Musiikkivuosi 2017 paketissa

Vuonna 2017, kuuntelin musiikkia yhteensä 26 591 minuuttia ja soittolistojani hallitsi suomalainen dance pop. Se on ihastuttavan yllättävää, sillä vielä muistan sellaisenkin ajan, jona en kuunnellut kotimaista musiikkia laisinkaan. On mielestäni ihanaa, että olen sittemmin kiinnostunut enemmän suomalaisesta musiikista ja kyllähän meillä onkin tässä maassa ihan mahtavia uusia (ja vanhoja) tekijöitä!

Tänä vuonna omia kärkisijojani hallitsivat artisteista Kasmir, Antti Tuisku, Mikael Gabriel, Aleksanteri Hakaniemi ja Sanni. Tavallaan tämä hymyilyttää koska en ole tajunnutkaan miten paljon olen kuunnellut juuri näitä artisteja. Toisaalta juuri heiltä on tänä vuonna tullut sellaisia kappaleita joita on helpostikin pystynyt kuuntelemaan monta tuntia putkeen.

Rakastan tällaisia vuosikatsauksia, sillä ne herättävät henkiin vuoden parhaimmat muistot ja juhlivat omia suosikkibiisejä. Omat statsit voi ottaa haltuun täältä. Tässä kuitenkin 20 kappaletta, joita itse kuuntelin eniten tänä vuonna.* Jos eivät yksityiskohtaiset ajatukset biisien takana kiinnosta, voit skrollata postauksen loppuun, sieltä löytyy koko soittolista!*Nostin kuitenkin vain yhden kappaleen per artisti.

 

 

1. Kasmir – Huonoo Seuraa

Tämä hieno biisi jäi harmillisesti keväisen kohun varjoon, mutta on itselläni ollut kovassa soitossa siitä huolimatta. Huonoo Seuraa on yksi suosikeistani Kasmirin uudemmasta tuotannosta ja kirjoitinkin siitä myös aiemmin täällä. Kasmirin toinen albumi julkaistaan helmikuussa.

 

2. Aleksanteri Hakaniemi – Filmi Katkee

Yllätyin hieman siitä, että Aleksanteri Hakaniemen kappaleista juuri tämä on ollut kovimmassa kuuntelussa tänä vuonna. Toki fiilistelin kappaletta jo helmikuussa. Siitä en kuitenkaan yhtään ole yllättynyt, että tämä artisti on päätynyt tälle listalle. Aleksanteri Hakaniemi on mielestäni yksi kiinnostavimmista tulokkaista tällä hetkellä ja heinäkuussa listasinkin hänet yhdeksi niistä artisteista, jonka debyyttiä en malttaisi odottaa. Soitetuimpien biisieni joukosta löytyy tietenkin myös Etsi Mut sekä 15.

3. Ed Sheeran – Shape Of You

Ed Sheeranin paluu oli tänä vuonna ihan pirun iso, ja suosituimpien biisieni joukosta löytyikin myös samaan aikaan julkaistu Castle on the hill. Molemmista kirjoitin heti vuoden alussa täällä. Shape Of You on kyllä ehkä aidosti yksi maailman parhaista biiseistä. Piste. Tässäkin kuullaan taas miten yksinkertaisella äänimaailmalla voidaan luoda jotain äärimmäisen hienoa.

5. Antti Tuisku – Mä Hiihdän

Tämä kappale julkaistiin heti alkuvuodesta Tuiskun pelinavauksena kohti uutta levyä. Kirjoitin jo silloin kappaleesta enemmän täällä. Vielä silloin ei voinut yhtään ennustaa minkälainen levy olisi luvassa. Nyt kun koko levy on jo julkaistu ja kuultavissa voidaankin todeta, että Mä Hiihdän jäi levyn kenties synkimmäksi ja tummanpuhuvimmaksi kappaleeksi. Soitetuimpien biisieni joukosta löytyivät kuitenkin myös myöhemmin julkaistut Rahan Takii sekä Aamukuuteen.

 

6. Mikael Gabriel x Isac Elliot – Ring Ring Ring

Yksi mielestäni vuoden siisteimmistä kotimaisista yhteistyöprojekteista oli Mikael Gabrielin ja Isac Elliotin helmikuussa julkaisema EP (josta kirjoitin tuolloin täällä) sekä sitä seuranneet keikat. Omaksi suosikikseni tuolta levyltä nousi Ring Ring Ring, mutta vuoden aikana kuunnelluimpien biisieni joukkoon nousivat myös Liikaa Sussa Kii, Rullaan sekä Mikael Gabrielin oma Mimmit Fiilaa.

