Pikku G – Solmussa

 

Vanhojen suosikkien palatessa estradeille, heittelevät omat tunteeni usein vuoristorataa. Ensin koittaa suunnaton riemu ja into siitä, että pääsee palaamaan vanhojen suosikkien pariin ja mahdollisesti saada jopa kuulla jotain uutta. Riemua seuraa kuitenkin nopeasti toinen tunnetila; pelko ja jännitys. Mitä jos uusi musiikki ei vastaakaan odotuksia? Mitä jos se on liian erilaista? Mitä jos se on liian samanlaista? Mitä jos se vain yksinkertaisesti tuntuukin jotenkin väärältä?

Tuo jännitys kumpuaa kevyesti siitä suuresta rakkaudestani musiikkia kohtaan, mutta vahvemmin jostain syvältä pelostani siihen, ettei uusi musiikki täyttäisikään kaikkia odotuksia. Koen tätä samaa jännitystä jo kun suosikkini julkaisevat uusia levyjä, puhumattakaan siitä, että vanha suosikki tekee paluun yli kymmenen vuoden jälkeen ja julkaisee uutta musiikkia – kuten Pikku G.

Pikku G solmi kesällä uuden levytyssopimuksen Warner Musicin kanssa ja uudesta musiikista saamme nauttia jo nyt, sillä uusi kappale Solmussa julkaistiin joulukuun alussa. Kertosäkeissä kuullaan uusi ja toistaiseksi melko tuntematon naisääni; BEHM — toinen osapuoli vastikään Warnerin kanssa sopimuksen tehneestä BEHM & ELLIS -duosta. Tätä vangitsevan kaunista laulua kuulisi jatkossa mielellään enemmänkin.

Sinänsä äärimmäisen fiksu peliliike, sillä sen lisäksi, että raikas soundi istuu uuteen biisiin todella kauniisti, ei toistaiseksi vielä tuntematon artisti vie huomiota Pikku G:n isolta momentilta.

Pikku G:llä on äärimmäisen suuri nostalgia-arvo — sitä ei käy kieltäminen kesän keikkojen saavuttaman suuren suosion jälkeen. Hype on käsinkosketeltavaa ja tässä vaiheessa onkin mielestäni tärkeää, että artistikuvasta muodostuisi ison comebackin jälkimainingeissa paljon muutakin kuin vain hauska nostalgiatrippi.

Näin siis jos tavoitellaan sitä, että Pikku G otetaan vakavasti uutena artistina. Pikku G, oikealta nimeltään Henri Vähäkainu, on kuitenkin jo kolmekymppinen mies ja olisi hassua jos uusi tuotanto olisi samanlaista kuin yli kymmenen vuotta sitten julkaistut ysiläisten tunnesolmut. Ikää on tullut ja solmutkin ovat luonnollisesti nyt erilaisia.

Miten uusi kappale sitten tässä kaikessa onnistuu? No, mielestäni varsin hyvin. Itse huokaisin helpotuksesta kuullessani biisin kun se kuulostikin niin pirun hyvältä ja Solmussa onkin ollut itselläni kovassa soitossa aina julkaisustaan asti. Pikku G on sillä artistina tuotu loistavasti tähän päivään, mutta samalla Solmussa sopisi hyvin myös teini-ikäisen suhdekoukeroistaan räppäävän Pikku G:n suuhun. Kappale siis kurookin hienosti yhteen kaiken sen ajan tässä välissä.

Toki, kappale on melko turvallinen tähän saumaan eikä Pikku G:n aiemmalle tuotannolle tyypillistä räppiflowta päästy vielä kuulemaan tällä julkaisulla. Moni ehkä saattoi odottaakin Räjähdysvaaran kaltaista keulimista, jonkinlaista isoa pamahdusta. Itse en kuitenkaan olisi nähnyt sitä sopivana tähän saumaan, vaikka jonkinlaista kevyttä itseironiaa ja vauhdikkaampaa menoa toivoisin itsekin tulevien julkaisujen joukkoon!

Solmussa nousi suoraan Suomen Spotifyn kärkeen ja keikkuu ykkösenä edelleen. Pikku G aloittaa helmikuussa Solmussa-kiertueen, joka käsittää kymmenen keikkaa. Sitä ennen artisti nähdään ensi viikon lauantaina 16. päivä loppuunmyydyllä klubikeikalla Helsingin The Circuksessa.

 

 

Solmussa-kiertue:

04.02. Baltic Princess (Goom-risteily)
16.02. Silja Europa (Abiristeily)
17.02. Silja Europa (Abiristely)
23.03. Oulu, Viihderavintola Ilona
24.03. Levi, Hulluporo Areena
30.03. Turku, Venus Nightlife
31.03. Jämsä, Himos Areena
14.04. Helsinki, Tavastia
27.04. Tampere, Pakkahuone
28.04. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.