Noin viikon biisit #31

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

Kauriinmetsästäjät – Sua Sua

Tunnen kesän itsessäni aina siitä kun mun tekisi mieli hylätä kaikki mitä tunnen, keskustella syviä ja lähteä seikkailulle tuntemattomaan. Ajaa pitkin kuumia moottoriteitä ja pysähtyä vieraille huoltoasemille, tanssia festareilla ihmisten kanssa joiden nimiä en edes tiedä ja sulkea silmät lämpimässä auringonpaisteessa. Tämä kappale kuulostaa juuri siltä.

 

Mikael Gabriel – Riippumatto

Tästä kirjoitinkin jo täällä.

 

Juulia – Mul oli ikävä mua

Tästäkin kirjoitin jo täällä.

 

Uniklubi- Laavaa

Olen lähivuosina ikään kuin löytänyt Uniklubin uudelleen ja fiilistellyt ihan suunnattomasti bändin suurimpia hittejä. Vaikka Uniklubi etenkin lyriikoidensa puolesta kompastelee usein mitä suurimpiin kliseisiin kappaleissaan (olenko ainoa josta tuntuu, että lähes kaikissa Uniklubin biiseissäon joko sirpaleita tai pirun kylmä?) ovat bändin menevimmät rallit yksinkertaisesti niin pirun kovia, että ne saavat kaiken anteeksi.

Vaikka Uniklubin viimeisin kokopitkä albumi Kultakalat on julkaistu jo seitsemän vuotta sitten, on bändi kuitenkin soittanut edelleen keikkoja. Bändi on kuitenkin elänyt sellaista hiljaiseloa, että ihan rehellisesti yllätyin kun vielä pari vuotta sitten tajusin bändin olevan edelleen olemassa.

Laavaa on kappale, joka vähän repii minua kahteen eri suuntaan. Toisaalta se on samalla jotenkin raikas sekä ihanan uniklubimainen, mutta toisaalta se ei kuitenkaan tarjoa mitään uutta ja kompastelee ehkä samaan kömpelyyteensä kuin aikaisemminkin, joka minulle itselleni on jättänyt bändin aina jotenkin etäiseksi. Minusta henkilökohtaisesti tuntuu melkein siltä kuin bändin suurimmat hitit olisivat niin intensiivisiä, ettei niitä yksikertaisesti voi olla kuuntelematta – mutta loput tuotannosta jää liian tasapaksuksi ja tylsäksi. En oikein osaa päättää vielä kumpaan kategoriaan tämä kappale kuuluu.

 

Lovex – Fight back

En olisi koskaan uskonut sanomani tätä, mutta hitto vie tästä Lovexin biisistähän tulee mieleen ihan suursuosikkini Hurts! En todellakaan pistä pahakseni, mutta olen kyllä äärimmäisen yllättynyt.

Lovex herätti uudelleen mielenkiintoni muutama vuosi sitten julkaisemallaan Action -sinkulla ja sittemmin olen väijynytkin orkesterin satunnaisen hajanaisia biisijulkaisuja suurella mielenkiinnolla. Fight Back oli pitkästä aikaa kappale johon vähän ihastuin! Mielestäni Lovex on kasvanut ja “aikuistunut” upeasti vuosien saatossa ja saanut kappaleisiinsa hienosti syvyyttä ja monitasoisuutta.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.