Suomalaisen musiikin päivä 2016

Koska suomalaisen musiikin päivää vietetään Jean Sibeliuksen syntymäpäivänä 8. joulukuuta, eli tänään, ajattelin listata tänään 20 mielestäni kovinta biisijulkaisua vuodelta 2016. 

Soittolistaa kootessani sisäistin muuten todella kuinka pirun kova vuosi tämä on ollut suomalaisessa musiikissa. Kului joskus nimittäin monta vuotta kun en pystynyt löytämään suomalaiselta musiikkikentältä mitään joka herättäisi oikeasti suurta innostusta. Kaikki suurimmat suosikkini löytyivät ulkomailta. Olen tosi iloinen, että nyt löydän sellaisia kappaleita lähes päivittäin.

Hurraa, suomalainen musiikki!

 

 

1. Vesala – Ei pystyny hengittää

Vesalan soolodebyytti ei ole mielestäni vain kovimpia levyjä tänä vuonna. Se on myös yksi kovimmista levyistä koko levyhyllyssäni! Ei pystyny hengittää oli yksi lempibiisejäni kyseiseltä levyltä (jos ei jopa se kaikkein lempparein) ja olen tosi iloinen, että se päätettiin nostaa myös sinkuksi. Lisäksi tuo upea biisi sai tänään kaverikseen videon, hyvä!

 

2. Ida Paul & Kalle Lindroth – Hakuammuntaa

Ida Paulin ja Kalle Lindrothin yhteisprojekti syntyi onnekkaana sattumana, mutta kuinka iloisena sellaisena! Hakuammuntaa näppäilee sydänlankoja juuri niin kuin kuuluukin.

 

3. Antti Tuisku – Pyydä Multa Anteeks Kunnolla

On vaikea kuvitella, että Antti Tuiskun uudesta läpimurtoalbumin julkaisusta on kulunut jo lähes puolitoista vuotta. Onneksi meitä kuitenkin siunattiin tänäkin vuonna muutamalla biisillä kun superlevystä julkaistiin deluxe-versio, joka sisälsi kolme uutta biisiä. Pyydä Multa Anteeks Kunnolla on niistä oma suosikkini.

 

4. Reino Nordin – Puhu Vaan

Tämä biisi muutti täysin sen miten näin Reino Nordinin. Yksikään biisi ei ollut aiemmin iskenyt mitenkään ja tästä tulikin sitten kertaheitolla yksi suosikeistani! Ei huono vuosi Reiskalle muutenkaan, jos miettii hittisinkkuputkea, johon kuuluu tämän biisin lisäksi sittemmin julkaistut Kato Mua Silmiin ja Kosketa. Toivottavasti putki jatkuu ensi vuonnakin!

 

5. Ikinä – Terapiaa

Ikinä on mielestäni ehkä mielenkiintoisin uusi tulokas tänä vuonna. Terapiaa oli ensimmäinen ja toistaiseksi kovin toistaiseksi julkaistuista biiseistä ja katsokaa, sillä on siisti videokin!

 

6. Sini Yasemin – Pukukoodi

Tätä verrattiin biisin ilmestyessä hirveästi Sannin ekoihin biiseihin enkä ihmettele – onhan niissä paljon samaa. Sannin kaltaiset edelläkävijät raivaavatkin usein tietä myös monille samankaltaisille akteille. On tämä silti aivan helvetin kova biisi.

 

7. Artem x Yonas – Palauta Mun Paita

Artem x Yonas on julkaissut lupaavia ja innostavia biisejä viime vuosina, tämä on niistä viimeisin ja ehkä jopa parhain. Povaan tästä kaksikosta isoa nimeä Suomen tähtitaivaalle ja kovasti odottelen ensimmäistä levyä.

 

8. Ruger Hauer – Koomaan

Ruger Hauerin viimeisin levy Mature singahti suoraan listaykköseksi ja bändillä tuntui menevän vahvemmin kuin koskaan – marraskuussa bändi ilmoitti kuitenkin pistävänsä pillit pussiin ja lopettavansa levyttämisen ja keikkailun. Ruger Hauer julkaisi vielä yhden viimeisen kappaleen Koomaan ja bändi nähtiin lavalla viimeistä kertaa Kaapelitehtaalla marraskuussa. Kannattaa tottua pimeään, Ruger in peace.

