Sunrise Avenue

Sunrise Avenue julkaisi Heartbreak Century -albuminsa viime syksynä ja lähtikin sen myötä 14 maata kattavalle Euroopan-kiertueelle, joka päätettiinkin nyt Helsingin Hartwall Areenalle viime perjantaina. Yleisöä oli paikalla illan aikana 11 500 ihmistä.

Aikaisemmin Suomessa suurimmassa mittakaavassaan lähinnä Helsingin Jäähallissa esiintynyt poppoo pääsi siis nyt nostamaan panoksiaan areenan kokoisiin mittasuhteisiin. Konsertin tuotantoon kuuluivatkin massiiviset screenit, jossa pyörivät kappaleisiin sopivat kuvitukset koko konsertin ajan, catwalk, sekä kattokruunua muistuttava valoinstallaatio areenan katossa.

Ilta sujahti alusta loppuun lämpimissä tunnelmissa, mutta yleisön energia ei kuitenkaan missään vaiheessa noussut niin järjettömään hurmioon kuin olisi ehkä voinut toivoa. Haber kuitenkin yllätti karismallaan ja vahvalla laulullaan, joskin lähes kaksituntisen konsertin aikana olisi toivonut hieman enemmän kontaktia yleisöön, sillä valtaosa konsertista meni perinteisesti kitaran kanssa mikrofonin edessä pönöttäessä, ja catwalkkikin jäi hämmentävän vähäiselle käytölle.

Jollakin omituisella tavalla Sunrise Avenuen live-presenssissä on kuitenkin jotakin todella jenkkiä. Olo on jostain syystä ajoittain sellainen kun viettäisi iltaa amerikkalaisen country-artistin konsertissa. Mieleen tulee etäisesti esimerkiksi Switchfootin meininki kymmenisen vuotta sitetn. Eikä se sinänsä ole mitenkään huono asia — viimeisimmän albumin kappaleiden soundi on poikkeuksellisen freesi, sellainen joka voisi soida avoauton autoradiosta samalla kun tukka putkella road trippaisi läpi Amerikan paahtavassa auringonpaisteessa.

Ripauksen sitä vapauden tunnetta Sunrise Avenue siis tarjosi viime perjantaina. Siitä tunteesta murusen otinkin mukanani kotiin ja ihanaa on, että voin palata siihen aina kuunnellessani Heartbreak Century -albumia.

 

 

Setlist

Prisoner in Paradise
Beautiful
Unholy Ground
Little Bit Love
I Help You Hate Me
Hurtsville
Heartbreak Century
Never Let Go
Flag
Lifesaver
Question Marks
Hiljaisuus
I Don’t Dance
Afterglow
Forever Yours
Let Me Go
Point Of No Return
Fairytale Gone Bad
Home
Hollywood Hills

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.