Shake The Spirit (Elle King)

 

Elle Kingin kakkosalbumi on edeltäjäänsä raa’empi, sekä tarjoilee enemmän sävyjä rockista ja bluesista kuin artistin debyyttialbumin popvivahteet.

 

Löysin Elle Kingin kolmisen vuotta sitten julkaistun Love Stuff -albumin häpeällisesti vasta tänä kesänä, ja rakastuin täysin uuteen artistilöytööni, ja etenkin Kingin käheään, vaikuttavaan ääneen. Popin, rockin ja bluesin välimaastossa soivan Love Stuffin suurin hitti oli sen popimpaa päätä edustava esikoissinkku Ex’s and Oh’s.

Uudella albumillaan Elle King ei ole enää niin täydellinen, ja juuri se tekee hänestä niin mainion. Orgaanisempi rock’n’roll ja blues ovat Shake The Spirit -albumilla läsnä vielä vahvemmin kuin aiemmin.

Siinä missä usein on helppo jäädä harmittelemaan sitä, kuinka uusilla albumijulkaisuilla puolet levyn kappaleista on jo kuultu etukäteen ja oikeasti uusi materiaali jää siksi usein minimaaliseksi, on Shake The Spiritin ongelma lähes päinvastainen. Lähes tunnin mittainen albumi sisältää yhteensä 13 biisiä, joista toki neljä oli julkaistu jo ennen albumin julkaisua.

Tämähän on käytännössä juuri se, mitä albumeilta nykyään jäädään toivomaan. Kun se nyt kuitenkin tällä albumilla toteutuu, tuntuukin kokonaisuus ehkä himpun verran liian pitkältä ja uuvuttavalta. Yksittäisesti tarkasteltuna biisit ovat vangitsevia, mutta eivät ehkä kokonaisuutena kuroudu yhteen niin hyvin kuin voisi toivoa, mikä jättää levylle hieman sekavan fiiliksen. Muutaman vähän tasapaksumman raidan karsiminen olisi voinut saada levystä hieman napakamman paketin.

 

 

Tällaisia kappaleita olisivat voineet olla esimerkiksi Naturally Pretty Girls ja Told You So, jotka jäävät myös tuotannollisesti hieman etäisiksi. Albumin parhaimmistoon taas kuuluvat kappaleet kuten ytimekäs Ram Jam, sinkkunakin julkaistu Shame, sekä Little Bit of Lovin’, jossa kuullan Kingin äänen räkäisimmät ja raspeimmat puolet, sekä päätetään levy lopulta yllättävän uskottavaan saarnaan.

Kaiken kaikkiaan albumi ylläpitää kyllä tason, jota Elle Kingiltä voisi odottaa, mutta ei itsessään kyllä tarjoa yhtään mitään uutta musiikkimaailmalle. Eikä toki välttämättä tarvitsekaan, joskus ihan perusasiatkin ovat niitä kaikkein toimivimpia. Shake The Spirit onkin selkeä askel kauemmas Love Stuff -debyytin popemmista vivahteista.

Shake the Spirit on albumina ennen kaikkea itsevarma. Aiemmin monilta osin siloiteltu Elle King on uudella albumillaan rohkeasti räkäisempi ja revittelevämpi kuin aiemmin, ja se tuo uuteen albumiin enemmän raakaa luonnetta. Shake The Spirit kuulostaa edeltäjäänsä verrattuna siltä, kuin Elle King olisi nyt vapaa.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.