Erilainen (Hassan Maikal)

Hassan Maikal on Helsingin Kontulasta ponnistava nuori artisti, joka musiikissaan kertoo tarinaa elämästään nuorena tekijänä 2010-luvun Suomessa. Kappaleiden tarkoituksena on toimia tsemppauksena sen tarpeessa oleville.

Erilainen EP:n raitojen lisäksi häneltä on aiemmin kuultu kantaa ottava kappale Maan tavalla, joka julkaistiin 2016. Nokkelasta ja merkittävästä lyriikastaan huolimatta Maan tavalla jäi omaan makuuni soundiltaan osittain hieman hieman liian kevyeksi pintaraapaisuksi ja flow hieman kömpelöksi.

Tämä kuitenkin tulee ilmi vain nimenomaan verrattaen kyseistä biisiä Erilainen-julkaisuun, jolla taas kuullaan kuitenkin huomattavasti kypsempi ja varmempi artisti. Viisiraitainen EP rauhoittuu elinkaarensa aikana hienosti alun rähinästä kevyesti maalailevampaan soundiin EP:n loppua kohden.

Levyn kovimmat timantit löytyvät mielestäni levyn alusta; Peilikuvii sekä Erilainen esittelevät osittain yhteiskunnallisesti kantaa ottavaa lyrikkaa ja mukaansatempaavaa räppiflowta. Toisaalta levyn päättävä raita Hengitä punoo yhteen hienosti molemmat ääripäät ja muistuttaa ajottain etäisesti The Weekndiä.

Ota EP haltuun Spotifysta alta!

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.