Noin viikon biisit #48

Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin.

 

Apocalyptica, Sanni, TIPPA – Me melkein kuoltiin

Maailmalla suosiota kerännyt, klassisilla soittimilla rock- ja metallimusiikkia tekevä Apocalyptica julkaisi uuden singlen Me melkein kuoltiin, jolla kuullaan vierailemassa kotimaisiin huippunimiin omissa genreissään lukeutuvat Sanni ja Tippa

Biisi sai ensiesityksensä tänä iltana järjestetyssä Emma Gaalassa, ja jäi sieltä jotenkin tehosoittooni, vaikka onkin biisinä jotenkin outo. Toisaalta juuri se tekee siitä niin hyvän. Apocalyptican hallitseva soundi tuo kappaleeseen äänimaailman, joka ei ihan vastaa sitä mitä tällä hetkellä on muuten pinnalla. Ja tämä on siis ilman muuta hyvä juttu! 

 

Reino Nordin – Oot ansainnut kaiken

Aiemman menestysalbumin jälkeen suuresti odottamani Reino Nordinin uutuusalbumi Cara Mia näki vihdoin päivänvalon tällä viikolla. Eheällä Cara Mia -albumilla kuuluvat Reinon elämässä jyllänneet tunnetilat. Lauluissa on aikuisen miehen ajatuksia perheestä, rakkaudesta ja menetyksestä. Tasapainon etsiminen ja sen löytämisen vaikeus saavat vastapainokseen myös iloa ja keveyttä.

Kokonaisuutena Cara Mia on ihan supertyylikäs ja hieno kokonaisuus, joka yllätti itseni erityisen positiivisesti. Omaksi suosikikseni nousi jo ensikuuntelulla Oot ansainnut kaiken, josta kasvaa varmasti uusi tsemppibiisini kun kannustusta tulevaisuudessa kaipaan.

Tsekkaa myös Reinon kuratoima kuukauden soittolista musiikkiblogille täältä!

 

Billie Eilish – bury a friend

Maailman siistein Billie Eilish julkaisti luonnollisesti jälleen uuden maailman siisteimmän biisin, jota tuntuu maailman siisteimmältä kuunnella. Bury a friend on äärimmäisen pelkistetty yksinkertaisiin rytmeihin nojautuva kappale, jossa Billie Eilish kuulostaa jälleen maailman siisteimmältä. Jos jäi epäselväksi, niin siis Billie Eilish on tosiaan maailman siistein.

 

Etta – 10

Suomiräpin tulokaslupaus Etta julkaisi vihdoin odotetun debyytti-EP:nsä 10. Aiemmin Etta on antanut itsestään meille vasta yhden, toki äärimmäisen kovan esikoissinkkunsa Ballerina, joka julkaistiin loppukesästä.
EP:n biisit tuntuvat melko R&B-painotteisia ja kevyiltä, mutta sisältää myös toki muutaman momentin, jossa hieman painavampaa sylkemistä. Täältä vauhdikkaammasta päästä ovat ehkä MayDay, sekä EP:n nimikkobiisi 10, joka kuitenkin ehkäpä pienoinen etiäinen Tory Lanezin Shootersista

Kaiken kaikkiaan viisiraitainen EP tarjoilee meille viisi täysin uutta kappaletta, yllättäen ei niin rap-painotteista kuin mitä Ballerina antoi etukäteen odottaa. Kuitenkin erittäin vahva esiinastuminen Ettalta!

 

 

Noin viikon biisit 2019

Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin. Seuraa soittolistaa Spotifyssa tästä.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.