Texas (Haloo Helsinki!)

Haloo Helsinki! julkaisi viime kuussa uuden, neliraitaisen EP:n, jonka myötä yhtye myös valmistautuu kesän festareihin. Kantrivaikutteinen minialbumi on rakennettu onnistuneesti teemansa ympärille ja on tiivis paketti, joka onnistuu nappaamaan kuulijansa mukaan Texasin tunnelmaan.

EP:n ensimmäinen raita Farssi aloittaa levyn melko rauhallisissa ja tummanpuhuvissa tunnelmissa, mutta kasvaa kuitenkin kappaleen kertosäkeissä hieman isommaksi ja elektronisvoittoiseksi startiksi.

Toisena raitana löytyvä Jukebox -skit pysäyttää tunnelman hetkeksi, mutta juuri niin, että se tukee sopivasti EP:n kokonaisuutta. Sillä oletetusti kuullaan kuinka Jare Brand astelee bootseissaan saluunaan ja kysyy tietä jukeboxille. Jukebox myös kasvattaa onnistuneesti odotusta kohti seuraavaa kappaletta. Se onkin EP:n nimikkobiisi Texas, joka on teemallisesti vahvasti EP:tä määrittävä raita ja siksi tärkeä osa kokonaisuutta.

Kirjoitinkin jo aiemmin täällä musiikkiblogissa kuinka Texasissa on samaa leikkimielistä rähinää ja kujeilevaa rokkikitaraa kuin Aerosmithin Walk This Way -kappaleessa, joka pistettiin uuteen uskoon Run DMC:n avulla vuonna 1986 kymmenisen vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen! Näillä näkymin Texas tuntuu jääneen valitettavan aliarvostetuksi biisiksi, sillä se on mielestäni yksi kovimmista tänä vuonna julkaistuista biiseistä!

Kaksi ihmistä starttaa levyn kantrimman ja orgaanisen puoliskon, jota täydentää myös levyn päättävä Ei suomalaiset tanssi, joka kaikessa leikkimielisyydessään luultavasti kasvaa myös festarikesän kovimmaksi yleisön tanssittajaksi.

Uutta kesähittiä Texas tuskin tarjoaa, mutta kyseessä on kuitenkin napakka ja toimiva kokonaisuus, joka on pyörinyt omassa soittimessani yllättävän tiuhaan tahtiin ottaen huomioon, että bändin aiemmat levyt ovat kokonaisuuksina jääneet itselläni huomattavasti vähemmälle kuuntelulle. Texas on helposti sulateltava kokemus, johon on helppo ja nopea hypätä mukaan!

Bändi ilmotti hiljattain Tavastian keikkansa yhteydessä jäävänsä pian kahden ja puolen vuoden tauolle työstämään uutta levyä, joka ilmestyy 2021. Haloo Helsinki! nähdään kuitenkin onneksi keikoilla vielä tänä kesänä.

Kuuntele Texas -EP alta!

 

 

Tulevat keikat

22.06. RMJ, Rauma

23.06. Himos Juhannus

30.06. Iskelmäfestivaali, Himos

07.07. Ruisrock, Turku

13.07. Suomipop festivaali, Oulu

14.07. Suomipop festivaali, Jyväskylä

19.07. Tammerfest, Tampere

28.07. RockCock, Kuopio

10.08. Simerock, Rovaniemi

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.