 

7. Sanni – Kakara ku Cara

SANNI-albumi julkaisuun jo viime vuonna, mutta Sanni on itselläni ollut jo vuosia sellaisessa kestosoitossa, ettei minua sinänsä yllätä, että biisit pysyvät soitetuimpien biisieni kohdalla joka tapauksessa. Listaltani löytyivät myös Ku Kanye Kanyee, SANNI, Yksinäinen sekä Pojat.

 

8. Jenni Vartiainen – Turvasana

Alkuvuodesta julkaistiin myös tämä helmi, joka soi edelleenkin päivittäin päässäni, kuuntelin sitä tai en. Ei siis ihme, että se löytyi näin korkealta sijalta tältäkin listalta. Biisistä kirjoitin enemmänkin sen julkaisun aikaan täällä.

 

9. Diandra – Paha Poika

Tämä kappale ja sen korkea sija vähän naurattaa meikäläistäkin. Mulla on uusi guilty pleasure -biisi, okei? Ei siitä sen enempää….

10. SATUTIN – Ei Rakkauslauluja

Tässä kappaleessa on jotain niin ihastuttavaa ja hullunkurista, että se hypnotisoi minut heti ensi kuulemalta. On myös mielestäni hienoa, että vain kaksi biisiä julkaissut tekijä on ollut yhtä kovassa kuuntelussa kuin pitkän linjan tekijätkin. Tästä biisistä tein noston syyskuussa täällä.

 

11. Pariisin Kevät – Pilvissä

Pariisin Kevät onnistui tänä vuonna yllättämään uudella levyllään jälleen täysin, ja todella positiivisesti. Kuume (josta kirjoitin julkaisun aikoihin enemmän täällä) muistuttaa etäisesti sitä vahaa, ihastuttavalla tavalla naiivia Pariisin Kevättä johon ihastuin lähes kymmenen vuotta sitten. Suosituimpien biisieni listauksesta löytyi myös Kuu Katoaa samaiselta levyltä.

 

12. Taylor Swift – Look What You Made Me Do

Olen aiemminkin kirjoitellut tänne ristiriitaisesta suhteestani Taylor Swiftiin. Edellinen albumi 1989 oli kuitenkin mielestäni yksi parhaista pop-albumeista moneen vuoteen joten odotukset sitä seuraavan tuotannon suhteen olivat aika korkealla. Look What You Made Me Do olikin uuden levyn kappaleista se johon ihastuin ensimmäisenä ja (toistaiseksi vasta) muutaman kuuntelukerran jälkeen vaikuttaa uusi reputation -albumi olevan kaikki odotukset täyttävä seuraaja edelliselle albumille. Omien suosituimpien biisieni joukosta löytyivät myös aiemman levyn suosikkini Blank Space sekä Style, jotka on vihdoin saatu Spotifyhin.

13. Juulia – Mul oli Ikävä Mua

Tämä biisi muistuttaa aina kesästä ja ennen kaikkea siitä tulee edelleen niin hyvä ja raikas fiilis, etten yhtään ihmettele miten paljon olen sitä ehtinyt kuuntelemaan tänä vuonna. Kappaleesta kirjoitin enemmän kesällä täällä.

 

14. Ryan Star – Last Train Home

Olen kuunnellut tätä kappaletta enemmän tai vähemmän siitä asti kun olin vielä äidin luona asuva teini-ikäinen. En koskaan ajatellut kuulevani sitä livenä sillä Ryan Star ei ole mikään mainstream-menestys Suomessa. Tämäkin unelma kuitenkin kävi toteen tänä vuonna kun Ryan Star esiintyi akustisesti hämyisessä Nosturissa maaliskuussa. Kirjoitin tuosta keikasta enemmän jo täällä. Tämä oli ehkä yksi suosikkihetkistäni musiikin kuluttajana tänä vuonna. Kiitos elämä.

 

15. Elias Gould – Loistava

Tässä toinen kappale joka muistuttaa kesästä, kenties vielä enemmän kuin aiemmin mainittu Juulian kappale. Heti kun tämä kappale lähtee soimaan, kuvittelen Helsingin Kalliossa sijaitsevassa asunnossani auki olevan ikkunan josta leijailee sisään kesäisen lämmin tuulen vire sekä kaukaa kantautuva Flow -festareiden soundcheck. Se on hyvän mielen kuvitelma.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.