Ballerina (Etta)

 

Etta herätti alan kiinnostuksen vuosi sitten YouTubeen ja Facebookiin lataamiensa freestyle rap-videoiden myötä. Keväällä Etta kirjoitti sopimuksen PME Recordsin ja Warner Musicin kanssa, jonka jälkeen hän on päässyt osoittamaan monipuolisuuttaan lukuisien muiden artistien kappaleilla. Tänään julkaistu Ballerina on Ettan ensimmäinen oma biisijulkaisu.

 

Ballerina kuultiin livenä ensimmäistä kertaa jo Blockfesteillä muutama viikko sitten. Etta livenä toimi hyvin, mutta itse kappaleesta en saanut livenä oikein kunnollista otetta. Nyt kun biisiä pääsee kunnolla kuuntelemaan ihan äänitteenä, ymmärrän kyllä miksi. Siinä tapahtuu niin paljon samaan aikaan! 

Tällä kertaa se on kuitenkin hyvä asia. Ballerina tulee päälle höyryjunan tavoin, ja lunastaa samalla ne lupaukset, jotka ovat etukäteen nostaneet odotukset korkealle. Ettan päällekäyvä ääni ja olemus tuovat biisiin uskottavuutta, joka kantaa onnistuneesti läpi kappaleen, ja Ballerinan taustat saavat twerkkaamaan vielä ennen nukkumaanmenoa. (Kiusallinen tunnustus.) 

 

“Ballerina syntyi, kun mun tuottaja sattumalta soitti sen biitin. Biitin rytmi ja asenne heti inspiroi mua kirjoittamaan hyvät lainit. Vuosi ollaan nyt painettu duunia ja ihanaa vihdoin päästä näyttämään, mitä ollaan saatu aikaan. Tämä on mun sisääntulo tähän jäbien valtaamaan geimiin. En oo baller, oon ballerina!”

 

Ainoaksi harmiksi jää kappaleen lyhyt pituus 2 minuuttia ja 11 sekuntia, mutta toisaalta ehkä juuri siten siitä on saatu niin intensiivinen. Ettalla on äänessään syvyyttä, joka pääsee erityisesti oikeuksiinsa hidastempoisessa flowssa. Soundillisesti terävämmät kohdat toimivat biisissä hyvin tehosteina ja tuovat siihen monitasoisuutta. Ballerina on tasapainoleva yhdistelmä näitä molempia.

Aiemmin on Ettaa kuultu vierailemassa muiden artistien (Stig Dogg, Paleface, Pete Parkkonen, Lukas Leon) kappaleilla joko laulamassa tai hieman kevyempien räppien muodossa. Ballerina on huomattavasti aggressiivisempi. Ensimmäisenä omana julkaisuna se määrittääkin vahvasti Ettan artistikuvaa ja siksi onkin mielestäni hyvä, että se vastaa enemmän juuri sitä mitä Etta myös ensimmäisillä rap-videoillaan meille vuosi sitten antoi. On mielenkiintoista nähdä kuinka laulut tulevaisuudessa ottavat jalansijaa tulevista Ettan biiseistä, sillä Ballerinassa niitä ei päästy kuulemaan.

Ettaa ei mielestäni Suomen maaperällä voi juurikaan verrata yhteenkään jo olemassa olevaan artistiin. Sekä laulajana lahjakas, että räpissä sulava Etta on mielenkiintoinen tulokas, sillä hänellä on potentiaalia tuoda Suomen musiikkikentälle paljon kaivattua bad bitch -asennetta!

 

Kuuntele Ballerina alta!

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.