Noin viikon biisit #38

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

Antti Tuisku – Kumipuku

Vuoden virallisen kesäkumibiisin esittäjäksi tänä vuonna paljastui pian tauolle jäävä Antti Tuisku. Ensikuulemalta sekavan ysärijumputuksen kuuloinen kappale kasvaa jokaisella kuuntelukerralla astetta koukuttavammaksi. Kappaleen kertosäe onkin jo todellinen korvamato!

Erityisen hienoa on mielestäni se, että kappaleessa huomioidaan naisten ja miesten lisäksi myös muut sukupuolet. Antti Tuiskua kuultiin myös Mariskan kanssa vuoden 2007 kesäkumibiisillä Hyppää Kyytiin.

 

Aida – Kato mun sormee

Uuden allon urbaanin popin tulokas Aida on julkaissut juuri debyyttisinglensä Kato mun sormee, jonka teksti pohjautuu artistin omakohtaiseen kokemukseen parisuhdeväkivallasta. Soundillisesti kappale on laadukas taidonnäyte tummanpuhuvasta R&B:stä sekä vahvasta naisenergiasta. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa Aidalta!

Euroopan Unionin perusoikeusviraston vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan 30 prosenttia 18-74-vuotiaista suomalaisista naisista on joutunut nykyisen tai entisen kumppanin fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Parisuhde- tai lähisuhdeväkivalta on maassamme tabu, josta useimmat sen uhrit vaikenevat.

 

Paperi T – Paniikki feat. Chisu

Toinen biisilohkaisu Paperi T:n 15.6. ilmestyvältä Kaikki on hyvin -albumilta jatkaa osittain samaa tematiikkaa kuin aiemmin julkaistu levyn nimikkokappale. Soundillisesti ihanan kevyessä, raikkaassa ja kesäisessä kappaleessa kummittelee taustalla kuitenkin hieman painostava sävy (joka oikeastaan sopii myöskin mainiosti biisin ja koko kappaleen teemaan). Paperi T:n flow on biisillä hieman normaalia tasaisempaa eikä sanoja ole painotettu Paprulle yleensä tyypilliseen tyyliin. Siispä hänen osuutensa kappaleessa ovat melkein lähempänä runonlausuntaa, mutta rytmillisesti se sopii biisin tyyliin erinomaisesti.

Biisillä kuullaan kertosäkeessä myös Chisua, joka ei ole aiemmin urallaan virallisesti vieraillut muiden artistien kappaleilla. Kyseessä on siis ainutlaatuinen ja mielestäni myöskin äärimmäisen cool kaksikko. Kappaleen kylkiäiseksi julkaistiin myös Ezra Gouldin ohjaama musiikkivideo (alla).

 

 

Ellinoora – Bäng Bäng typerä sydän feat. eetu

Bäng Bäng typerä sydän on kappaleena suuri, mutta ihanan orgaanisella tavalla ja siksi mukavaa vaihtelua melko biittivoittoisiin kappaleisiin mitä soittimessani on pitkälti soinut lähiaikoina. Tietyllä tavalla se kuulostaa sellaiselta ikivihreältä, joka olisi voinut soida jo isovanhempiemme radioissa. Nykyaikaan kappaleen sitovat kuitenkin lyriikat, joissa vilisevät modernit viittaukset aina bäng bängeistä Bon Iveriin. Duetossa kuullaan vierailemassa tulokasartisti eetu.

Plussaa siitä, että tämä biisi muistutti minua vanhasta suosikistani Nancy Sinatran Bang Bang (My Baby Shot Me Down), joka minun oli pakko palauttaa soittolistoilleni!

 

Kerava – Ei kyl pysty

Tämän vuoden mystisen kesähitin paikkaa havittelee salakavalasti Kerava, jonka ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kappale Ei kyl pysty näki ensimmäisen päivänsä Spotifyssa muutama päivä sitten. Kevyttä ja tarttuvaa biisiä tähdittävät jo pelkästään superkuulooni luottaen mm. Roope Salminen sekä Kalle Lindroth.

Kevyt etsivätyö internetin syövereissä paljastaakin, että kappaleen takana ovat hääränneet Jarkko Ehnqvist, Roope Salminen, Matias Keskiruokanen, Juhani Mykkänen sekä Kalle Lindroth, joista valtaosa on ollut myös mukana tekemässä Roope Salminen & Koirien superhittiä Madafakin Darra. Saataisiinko tästä yhtä iso yllätyshitti tälle kesälle?

 

Vuosisoittolista 2018

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.