Noin viikon biisit #22

365 päivää, 365 biisiä. Postaussarja seuraa bloggaajan hiljattaisia biisifiilistelyitä sekä blogin vuosisoittolistalle ja Rosvojen Viikkosaalis -soittolistalle nostettuja biisejä vuonna 2017. Syynissä niin vuoden kuumimmat biisit kuin yleisetkin biisifiilistelyt!

 

Amy Lee – Love Exists

Evanescencen Fallen -albumi oli ensimmäinen levy jonka ostin omilla rahoillani (samaan aikaan ostin muistaakseni myös Linkin Parkin levyn) ja rakastin sillon Amy Leen ääntä. Sittemmin innostukseni kyseisen bändin suhteen on laantunut ja myös upean solistin lauluääni menettänyt loistoaan. Nykyään se kuulostaa mielestäni siltä kuin Amy Leellä olisi sama peruna suussa kuin esimerkiksi Cherillä. Love Exists on kuitenkin raikas tuulahdus sillä saralla, sillä Amy Leen ääni — jonka varaan tämä voimballadi vahvasti nojaa — kuullaan sillä erityisen vapautuneena.

 

Katy Perry – Chained to the rhythm

Katy Perry heittikin sitten lasipeilipallovaihteen päälle, let’s disco! Discokuteisiin naamioitu Chained To The Rhythm on snadisti poliittinen kannanotto ihmisiin, jotka “onnellisen turtana” elävät mukavuusalueellaan, laittavat musiikin kovemmalle ja kieltäytyvät kuulemasta ja näkemästä maailman ongelmia.

 

Kauriinmetsästäjät – Revi mua

Tämä duo on nyt ehtinyt julkaista yhteensä neljä biisiä, passeleita kaikki ja jokainen hittejä sarallaan. Ns. pöhinää on syntynyt. Ainoa asia, joka olisi voinut nostaa Kauriinmetsästäjät uudelle, raikkaammalle tasolle, on heleä naisääni. Nyt uuteen kappaleeseen onkin saatu vierailemaan ihana Vesta.

 

Profeetat – Yhtäccii

Tämä Profeettojen toinen biisijulkaisu Yhtäccii ei ainakaan itselleni uponnut niin yhtä paljon kuin esikoinen Sinuhe. Se on epäuskottava, sekava eikä siinä ole paljoa tarttumapintaa, sanoitukset ovat kömpelöt ja väkinäiset sekä kuulostavat enemmän Arttu Lindemanilta kuin kahdelta suomalaisen hip hopin uranuurtajalta.

Elastinen ja Cheek ovat molemmat omillaan tehneet paljon hyviä biisejä ja siistejä juttuja, sekä molemmilla on muutenkin mittavat urat takanaan. Jo siksi Profeetat ovat todella hyvässä asemassa jo heti alkuunsa ja kaksikolla onkin mahdollisuus oikeasti vaikuttaa isosti siihen mihin suuntaan suomalainen mainstream-musiikki — etenkin hip hopin saralla kulkee seuraavaksi. Siksi tuntuu jotenkin rimanalitukselta kun kaksi pian neljäkymppistä räppiveteraania “seisoo pöydäl ja huutaa et ohan tää ny nättii.” Is it, is it really?

 

Imagine Dragons – Believer

Believer kuulostaa siltä, että olisin kuullut sen jollain bändin aiemmalla levyllä jo aikaisemmin. Se ärsyttää ehkä hieman, koska se tarkoittaa sitä, ettei kyseessä ole kovin uudenlainen kappale tältä bändiltä, mutta toisaalta myös sitä, että se noudattaa Imagine Dragonsille tuttua tyyliä. Pirun kova biisi se on silti, ja äärimmäisen lupaava maistiainen bändin seuraavalta albumilta.

 

Noin viikon biisit 2017

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.