Noin viikon biisit #18

365 päivää, 365 biisiä. Postaussarja seuraa bloggaajan hiljattaisia biisifiilistelyitä sekä blogin vuosisoittolistalle ja Rosvojen Viikkosaalis -soittolistalle nostettuja biisejä vuonna 2017. Syynissä niin vuoden kuumimmat biisit kuin yleisetkin biisifiilistelyt!

 

Miriam Bryant – Everything

Myös Ruotsissa Vain Elämää -ohjelma nauttii samankaltaista jättimäistä suosiota kuin Suomessakin, siellä ohjelma vain tunnetaan nimellä Så mycket bättre. Miriam Bryantilla oli aika huikea viime vuosi, ja sille vauhtia antoikin osallistuminen kyseiseen ohjelmaan.

Viime viikolla julkaistu voimakas balladi Everything tarjoilee tyypillisiä pop-koukkuja ja poikkeuksellisen vahvaa tulkintaa. Olen aivan ihastunut Bryantin upeaan, himpun verran käheään ääneen!

 

The Chainsmokers – Paris

Ihastelin The Chainsmokersia jo viime vuoden soittolistani yhteydessä, ja olen innoissani, että pääsen ihastelemaan bändiä heti tämänkin vuoden puolella! Uusi kappale Paris on hyväntuulinen pop-hykermä, mutta bändille hyvin henkilökohtainen laulu joka kertoo sellaisista hetkistä kun on jumissa tilanteessa, mutta toivoisi olevansa jossakin muualla. Mitä enemmän kuuntelen tätä, sitä enemmän pidän siitä miten sanat ja lauseet istuvat kappaleen rytmiin.

 

Halsey – Not Afraid Anymore

Uusi Fifty Shades of Grey -elokuvan jatko-osa Fifty Shades Darker kolkuttelee jo oven takana, sillä se saa ensi-iltansa 10. helmikuuta. Elokuva tarvitsi tietenkin rinnalleen hyvän soundtrackin ja jos loppuvuodesta fiilistelin Zaynin ja Taylor Swiftin luomusta kyseiselle soundtrackille, voin tällä viikolla hyvin mielin fiilistellä Halseyn upeaa biisiä soundtrackille.

Biisi kulkee hyvin samankaltaista linjaa kuin elokuvasarjan tunnelma ja aiemmat tunnusbiisit muutenkin; se on viettelevä ja tummanpuhuva ja nojaa vahvasti Halseyn hurmaavaan ääneen, joka leijailee elektronisessa pop-sumussa neljän minuutin ajan.

 

Snakehips & MØ – Don’t Leave

Snakeships ja MØ pistivät fiksut päänsä yhteen ja siitä syntyi tällainen ihastuttava biisi!

 

Daniel Powter – Delicious

En osaa oikein päättää onko tämä biisi tosi hyvä vai tosi ärsyttävä. Jotenkin tätä on kuitenkin tullut kuunneltua aina välillä. Kyseessä on artistin ensimmäinen sinkkujulkaisu neljään vuoteen sekä debyyttijulkaisu Ruotsin Sonyn alla. Daniel Powter muistetaan ehkä parhaiten biisistään Bad Day, joka soi itselläni sinnikkäästi vieläkin päässäni silloin tällöin 12 vuotta julkaisunsa jälkeen – halusimpa tai en.

 

Elsa & Emilie – Chains of Promises

Tämä biisi… jonkinlainen lupaus keväästä. Jokin siinä, että olen lähiaikoina kallistunut eniten juuri tämänkaltaisiin biiseihin, kertoo aika paljon siitä kuinka paljon oikeasti odotan keväisempiä päiviä.

 

Handsome Ghost – Brand New Colony

Tämäkin ehkä kallistuu juuri niihin keväisimpiin kappaleisiin, mutta tämä on vaan niin pirun ihana. Jotenkin niin toiveikas ja valoisa. Biisin on puhuttu olevan maistiainen tänä vuonna ilmestyvältä täysipitkältä debyytiltä!

 

Noin viikon biisit 2017

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.