Noin viikon biisit #46

Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin.

 

BESS – Kuuma

BESS ei oo koskaan kuulostanut näin hyvältä! Kuuma on groovahtava tanssibiisi, joka tunnelmaltaan vie suoraan kaikkein helteisimpiin kesäpäiviin. Kappale toimii juuri kaikessa yksinkertaisuudessaan ja näyttää hienosti sen miten hyvään pop-kappaleeseen ei tarvita sen kummempia krumeluureja, vaan usein parhaiten toimivat suoraviivaiset rytmit ja soundit.

 

Vesala – Mul ei oo lapsuudensankarii

Vesalalla on yksi taito, tai siis oikeastaan ihan tosi monta, mutta yksi niistä on itkettää allekirjoittanutta. En tiedä mikä siinä on, mutta ei luoja Vesalalla on taito kaivaa musiikillaan kaikki tunteet pintaan vaikka väkisin ja koskettaa. Kappaleidensa kokeellisen ja tunnistettavan äänimaailman lisäksi Vesala on aina ollut taitava tekstittäjä, millä hän onnistuu nostamaan kappaleensa vielä uudelle tasolle.

Mul ei oo lapsuudensankarii on malliesimerkki kaikista näistä seikoista. Se ei ole kaikessa omituisuudessaan sekä yli kuusiminuuttisessa komeudessaan mikään radiohitti, vaan upea kokonaisvaltainen taideteos. Ja meikä märisee.

YleX: Vesalalla ei ole lapsuudensankaria, koska 80-luvulla Suosikin kannessa oli vain ukkoja: “Ei ollut naisia, jotka tekivät sitä, mitä halusin tehdä”

 

Dido – Friends

Jos ette ole vielä kuulleet, Dido on tehnyt paluun, ja julkaisi hunajaisen paluusinglensä Hurricanes marraskuussa! Sitä on nyt seurannut ennen joulua julkaistu kakkossinkku Friends, joka on astetta leikkisämpi.

Molemmat kappaleet ovat uskollisia Didon vanhalle soundille, joista elämään ovat jääneet mm. hitit White Flag, sekä Here With Me ― molemmat jotka saavat minut sellaisiin diippeihin tiloihin, että on ilahduttavaa, että myös uudet kappaleet vievät minut samoille diipeille. Didon viides studioalbumi Still On My Mind on suunniteltu julkaistavaksi maaliskuussa, ja sitä seuraa Didon ensimmäinen kiertue viiteentoista vuoteen!

 

 

Noin viikon biisit 2018

Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin. Seuraa soittolistaa Spotifyssa tästä.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.