Noin viikon biisit #34

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

Gracias – Toleka

Tää on niin helvetin hyvä biisi, että oon luukuttanut tätä repeatille sen julkaisusta lähtien. Olen aina tykännyt Graciaksen soundista ja lisäksi biisissä on niin hyvä flow, että Toleka soi helposti tuntejakin putkeen ilman erityisiä häiriöitä. On siis helppo päästä Toleka-zoneen. Vaikka Graciasta ollaankin kuultu suomen kielellä muiden biiseillä, on Toleka artistin ensimmäinen suomenkielinen soolotuotanto.

 

Pyhimys – Kynnet, Kynnet feat. Vesta

Tässä toinen biisi, jonka zoneen on helppo päästä. Pyhimyksen soundi ei ole itselleni ollut yhtä resonoiva kuin Graciaksen, mutta olen aina silti fiilistellyt artistia ihan suunnattomasti mm. lyriikoiden saralla. Kynnet, Kynnet ei ole tässäkään tapauksessa poikkeus. Leijailevaa herkkyyttä kappaleeseen tuo kertosäkeessä vieraileva Vesta.

 

F – Ovikelloo

Olen lähivuosina alkanut etsiä musiikissa jotain mikä kuulostaa korviini jotenkin erilaiselta, että biisissä tai itse artistissa olisi jotain mitä en ole ehkä kuullut kovin useasti (jos koskaan) aiemmin. Se viehättää minua ehkä myös tässä biisissä, vaikka en olekaan ehkä ihan vielä päättänyt onko tässä vähän liikaa kaikkea erilaista. Jotain kiehtovaa tässä kuitenkin on.

 

HAIM – That Don’t Impress Me Much

Niin kyseenalaiselta kuin se kuulostaakin, oli originaali versio tästä biisistä aikoinaan suuri suosikkini. Silloin kun MTV:llä soitettiin vielä musiikkivideoita (kyllä lapset, uskokaa tai älkää) ihastuin tähän biisiin ja Shania Twainin keikistelyyn Mojaven aavikolla ja olin aidosti sitä mieltä, että Twainin leopardiviitta oli maailman siistein asuste.

Vaikka tyylimieltymykseni ovatki nehkä hieman muuttuneet noista päivistä, biisistä pidän vieläkin. Nyt HAIM teki biisistä tällaisen ihanan, vähän lempeämmän version johon ihastuin heti ensi kuulemalta.

 

Sitku – Hirveä pari

Tässä kaksikossa on jotain hirveän ihastuttavaa! Vasta kaksi biisiä julkaissut Sitku on jotenkin äärimmäisen lähestyttävä ja rento. Tietynlainen arkimaisuus, nokkeluus ja orgaanisuus onkin ainakin itseäni viehättänyt toistaiseksi julkaistuissa biiseissä.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.