Aleksanteri Hakaniemi – Filmi Katkee

 

Minusta on mielettömän ihanaa, että rokkibändivoittoisessa Suomessa miesartistit tekevät vihdoin myös rehtiä poppia. Tämän päivän biisinosto Filmi Katkee muistuttaa monien elementtien osalta sellaista ysärihittiä, että sen takana voisi olla tanssiva poikabändi, tai esimerkiksi Max Martin tai Risto Asikainen.

Paitsi, että kyseessä on vain yksi mies. Aleksanteri Hakaniemi, joka aloitti uransa teini-ikäisenä laulamalla ja soittamalla kotikaupunkinsa Kouvolan kaduilla ja terasseilla. Helsinkiläistyttyään myös YouTuben puolella tutuksi tullut Hakaniemi on kiertänytkin keikoilla mm. Reino Nordinin, Justimuksen, sekä viime vuosina Evelinan kanssa.

Aiempaa astetta herkempää Etsi Mut -debyyttisinkkua tällä viikolla seurannut Filmi Katkee esittelee Aleksanteri Hakaniemestä toisenlaisen, bilevoittoisemman puolen. (Right on schedule, kuten ennustinkin täällä!) Kappale on kertomus siitä kuinka parisuhdemurheet äärimmäisen suomalaiseen tapaan hukutetaan pulloon ja uusi kumppani on jo hakusessa kun edellinen täyttää vielä asuntoa kynttilöillä.

Kappaleella kuullaan vierailemassa myös Aste, mutta biisin uniikin grooven ohella biisin kantavana voimana toimii eittämättä Hakaniemen ääni jota olen ylistänyt blogissani aiemminkin. Siinä on jotakin niin poikamaisen viatonta, mutta samalla myös särö joka tekee siitä äärimmäisen uniikin ja tunnistettavan. Tavallaan tässä yhden miehen poikabändissä onkin kaikki ne klassiset persoonallisuustyypit (pahis, söpis, hiljainen, kuumis, hassuttelija) joista poikabändit 90-luvulla rakennettiin – mutta tällä kertaa kaikki vain yhdessä samassa paketissa.

Ennustan ja toivon, että Aleksanteri Hakaniemi lähtee isosti. Toistaiseksi julkaistuja kappaleita yhdistävät koukuttavat popmelodiat, sekä mainiot lyriikat, jotka sitovat kappaleet lempeästi nykyaikaan. Soundissa on samalla jotain nostalgista, mutta samalla jotain uutta ja raikasta jota kaivataan Suomen musiikkikentälle.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.