 

9. Negatiiviset Nuoret – Mä oon niin ruma

Jossakin punkin ja räpin välimaastossa seilaava Negatiiviset Nuoret on Rähinä Recordsin poikkeuksellinen kiinnitys alkuvuodelta. Neljä toinen toistaan hämmentävämmän nimistä biisiä julkaissut Negatiiviset Nuoret jatkanee mielenkiintoista taivaltaan ensi vuonnakin, pretty please?

 

10. Aleksanteri Hakaniemi – Etsi Mut

Mm. Reino Nordinin, Justimuksen sekä Evelinan kanssa kiertänyt Aleksanteri Hakaniemi julkaisi hiljattain oman debyyttibiisinsä Etsi mut, joka ihastuttaa suloisen naiiveilla lyriikoillaan sekä puhtoisella laulua, jota piristää kevyen säröinen raspi. Jatkoon!

 

11.Elias Kaskinen & Päivänsankarit – Irti

Jouluista tunnelmaa, vain kuvittelenko vain? Tämä kappalehan ei siis millään tavoin liity jouluun, mutta sen tunnelmassa on jotakin jouluista. Sellainen, että haluan vetää pipoani tiukemmin päähäni samalla kun pakkanen tuntuu nenässä. Itse kappale taitaa kertoa erosta, ei joulusta. Olen vain tosi innoissani joulusta.

 

12. Kasmir – Nutellaa ja Jutellaa

Tässä biisissä on jotakin todella härskiä, mutta samalla se on kuitenkin soinut päässäni jo useampia kuukausia. Oi Kasmir, missä viipyy seuraava levysi?

 

13. Juulia – Huomenna mä meen

Juulia on niin salaperäinen. Satunnaisia biisejä ja tolkuttoman hyviä musavideoita putkahtelee silloin tällöin, mutta me haluamme enemmän! Enemmän biisejä! Levy! Enemmän!

 

14. Sanni – Sinkku

Sinkku on Sannin uuden levyn suurin ja kenties kunnianhimoisin teos. Se on enemmän kuin pelkkä biisi – se on kokemus. Sinkku ei nimestään huolimatta ole päätynyt levyn sinkkulohkaisuksi, mutta halusin silti nostaa sen tälle listalle koska piru kun on kova!

 

15. Hank Solo – Söpö

Hank Solon soolosinkku – härski ja hämmentävä sellainen – menestyi enemmän kuin mainiosti. Hämmentävää hittibiisiä tähdittävät Sanni, Kasmir ja Kauniit & Uhkarohkeat.

 

16. Alma – Karma

Alma ai lav juu ♥ ♥ ♥

 

17. Mikael Gabriel – Lumi Teki Enkelin Eteiseen

Tämän vuoden Vain Elämää -kausi ylitti jotenkin kaikki mahdolliset odotukseni ja synnytti monta upeaa, uutta versiota vanhoista hiteistä ja ikivihreistä. Mikael Gabriel toi Hectorin klassikon upeasti (ja rohkeasti) nykypäivään.

 

18. Saara – California

Sara Maria Forsbergin esikoisjulkaisu näki vihdoin päivänvalon tämän vuoden toukokuussa. Kaksi vuotta aikaisemmin Los Angelesiin muuttanut monilahjakkuus on onnistuneesti luonut uraansa esiintyjänä. Hello I’m Saara -EP tarjosi kolme kovaa biisiä fanien pahimpaan nälkään.

 

19. Robin – Jotain Aitoo

Tämä vuosi muistettakoon ennen kaikkea vuotena jona Robin täytti 18. On mielenkiintoista nähdä kuinka Robinin musiikki kypsyy lähivuosina, sillä tähti oli vielä niin junnu kun Frontside Ollie ilmestyi. Liikehdintää tyylillisesti onkin ollut jo havaittavissa ja Jotain aitoo tuntuu olevan valovuosien päässä Robinin ensimmäisistä hiteistä – hyvä niin.

 

20. Ville Valo – Oot mun kaikuluotain

Love Recordsin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistu Oot mun kaikuluotain on versio vuonna 1997 menehtyneen jenkkilaulunkirjoittaja John Denverin kappaleesta Annie’s Song (1974). Myös Love Recordsin tarinaa kertova draamakomedia Love Records – Anna mulle Lovee sai ensi-iltansa vuonna 2016.

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.