Noin viikon biisit #19

365 päivää, 365 biisiä. Postaussarja seuraa bloggaajan hiljattaisia biisifiilistelyitä sekä blogin vuosisoittolistalle ja Rosvojen Viikkosaalis -soittolistalle nostettuja biisejä vuonna 2017. Syynissä niin vuoden kuumimmat biisit kuin yleisetkin biisifiilistelyt!

 

Siis en ehkä kestä kuinka kova ryöstösaalis mulla onkaan teille tällä viikolla! Viime päivinä on julkaistu niin törkeän hyviä biisejä, että jos sama linja jatkuu niin näyttää tämä vuosi harvinaisen hyvältä! Muistutuksena, että tämän vuoden viikkosaaliit oman blogini osalta löytyvät kaikki myös yhdestä ja ainokaisesta soittolistasta, täältä. Pidemmittä puheitta mennään kuitenkin asiaan!

 

Jenni Vartiainen – Turvasana

Aloitetaan kappaleesta, jota olen kuunnellut väistämättä eniten koko viikon aikana. Välillä jopa tunteja putkeen! Turvasana on ensimaistiainen Jenni Vartiaisen seuraavalta levyltä – sitä on jo odotettukin sillä edellinen albumi Terra julkaistiin jo vuonna 2013! Kirjoitin kappaleesta jo pidemmän kirjoituksen eilen täällä.

 

Reino Nordin – Momentumii

Momentumii jatkaa edellisten julkaisujen kaltaista rytmikästä, mutta tummaa klubisoundia höystettynä falsettilaululla sekä nostalgisella fiilistelyllä. Reino Nordinin uusi albumi julkaistaan helmikuussa!

 

Janice – Answer

Rapakon takaa kajahtaa vahvatulkintainen naisääni on hypnotisoiva. Answer on musiikkimuotoinen kirje Janicen edesmenneelle isälle. Artistilta on ilmestynyt vasta muutama biisi, mutta ote tekemiseen on niin vahva, että kyseessä voisi erehtyä olevan vanhakin tekijä.

 

Pyrodox – Dust to Gold ft. Ina

Dust to Gold on kevyt tuulahdus tulevasta keväästä, mutta tummasävyinen sellainen. Mitään uutta ja jännittävää se ei tarjoa, mutta kuitenkin jotakin niin maagista, että sitä voisi kuunnella maaten tähtitaivaan alla ja olla täysin tyytyväinen hetkeen joka on käsillä.

 

Ulpu – Anna

Kuolemapopin uudeksi kuningattareksi tituleerattua Ulpua fiilistelin blogissani jo viime vuonna kun debyyttisingle Musta näki päivänvalon ja rakastuin sen uniikkiin tunnelmaan ja tummaan tulkintaan välittömästi. Meinasinkin pudottaa puhelimen käsistäni kun huomasin, että Ulpulta on tullut uusi biisi, Anna. Se jatkaa samanlaista linjaa “kuolemapopin” parissa ja muistuttaa minua tematiikaltaan Lana Del Reyn kappaleesta Carmen. (Siinä saattaisi muuten olla hyvä artistivertaus Ulpulle muutenkin.)

 

Arcade Fire – I Give You Power ft. Mavist Staples

Arcade Fire teki sitten paluun ensimmäisellä uudella julkaisullaan muutamaan vuoteen! I Give You Power on kappale, jossa on mukaansatempaava groove sekä jotain äärimmäisen coolia. Siis ehtaa Arcade Firea. Kappaleen tuotot lahjoitetaan American Civil Liberties Unionille. Bändi on juuri päättänyt uuden levynsä nauhoitukset ja suunnittelee sen julkaisua myöhemmin tälle vuodelle.

 

Aaron Carter – Sooner or Later

Enpä koskaan ajatellut fiilisteleväni Aaron Carteria ja toki tämäkin biisi oli vähän hilkulla, se ei tarjoa juurikaan mitään uutta tai ihmeellistä vaan kanavoi lähinnä Carterin sisäistä Justin Bieberiä sekä imee vaikutteita viime vuosien sounditrendeistä, mutta jotenkin tämä on kitkutellut soittolistallani koko viikon eli kai tässä on sitä jotain.

 

Adna – Thoughts

Ah, upeaa, täyteläisen pehmeää melankoliaa, joka tuntuu siltä kun lentelisi jossakin korkealla pilvien yläpuolella.

 

Lady Antebellum – You Look Good

En koskaan ole oikein välittänyt countrysta, mutta muutama vuosi sitten Lady Antebellum vei sydämeni Need You Now -hitillään. Nyt olen lievästi huumaantunut bändin uudesta biisistä, joka on myös ensimmäinen julkaisu bändin muutaman vuoden tauon jälkeen.

 

Noin viikon biisit 2017

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.