Boboff Tape (Cledos)

 

Ei, en vieläkään ymmärrä puoliakaan siitä mitä Cledos laulaa, mutta jotenkin se ei haittaa.

Olen Cledoksen myötä pohtinut viime aikoina paljonkin lyriikan merkitystä biiseissä. Olen itse heikkona koskettaviin tai kekseliäisiin teksteisin, ja ne voivat mielestäni tuoda kappaleelle paljonkin lisäarvoa. Cledoksen kappaleiden tekstit eivät kuitenkaan minua kosketa ja isoa osaa en välttämättä edes ymmärrä, silti nautin Cledoksen musiikista — miksi?

Olen alkanut kyseenalaistamaan lyriikan merkitystä kappaleissa. Toki hyvät sellaiset tuovat mielestäni edelleen kappaleelle huomattavasti lisäarvoa, mutta kappale elää ja voi hyvin myös ilman merkittävää tekstiä jos kappale muuten kantaa. Kyllähän esimerkiksi täysin instrumentaalitkin kappaleet voivat viedä mukanaan ilman sanojakin, vieraskielisetkin kappaleet koskettaa ilman yhteistä kieltä tai kesäjumputukset nostaa fiilistä vaikka niissä laulettaisiin aivan höpöjä.

Cledoksen musiikki pohjautuu monella tapaa hyvään flowhun sekä sellaisten sanojen hokemiseen, jotka kuulostavat hyvältä vaikkei niiden merkitystä täysin ymmärtäisikään. Musiikki on lopulta kuitenkin vain kasa erilaisia ääniä erilaisessa muodossa olivatpa ne äänet sitten biittejä tai vokaaleja.

Cledoksen tapauksessa tekstit eivät tuo merkittävää lisää musiikkiin (esim. viime vuonna ilmestynyt Alo EP oli suurilta osin yhden sanan tai lauseen toistamista läpi biisien) mutta artistin oma soundi ja rap-flow ovat musiikin keskeinen instrumentti, joka sinetöi kerta toisensa jälkeen Cledoksen musiikin mehevän trap-soundin.

Boboff on seitsemän kappaleen EP, joka sisältää viisi uutta biisiä sekä jo julkaistut kappaleet Made in Italy sekä Swipe, jolla on mukana liuta tämän hetken kiinnostavimpia urbaanin musiikin nimiä: Mikael Gabriel, TIPPA, Bizi, Gracias sekä MD$. Boboffin tuotannosta vastaa tämän hetken kuumimmat rap-tuottajat MD$ sekä Fractious Frank.

Soundillisesti Boboffin biisit ovat tuttuun tapaan äärimmäisen meheviä ja mukaansa tempaavia ja myöskin lyyrisesti pyörivät edelleen samankaltaisten aiheiden kuten merkkivaatteiden ja rahan ympärillä. Ja varmaan jonkun muunkin aiheen, mutta sitähän minä en tosiaan ymmärrä.

 

 

Tulevat keikat

2.6. Vaasa – YleX Pop-jatkot
8.6. Pori – Cabaret
16.6. Oulu – Hoodfest
29.6. Seinäjoki – Provinssi Festival
6.7. Turku – Ruisrock
7.7. Kajaani – Onnela
13.7. Joensuu – Ilosaarirock

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.