Noin viikon biisit #37

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

Aloe Blacc – Brooklyn in the Summer

Tämä biisi kuulostaa täydellisesti siirtymältä kevätpäivistä paahtavan kuumiin kesäpäiviin. Etiäisiä on kuultavissa myös Bruno Marsin sekä Earth, Wind and Firen kaltaisista tekijöistä. Blacc on itselleni muuten suht tuntematon artisti, mutta hänen äänensä on monelle varmasti tuttu mm. edesmenneen Aviciin Wake Me Up -kappaleelta.

 

Christina Aguilera – Twice / Fall in line

Christina Aguilera on niin ikään palannut rinkiin jo parillakin uudella kappaleella, joista ensimmäinen; Twice on voimakas dramaattinen, mutta kypsä balladi, joka tuttuun tapaan esittelee Aguileran laajaa äänialaa — tällä kertaa hyvinkin maltillisessa ja tummanpuhuvassa asetelmassa.

Sittemmin Aguilera on julkaissut myös biisin nimeltä Fall in Line, joka esittelee hieman enemmän särmää vaikka tämäkin kappale pysyy hyvinkin maltillisena ja tyylikkäänä. Biisillä kuullaan myös vierailemassa Demi Lovato.

Molemmat kappaleet ovat ensimakua Aguileran kesäkuussa julkaistavalta uudelta albumilta, joka on artistin ensimmäinen albumijulkaisu sitten kuusi vuotta sitten julkaistun Lotus-levyn.

 

ABREU – Amor Amor feat. Cledos

Olen ollut viimeisen viikon aivan koukussa tähän biisiin ja kuunnellut sitä tunteja putkeen kerrallaan! En tiedä mikä siinä on, ehkä siinä tiivistyy ihanasti tämä kesäinen seksihelle sekä jouhevasti etenevä flow, jota siivittää kappaleella vieraileva Cledos.

 

Aleksanteri Hakaniemi – Pelkääks vai rakastaks

Vasta muutama kuukausi sitten debyyttialbuminsa Nuorena Jaksaa julkaissut Aleksanteri Hakaniemi ei turhaan ole jäänyt lepäilemään laakereillaan, vaan on jo ehtinyt julkaista uutta musiikkia! Menevä ja tietyllä tapaa melko leikkisä Pelkääks vai rakastaks kannustaa menemään omia unelmia kohti, vaikka se tarkoittaisikin samalla omien pelkojen kohtaamista ja ajoittain uhkarohkeita valintoja. Soundillisesti Pelkääks vai rakastaks yhdistelee Hakaniemen moderniin poprock-soundiin kevyitä lattarielementtejä.

 

Oskari Ruohonen – Bajamaja

Ihanan aurinkoinen kesäbiisi Bajamaja kuulostaa juuri sellaiseslta täydellisen levyeltä kappaleelta paahtavan aurinkoisiin päiviin, ja se onkin myös lyyrisesti tarina festariromanssista, sekä odottamattomasta ihastuksesta, joka vie mennessään. En olisi koskaan ajatellut, että bajamasta saisi menevältä soundaavan sanan yhtään missään biisissä, mutta jotenkin luontevasti tämän mukaan tulee kuitenkin laulettua “jjjaabajammajaaaan!!”

 

Seinabo Sey  – Breathe

Edellä mainittittujen Aguileran kappaleiden tunnelmaa melko läheltä liippaa myös tämä Seinabo Seyn kappale, joka starttaa jo äärimmäisen mahtipontisilla jousilla sekä Seyn jykevällä laululla. Olisin itse toivonut jonkinlaista kliimaksia biisin loppupuoliskolle, mutta koko biisi jäikin hieman yllättäen lähinnä odottavaiseksi nostatukseksi.

 

Vuosisoittolista 2018

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.