Noin viikon biisit #45

 

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

HUGEL – WTF / feat. Amber Van Day

Harvemmin ihastun tämän henkisiin biiseihin, mutta tämä hurmasi jotenkin heti ensikuuntelulla omalla hölmöllä soundillaan. Lisäksi biisin koukku on sellainen, että näkisin biisin hyvinkin esimerkiksi jonkun leffan soundtrackilla.

 

ZAYN – Good Years

One Directionista soolouralle ponnistaneen Zaynin toinen albumi Icarus Falls julkaistiin hiljattain, ja se on täynnä mitä hunajaisempia r’n’b:tä hönkiviä popralleja. Albumi tummenee loppuaan kohden, ja vaikka kokonaisuutena albumin tunnelma on aivan ihana, kaatuu se lopulta omaan mahtavuuteensa. Vaikka on mahtavaa, että vielä tänä päivänä julkaistaan levyjä, joilta löytyy reippaasti myös julkaisemattomia raitoja, alkaa Icarus Fallsin lähdes kolmenkymmenen biisin paketti tuntua ihan loputtomalta viimeistään levyn puolessa välissä. Olisin melkein kerrankin toivottu, että biisejä olisi karsittu, ja levykokonaisuutta mietitty huolellisemmin. Yksittäisinä kappaleet ovat kuitenkin kaikki aivan loistavia, Good Years on vain yksi näistä helmistä.

 

HÄMÄRÄ – VILLI LÄNSI

Syksyllä hehkutin maasta taivaisiin löytöäni, kun korviini kiirivät Hämärän sulosoinnut duon  ensijulkaisun Ukkonen myötä. Sittemmin bändi on solminut sopimuksen tunnetusti erityisen mustaa musiikkia supporteeraavan Svart Recordsin kanssa. Uusi julkaisu Villi Länsi jatkaa edeltäjänsä mystistä ja tummaa linjaa kokeilevan konepopin muodossa. 

 

Malka – Ruusunen

Myös hieman tummanpuhuvaa, mutta eri tavalla tummanpuhuvaa soundia esittelee Malka, jonka esikoissingle Ruusunen on juuri sellainen unenomainen kappale, jonka voisi melkein kuvitella leijailevan Ruususen linnan käytävillä Ruususen vaivuttua ikiuneen. Ruusunen ei kerro kuitenkaan Disney-prinsessasta, vaan kaipuusta, jota eivät viskishotitkaan sammuta. Universal Musicin kautta julkaistu kappale on mahtipontinen debyytti, jota voisi tunelmaltaan verrata esimerkiksi Lana Del Reyhin.

 

Lukas Leon – HENDRIX / feat. Aleksanteri Hakaniemi

Lukas Leon on julkaissut ensimmäisen sinkkujulkaisunsa SIMBA-debyyttinsä jälkeen, ja se tuntuu edustavan sitä tummempaa puolta, joka debyyttialbumilla itseenikin iski kevyempiä biisejä enemmän. HENDRIX julkaistiin 27-vuotiaana menehtyneen Jimi Hendrixin syntymäpäivänä. Hendrix olisi täyttänyt tänä vuonna 76 vuotta. Kappaleella kuullaan kertosäkeessä vierailemassa Aleksanteri Hakaniemi.

Jimi Hendrix uskalsi tehdä taiteellisesti asioita, joita kukaan muu ei uskaltanut ja ottaa pelottomasti riskejä uransa eteen. Vapauden ja rajojen rikkomisen puolesta puhuva kappale kertookin halusta elää täysillä. Kappalen alaviite kuulostaa kuitenkin omaan korvaani soundillisesti jotenkin surumieliseltä. Se tekee kuitenkin mielestäni biisistä astetta kiinnostavamman.

 

Aida – Pelkääjän paikka

Ihastuin Aidan tummanpuhuvaan debyyttisingleen Kato mun sormee, josta kirjoitinkin jo kesäkuussa täällä. Sittemmin Aida on julkaissut kaksi biisiä, joista kesällä julkaistu Kuplamuovii käy kehopositiivisuuden ja moninaisuuden viestillä vihapuhetta vastaan hieman kepeimmin soundein. Tuorein single Pelkääjän paikka syventää Aidan tarinaa entistä henkilökohtaisemmaksi ja jatkaa esikoissinglen tummempaa linjaa. Tummat soundithan tunnetusti ovat etenkin lähiaikoina vedonneet allekirjoittaneeseen, luonnollisesti siis myös tämä potkii. Aidan debyyttialbumi on suunniteltu julkaistavaksi 2019.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.