12 syytä odottaa vuotta 2017

 

1. Pyhimyspassio

Jos haluat nähdä tämän artistin soolokeikalla ensi vuonna, sinulla on tasan yksi mahdollisuus. Pyhimyksen ensi vuoden ainoa keikka nähdään Lahden Sibeliustalolla klassisen orkesterin kanssa 14. huhtikuuta!

Luvassa on Pyhimyspassion-niminen, väliaikoineen kaksituntinen huikea konserttikokonaisuus, jonka aikana Pyhimyksen lisäksi lavalla pyörähtävät myös mm. Yona ja Timo Pieni Huijaus.

 

2. Pariisin Kevään uusi levy

Ikävöin sinua, Pariisin Kevät! Onneksi uusi albumi kolkuttelee jo nurkan takana. Se on nimeltään Kuume ja se tarjoaa vihdoin uutta musiikkia faneille, jotka ovat janonneet lisää sitten edellisen levyn joka ilmestyi jo 2015! Tässä on siis kulunut jo vuosi jos toinenkin, joka bändin ystävälle tuntuu tietenkin ikuisuudelta.

Bändi on vihjaillut uusia kujeita jo heti alkuvuodesta, ja uuden levyn julkaisua juhlitaan Circuksessa 3. helmikuuta!

 

3. Profeetat

Cheek ja Elastinen päättivät sitten yhdistää voimansa – ainakin kahden areenakonsertin ajaksi. Tai siis oikeastaan kolmen, sillä Chela-fanit janosivat tietenkin enemmän ja lisäkeikka oli järjestettävä heti alkuperäisten perään.

Yhdessä kaksikko kantaa nimeä Profeetat, ja heidät nähdään Turun Gatorade Centerissä 28. Huhtikuuta sekä Helsingin Hartwall Areenalla 29. Huhtikuuta! Lisäkeikka järjestetään Hartwall Areenalla 30.4.

 

4. Bruno Mars

Bruno Mars nähdään vihdoin, vihdoin, VIHDOIN Suomessa ensimmäistä kertaa Helsingissä 22. Toukokuuta! Kenties maailman smoothein jäbä, ja moninkertaista platinaa myynyt heppu suuntaa uuden levynsä myötä massiiviselle The 24K Magic -maailmankiertueelle ja saapuu sen tiimoilta konsertoimaan myös Helsingin Hartwall Arenalle.

 

5. Robbie Williams

Moni asia ei elämässäni harmita yhtä paljon kuin se, että olen missannut jokaisen Robbie Williamsin konsertin Suomessa koskaan. Onneksi jumalainen esiintyjä palaa Suomeen The Heavy Entertainment Show -kiertueensa tiimoilta Tampereen Ratinan Stadionille 10. Elokuuta! Kiertueen lämmittelijänä esiintyy brittiläinen popduo Erasure.

Yes, I’ll let you entertain me!

 

6. Harry Potter & Viisasten Kivi

Harry Potter ja Viisasten Kivi -elokuva esitetään sinfoniaorkesterin säestyksellä Hartwall Arenalla maaliskuuss osana Harry Potter -elokuvakonserttisarjaa, jossa Vantaa Pops Orchestra soittaa ihan jokaisen nuotin elokuvasta Harry Potter ja viisasten kivi. Yleisö saa mahdollisuuden elää uudelleen elokuvan taian teräväpiirtona 12-metriseltä kankaalta ja kuulla samalla John Williamsin unohtumattoman musiikin sinfoniaorkesterin esittämänä.

Konsertteja nähdään kaksin kappalein Hartwall Areenalla maaliskuussa. Eikä siinä vielä kaikki, sillä…

 

7. Hans Zimmer esiintyy Hartwall Areenalla

Kaikkien aikojen menestynein elokuvamusiikin säveltäjä Hans Zimmer saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen, ensi vuonna on siis luvassa jos jonkinmoista herkkua elokuvamusiikin ystäville!

Konsertin aikana Zimmer esittää kuuluisia sävellyksiään elokuvista, kuten Gladiaattori, Leijonakuningas, Pirates of the Caribbean, The Dark Knight -Batman-trilogian ja Inceptionin ääniraidoista. Mahtipontisessa konsertissa nähdään myös vierailijoita pop- ja rock-maailmasta sekä kuullaan otteita lukemattomista muistakin elokuvista, kuten Interstellar, Man of Steel, True Romance, Da Vinci -koodi ja Crimson Tide – purppuravyöhyke.

