Noin viikon biisit #17

365 päivää, 365 biisiä. Postaussarja seuraa bloggaajan hiljattaisia biisifiilistelyitä sekä blogin vuosisoittolistalle ja Rosvojen Viikkosaalis -soittolistalle nostettuja biisejä vuonna 2017. Syynissä niin vuoden kuumimmat biisit kuin yleisetkin biisifiilistelyt!

 

Pariisin Kevät – Pilvissä

Pariisin Kevään uusi albumi Kuume näkee valon ensi kuussa ja Pilvissä on sen avausraita. Rumbassa Arto Tuunela luonnehtii kappaletta näin: “Tää on laulu tyypistä, jonka jalat ei ihan tapaa maata ja joka ei oo ihan varma, et haluaisko se ees sitä. Se on sit joka paikassa kuin jossain yökerhossa haromassa savukoneen savua edestään, että onks täällä edes ketään?”

Pilvissä on täynnä Pariisin Keväälle ominaista kuplivaa, maalailevaa tunnelmointia ja seesteisen rauhallista Tuunelan pehmeää laulua, mutta yllättää ja tarjoaa jotakin erilaista kappaleen lopussa.

 

The xx – Say Something Loving

The xx:n uusi biisijulkaisu kuulostaa ihan keväältä, sellaiselta aurinkoiselta, toiveikkaalta, raikkaalta… sellaiselta, että hymyilyttää. Tekisi mieli juosta heti ulos aurinkoon potkimaan lunta pois kevään tieltä. Kaksikon kolmas albumi, I See You julkaistaan ensi viikolla ja ihana, ihana The xx nähdään myös Flowssa elokuussa.

 

Antti Tuisku – Mä Hiihdän

Kirjoitinkin tästä jo laajemman postauksen täällä.

 

Ed Sheeran – Castle On The Hill / Shape Of You

Tämä viikko on ollut erityisen ihana mm. siksi, että upea Ed Sheeran siunasi meitä kaikkia vihdoin paluullaan. Nyt voi jo puhua ihan todellisesta paluusta, sillä tyyppi on pysynyt täydessä somehiljaisuudessa sitten 2015 joulukuun. Tasan vuosi myöhemmin, Sheeranin sosiaalinen media alkoi viime kuussa täyttyä mystisistä sinisävyisistä kuvista, jotka vihjailivat jostakin tulevasta.

Tuo tuleva olikin kaksi uutta kappaletta, jotka julkaistiinkin yhteen syssyyn perjantaina. Sietääkin julkaista tuplasti tällaisen hiljaisuuden minulle tuottaman kärsimyksen jälkeen.

Näyttävätköhän nämä kaksi biisiä kenties tulevan albumin molemmat ääripäät? Castle on the Hill on nimittäin mahtipontinen, areenaluokan anthem, siinä missä Shape Of You taas on juurikin Sheeranille tyypillistä pelkistettyä näppäilyä ja hyräilyä.

 

Vesta – Vielä1

Kuunnellaan vielä yksi rakkauslaulu, ja vertaillaan sitä meihin.

 

London Grammar – Rooting For You

Lisää kuiskailuja ja balladeja? Kyllä, kiitos! London Grammar hurmasi 2013 debyyttilevyllään, mutta on muutamaa satunnaista biisiä lukuunottamatta pysynyt melko syvässä hiljaisuudessa siitä saakka. Olisiko 2017 todellinen paluun ja kenties uuden levynkin vuosi? Toivottavasti, sillä bändi siunasi meitä ainakin tällä uudella biisillä. Rooting For You nojaa pääasiassa Hannah Reidin pehmeisiin lauluihiin ja taustan taianomaiseen tunnelmaan. Myös London Grammar nähdään ja kuullaan Flow -festareilla loppukesästä!

 

Noin viikon biisit 2017

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.