8 x Provinssin 2017 pääesiintyjä

Provinssi tiedotti joulun alla varmistaneensa ulkomaisen pääkiinnityksensä koko festivaalin pääesiintyjäksi, sekä lanseerasi samalla kisan jonka päätehtävänä oli arvata kuka tai mikä tuo kiinnitys oikein onkaan. Nyt tammikuun puolella vihjeitä on alkanut tiputella Provinssin sosiaalisiin kanaviin.

Ajattelinkin tänään siis listata omat veikkaukseni siitä kuka tai mikä tuo mystinen pääkiinnitys voisikaan olla! Oikea ulkomainen pääesiintyjä julkaistaan keskiviikkona, jolloin siis selviää onko tuo mysteerikiinnitys joku tältä listalta vai sen ulkopuolelta!

 

Provinssin antamat vihjeet: 

1) Artisti/yhtye saapuu Yhdysvalloista 

2) Ensimmäistä kertaa festarikeikalla Suomessa

 

Kings Of Leon

Kings Of Leonin kiertuekalenteriin sopisi hyvin Provinssi, mutta bändi ei ole ollut kertaakaan Suomessa edes omalla keikallaan, ja tapa jolla Provinssi on muotoillut toisen vihjeensä viittaisi siihen, että bändi olisi ollut keikalla Suomessa aiemminkin, muttei festareilla.

 

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots vieraili hiljattain Suomessa ensimmäistä kertaa, mutta omalla hallikeikallaan eikä festareilla. Tiedä häntä, vaikka samaisella reissulla olisi lyöty lukkoon myös kiinnitys Provinssiin, sillä muut vihjeet sopisivat kaksikkoon mainiosti!

 

Fall Out Boy

Fall Out Boyn kiertuekalenteri ammottaa tyhjyytään koko ensi vuodelle lukuunottamatta muutamaa maaliskuun keikkaa Japanissa. Olisiko nyt mahdollista nähdä poppoo vihdoinkin Suomessa? En jotenkin uskalla uskoa tähän, mutta jos tämä pitäisi paikkansa, itkisin innosta.

 

Sam Smith

Sam Smithin oli määrä esiintyä Provinssissa vuonna 2015, mutta artisti joutui perumaan kaikki keikkansa leikkauksen vuoksi kahden kuukauden ajalta, johon juuri Provinssi tuolloin osui. Sam Smithia ei ole nähty Suomessa vielä kertaakaan. Vuoden 2017 osalta Smithin keikkakalenteri on toistaiseksi täysin tyhjä.

 

Blink-182

Tiesittekö, että Blink-182 -yhtyeen laulaja-basistin Mark Hoppusin juurista kolmannes on peräisin Laihialta Pohjanmaalta ja heppu onkin viimeksi puoli vuotta sitten heittänyt ilmoille toiveensa esiintyä Suomessa kesällä 2017. Could this be?

”Äitini on kaivanut esiin kaiken juuristaan ja vieraillut Suomessa useaan otteeseen. Itselläni Suomi on vielä näkemättä. Siksi toivon todella, että esiinnymme siellä vihdoin, kun Blink-182 tulee ensi kesänä kiertämään Eurooppaa. Itse asiassa haluaisin samalla pitää vähän ­lomaa ja tutustua Suomeen paremmin.” (HS.fi)

 

The Killers

Suomessa useaan otteeseen vieraillut The Killers ei ole vielä kertaakaan astunut suomalaisille festarilavoille. Vielä muutama vuosi sitten Provinssirock nimesi bändin liian kalliiksi esiintyjäksi, mutta toisaalta niin nimesi myös Kings Of Leoninkin. Voisivatko asiat kuitenkin olla nyt muutama vuosi myöhemmin toisin?

 

Maroon 5

Suomessa omalla keikallaan jo tovi sitten (2011) vieraillut Maroon 5 ei ole myöskään esiintynyt kertaakaan suomalaiselle festariyleisölle. Bändin kiertuekalenteri näyttää tyhjää toukokuun ja syyskuun välimaastossa joten sinänsä ajatus ei olisi täysin mahdoton. Olisiko bändi kuitenkaan tarpeeksi relevantti täyttämään Provinssin kaltaisen festarin pääslottia?

 

Korn

Korn julkaisi uusimman levynsä pari kuukautta sitten ja olisi siinä mielessä ajankohtainen esiintyjä Provinssiin, jonka aikana bändin aikataulukin olisi näillä näkymin vapaa. Jään kuitenkin pohtimaan samaa kuin Maroon 5:nkin kohdalla — olisiko bändissä tarpeeksi täyttämään Provinssin päälava?

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.