Huh! Konsertti nähdään Helsingissä toukokuussa!

 

8. Rock The Beach

Aiemmin kertaalleen Helsingin Hietaniemessä järjestetyt Rock The Beach -festarit olivat pettymys vain ja ainoastaan yhdellä tapaa – mielettömät festarit eivät tehneet paluuta!

Tähän vääryyteen on onneksi tulossa muutos kun Rock The Beach järjestetään jälleen yksipäiväisenä tapahtumana kesäkuussa. Esiintyjinä tapahtumaan on buukattu näillä näkymin Foo Fighters, Biffy Clyro sekä The Kills. Ainoana kotimaisena artistikiinnityksenä on tällä hetkellä Apulanta.

 

9. Teflon Circus

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama Teflon Brothers on päätti sitten kokeilla jotain ihan uutta ja erilaista, ja rakentaa sirkuksen Helsingin Jäähalliin toukokuussa! Teflonit juhlistavat keikalla 10-vuotista taivaltaan ja konsertissa tullaan näkemään myös liuta vierailevia artisteja.

Teflon Circus -nimellä kulkeva konsertti tuo Helsingin jäähalliin Suomen lahjakkaimmat nuoret taiteilijat Salpauksen Sirkusartistikoulutuksesta Lahdesta. Sirkustaiteilijat tuovat konserttiin kokonaan uudenlaisen visuaalisen ulottuvuuden jollaista ei olla Suomen hiphop -skenessä aiemmin nähty. Samalla konsertissa tietysti kuullaan yhtyeen kovimmat hitit sekä muutamia harvinaisempia kappaleita joiden live-toteutukseen on rakennettu persoonallinen visuaalinen teema.

En tiedä mitä suomalaiselle hip hopille on tapahtumassa, but I like it.

 

10. The Weeknd

All hail Blockfest! He nimittäin tuovat meidän kaikkien iloksi Abel Makkonen Tesfayen – tuttavallisemmin siis The Weekndin Suomeen ensi kesänä! Kymmenvuotista taivaltaan juhliva Blockfest järjestää varsinaisen festivaalinsa lisäksi myös toisen tapahtuman jonka iltaa tähdittävät hittilistoja ympäri maailman hallitseva The Weeknd, yhdysvaltalainen R&B-lupaus Bryson Tiller sekä kotimaiset JVG, Evelina, Kasmir ja Kube.

Tapahtuma järjestetään Helsingin Kaisaniemessä 1. heinäkuuta – nyt heti merkkaamaan päivä kalentereihin ja toivomaan aurinkoisia kelejä!

 

11. Guns’n’Roses

Voisiko olla, että Guns’n’Roses todella nähdään jälleen Suomessa? Kovin ovat tähdet kohdillaan ainakin toistaiseksi, sillä bändi on buukattu Kantolan Tapahtumapuistoon ensi vuonna! Nättii, eipä.

Gunnarit nähdään näillä näkymin Hämeenlinnassa myöskin 1. heinäkuuta!

 

12. Flow Festival

Asun aivan kivenheiton päästä Flow -festareista. Siis ihan oikeasti, jos olisin jotenkin lahjakas heittämään kiviä tai palloja tai yhtään mitään, voisin oikeasti ehkä heittää kiven ulko-oveltani Suvilahteen. Silti se on aina houkutellut minut luoksensa lähinnä uniikilla tunnelmallaan, sillä suurin osa esiintyjistä on minullekin aivan tuntemattomia nimiä. (Mikä toisaalta on yksi suosikkiasioistani Flowssa, sillä löydän sieltä aina ihan hirveästi uusia suosikkeja.)

Tänä vuonna minun on kuitenkin aivan mahdotonta sanoa ei tällä festarille, sillä jo nyt siitä on muodostumassa unelmien viikonloppu, ainakin päässäni. Suomalaisia kiinnityksiä festareilla on nyt mm. Alma, Femme En Fourrure ja Kauriinmetsästäjät sekä ulkomaisia tähtiä mm. The xx, London Grammar sekä upea Lana Del Rey!

Flow nähdään tuttuun tapaan Helsingin Suvilahdessa elokuussa!

 

Jään siis odottamaan ensi vuotta näissä tunnelmissa:

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.