenkaan ainakaan toistaiseksi julkaistu tai promottu erikseen sinkkuna. Sen sijaan EP:ltä on julkaistu viime vuonna biisit Selfish, sekä Don’t Mind Me.)

Seuraavalla raidalla, Weak-biisillä kyseenalaistetaan jo sitä, että toiselle ollaan valmis antamaan kaikki itsestään, vaikka toista rakastaisi kuinka paljon. Weak-kappaleen maltilliset toistot toimivat jo mielestäni huomattavasti tyylikkäämmin kuin edellisellä raidalla.

Don’t Mind Me esittelee hieman tummempia soundeja, ja on omaan makuuni EP:n tyylikkäin biisi. Ajoittain se esittelee jopa Ariana Grandemaisia viboja, muuten huomattavasti suoraviivaisemman kuuloiselta artistilta. Lyyrisesti kappaleessa ollaan siirrytty jo nauttimaan omasta seurasta. 

Selfish, toinen suosikkini EP:ltä tarjoilee kertosäkeessään jopa The Ting Tingsin kaltaisia viboja. Biisi on oodi itsetutkiskelulle ja toisesta yli pääsemiselle, mutta myös itsensä rakastamiselle ja oikeutetulle itsekkyydelle. 

EP:n virallisesti päättävä Pearl ei ole mikään kekseliäin ja monimutkaisin teos, mutta sillä EP:n eteerisemmät fiilikset, tummat soundit ja tanssittavat rytmit on yhdistetty luontevasti toisiinsa.

EP:ltä löytyy lisäksi vielä bonusraita I Love You But I Love Me More, joka tematiikaltaan kuroo koko EP:n siistiin ja selkeään pakettiin.

SVEA on ollut minulle uusi artistilöytö, josta olen kuitenkin ollut ihan hirveän innoissani tällä viikolla! Melkein yhtä innoissani kuin silloin kun löysin HÄMÄRÄ:n debyyttibiisin Ukkonen. SVEA:n debyytti-EP tarjoilee tyylikästä, tarttuvaa, monitasoista, sekä hyvällä tavalla simppeliä rehtiä poppia.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.