Noin viikon biisit #26

365 päivää, 365 biisiä. Postaussarja seuraa bloggaajan hiljattaisia biisifiilistelyitä sekä blogin vuosisoittolistalle ja Rosvojen Viikkosaalis -soittolistalle nostettuja biisejä vuonna 2017. Syynissä niin vuoden kuumimmat biisit kuin yleisetkin biisifiilistelyt!

 

Harry Styles – Sign of the Times

Ei varmasti ole helppoa karistella One Directionin kokoista mainetta puhtoisilta harteiltaan. Väittäisin kuitenkin, että tämä on erittäin vahva alku sille, ehkä jopa paras mahdollinen. Olen täysin koukussa tähän biisiin. Sign of Times on todella kaunis, suuri, mahtipontinen, jopa hieman nostalginen. Voin rehellisesti sanoa, ettei Harry Stylesin ensi kuussa julkaistava sooloalbumi miehen karismasta huolimatta juurikaan kiinnostanut minua ennen tätä biisiä. Nyt taas en malttaisi odottaa kokonaista levyä!

 

Sini Sabotage – Lande

Kevätsoittolista saikin juuri uutta boostia. Sini Sabotage on aina ollut mielestäni törkeen siisti mimmi, jotenkin mainiolla tavalla sopivan outo mutta oi, niin cool. Levikset Repee on yksi mun suurimmista quilty pleasure -biiseistä. Tai no, miksi se olisi quilty? Pelkkä pleasure! Lande on käsittämättömän koukuttava kevät-/kesäralli. Sen äänimaailma ja tematiikka kohtaavat hienosti, sillä nyt maalle haikailevan Sabotagen aiempi materiaali ei ole kuulostanut yhtä orgaaniselta popilta kuin Lande. Biisi onkin samalla mainio linjaveto uuden ja vanhan materiaalin välille.

 

TLC – Way Back feat.Snoop Dogg

Olen elänyt sellaisessa mielikuvissa ettei TLC, eli yksi maailman parhaista mimmibändeistä (there, I SAID IT) ole ollut olemassa sen jälkeen kun yksi bändin kolmesta jäsenestä, Lisa “Left Eye” Lopes, menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 2002. Ilmeisesti kaikenlaisia reunion-viritelmiä on kuitenkin ollut sen jälkeenkin ja nyt kaksikko on julkaissut Way Back -nimisen kappaleen, jolla kuullaan vierailemassa myös Snoop Dogg ja TLC on julkaisemassa uutta levyä toivottavasti vielä tämän vuoden puolella.

Heti kun pistin tämän biisin soimaan, tuntui siltä kun olisin hypännyt aikakapseliin suoraan takaisin 90-luvulle. Olen usein miettinyt miksei tällaista musiikkia tehdä enää ja nyt olen onnellinen kun voin kerrankin todeta, että kyllä tehdään!

 

DNCE – Kissing Strangers feat. Nicki Minaj

Pakko myötää, että Joe Jonasin luotsaama DNCE yhdistelee kyllä mainiosti rockia sekä poppivoittoista tanssimusiikkia. All praise Nicki Minaj, joka kuullaan myös vierailemassa kappaleella, mutta tällä kertaa en kyllä ole ihan varma kuinka hyvin vierailijan osuus sopii kappaleen sekaan. Se tuntuu melkein rikkovan biisin grooven totaalisesti.

 

Linkin Park – Good Goodbye

Halusin nostaa tämän biisin viikon biisien sekaan, mutta olen edelleen syvästi järkyttynyt tästä Linkin Parkin uudesta soundista, josta kirjoitinkin blogissani aiemmin ajatuksiani täällä. Tuolloin kirjoitin silloin julkaistusta Heavy-kappaleesta, joka vielä upposi, mutta sittemin tunnelma on jotenkin latistunut eikä esimerkiksi tämä biisi jaksa enää innostaa vaan herättää lähinnä nimenomaan kaipausta sitä “vanhaa” Linkin Parkia kohtaan.

 

 

Noin viikon biisit 2017

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.