7 x debyyttilevyt joita en malttaisi odottaa

 

Artem x Yonas

Tämän helsinkiläisen kaksikon musiikin avainsana on rentous, kuitenkin menevässä ja urbaanissa ympäristössä. Artem x Yonas on julkaissut toistaiseksi viisi kappaletta, jotka ovat hienosti linjassa keskenään kuitenkin tarjoten joka kerta jotain uutta ettei soundi käy liian tylsäksi. Samalla suomenkielinen räppi ja hip hop -biitit flirttailevat paljon myös mainstreamin kuuloisen popin kanssa.

 

Alma

Almahan on toki julkaissut jo muutaman raidan EP:n, mutta listaan hänet silti sillä odottelen nimenomaan debyyttialbumia ja varmasti aivan mieletöntä sellaista. Fanitan Almaa suunnattomasti sillä artistina hän on ollut alusta saakka äärimmäisen kiinnostava ja uniikki; tuo mielettömän syvä ja sielukas ääni yhdistettynä hieman yllättäenkin urbaaniin ja kansainvälisen kuuloiseen poppiin. Ja kaikki tämä suloiselta tytöltä, joka pukeutuu neonväreihin ja kulkee käsi kädessä siskonsa kanssa kaikkialla mihin menee. Niin cool.

Paino myös sanalla “kansainvälinen” – Alman kappaleet ovat nimittäin nousseet menestyksekkäästi listoille myös mm. Irlannissa, Briteissä, Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä, Ruotsissa ja Tanskassa. Lisäksi mimmi kiertää keikoillakin lähes aktiivisemmin ulkomailla kuin Suomessa. Ei siis ihmekään, että hänet palkittiin vuoden Emma-gaalassa sekä vuoden tulokkaana, että vuoden vienti-Emmalla. Kannattaakin käydä tsekkaamassa Alman keikat Suomessa kun vielä ehtii ja varjella niitä, ennen kuin menetämme Alman maailmalle. </3

 

Ida Paul & Kalle Lindroth

Kymmenisen vuotta sitten rakastuin palavasti erilaisiin akustisiin artisteihin joita löytyi tuolloin paljon etenkin fanittamieni ulkolaisten bändien sivuprojekteista. Suomessa tuo sara ammotti kuitenkin tyhjyyttään, lukuunottamatta tietenkin joidenkin artistien satunnaisia akustisia keikkoja joita varjelin suuresti sillä sain niistä jotenkin niin paljon enemmän, musiikki tuntui tulevan jotenkin puhtaammin läpi ja suoraan sydämeen.

Juuri tältä tuntui myös kun universumi siunasi meitä tällä kaksikolla; Ida Paul & Kalle Lindroth väsäsivät yhdessä rykelmän akustisia biisejä lähes vahingossa. Niitä on nyt julkaistu kourallinen ja lähes jokainen niistä on tuntunut menestyvän edeltäjäänsä kovemmin. Lukiemieni haastatteluiden perusteella kappaleita on kuitenkin olemassa jo levyllinen, enkä malttaisikaan odottaa että pääsisin kuuntelemaan sen jo kokonaisuudessaan!

PS. Heinäkuussa voit aloittaa viikonlopun jo torstaisin, kun tämä kaksikko nousee Allas Sea Poolin lavalle! Eivätkä vain kerran, vaan joka torstai läpi heinäkuun. Heidän kanssaan lavalle nousee joukko vierailevia huippuartisteja. Tsek!

 

Aleksanteri Hakaniemi

Aleksanteri Hakaniemi on tuonut Suomen musiikkikentälle jotakin mitä olen jo kauan kaivannut – rehellistä ja rohkeaa poppia, sellaista joka on vahvasti nykyhetkessä, mutta jossa olen myös kuulevinani rytmivaikutteita aina ysäreiltä saakka. Erityisen tunnistettavan ripauksen kappaleisiin lisää tunnistettava ääni, jota koristaa pieni, mutta komea särö. Livenä Aleksanteri Hakaniemi muistuttaa nuorta Olavi Uusivirtaa ja toivonkin ennustankin Hakaniemelle yhtä pitkää ja mallikasta uraa!

 

Sini Yasemin

Tässäpä nuori nainen, joka on julkaissut vasta muutaman kappaleen mutta niistä jokainen on sitäkin vaikuttavampi. Sini Yasemin muistuttaa nuorta Sannia uransa alkumetreillä, joskin Sini Yasemin on astetta salaperäisempi ja synkempi artistina. Viimeisimpänä artistia on kuitenkin kuultu vähän menevämmällä vuoden kesäkumibiisillä Tyynysotaa, jossa mukana ovat myös kolme toista todella lupaavaa ja mageeta naisartistia (Vilma Alina, Nelli Matula sekä Ida Paul). Suurimpiin omiin suosikkeihiini kuuluvat kappaleet Pukukoodi sekä Mun Kaa, joissa kuullaan lahjakas ja monitasoinen artisti jolta janoaisi enemmänkin kappaleita – esimerkiksi levyllisen.

 

Juulia

Juulia on toistaiseksi julkaissut kolme biisiä joista viimeisin, Mul oli ikävä mua, on soinut aktiivisesti kesän juhlissa ja soittolistoilla. Ajankohtainen ja raikas, mutta samalla salaperäinen Juulia on koukuttanut minut tunnistettavaan soundiinsa jota nauttisi mieluusti levyllisenkin verran, ja mieluusti mahdollisimman pian.

 

Nelli Matula

Nelli Matula on tuonut jo muutamalla julkaisemallaan biisillä Suomen musiikkikentälle kovasti kaivattua mimmienergiaa ja feminiinistä itsevarmuutta. Matula onkin Rähinä Recorsin ensimmäinen naisartistikiinnitys. Tänä kesänä Matula soi aktiivisesti radioaalloilla sillä uniikkia ääntä kuullaan niin vuoden kesäkumibiisillä Tyynysotaa kuin Robinin vuoden virallisella kesähitillä Hula Hula.

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.