Photo Diary: Emma Gaala 2019

Tänäkin vuonna Emma Gaala juhlitsi ja palkitsi alan tekijöitä kaikkiaan viidessätoista eri kategoriassa. Illan isoimman saaliin pokasi Pyhimys, joka voitti gaalassa hurjat kuusi palkintoa voittaen jokaisen kategorian, jossa oli ehdolla. Tällä kertaa gaala oli aiemmista vuosista poiketen siirretty Espoosta Hartwall Areenan tiloihin Pasilaan.

 

Illan mittaan palkintoja pokailivat mm. Ruusut, Vesta, Gasellit, Mikael Gabriel, sekä Anna Puu. Mikael Gabrielin voittopuheen aikana kuultiin kiivas puhe siitä kuinka kuuntelijoilla, etenkin nuorilla, on suurin valta määrittää mikä on suosittua. Mikael Gabriel viittasi tällä Mikko Räsäsen eilen julkaisemaan artikkeliin Suomen musiikkikentälle syntyneestä monopolista.

Emma Gaalan avausnumerona nähtiin gaalassa ensiesityksensä saanut ApocalypticanTipan ja Sannin yhteinen uusi biisi Me melkein kuoltiin

Alma esitti gaalassa kaksi uusinta sinkkujulkaisuaan; Cowboy-hittinsä, sekä juuri julkaistun When I Die -uutuussinkun. Esitys starttasi komeasti Toyota Corollan kyydistä, jonka kylkeen toisen biisin aikana tägäiltiin erilaisia tekstejä. Ensimmäisen kappaleen aikana kuitenkin huvittuneisuutta herätti sympaattinen välikohtaus, kun Alma ei meinannut päästä ulos autosta.

Illan suurin yllätysnumero oli Robinin paluu, kun nykyisin artistinakin koko nimeään kantava Robin  Packalen esitti uuden englanninkielisen I’ll Be With You -sinkkunsa gaalassa ja julisti tulleensa takaisin.

Gaalan aikana nähtiin myös esitykset Anssi Kelalta, Anna Puulta ja Pyhimykseltä. Miesvoittoisessa tulokaspotpurissa esiintyivät Lukas Leon, IBE, Mikko Harju, Ollie ja Vesta. Gaala-illan päätteeksi Ville Valo & Agents esiintyivät yhdessä. Televisiolähetyksen päätyttyä he esittivät lisäksi Rauli Badding Somerjoen kappaleen Paratiisi.

Vuoden 2019 Emma-voittajat löydät postauksen lopusta!

 

 

Vuoden 2019 Emma-voittajat

Vuoden naissolisti: Anna Puu

Vuoden miessolisti: Pyhimys

Vuoden yhtye: Gasellit

Vuoden albumi: Pyhimys, Tapa Poika

Vuoden tulokas: Vesta

Vuoden rock: J. Karjalainen, Sä kuljetat mua

Vuoden metalli: Stam1na, Taival

Vuoden biisi: Pyhimys feat. Aksel Kankaanranta, Jättiläinen

Vuoden pop: Anna Puu, Nälkäinen sydän

Vuoden hip hop/R&B: Pyhimys, Tapa poika

Vuoden jazz: Timo Lassy, Moves

Vuoden tuottaja: Jukka Immonen

Vuoden iskelmä: Juha Tapio, Kuka näkee sut

Vuoden etno: Sans, Kulku

Vuoden lasten musiikki: Tippukivitapaus

Kriitikoiden valinta: Ruusut, Ruusut

Vuoden live: Cheek

Kultainen Emma: Pekka Aarnio

Erikois Emma: Anssi Kela

Vuoden vienti Emma: Esa-Pekka Salonen

Vuoden myydyin albumi: Cheek, Timantit on ikuisia (43 769 kpl)

Vuoden striimatuin biisi: Pyhimys feat. Aksel Kankaanranta, Jättiläinen (13 400 000 striimiä)

Yleisöäänestykset:

Vuoden artisti: Pyhimys

Vuoden musiikkivideo: Mikael Gabriel feat. Elastinen & Pyhimys, Kivi sakset seteli (Simelius Simelius)

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.