Noin viikon biisit #12

 

365 päivää, 365 biisiä. Postaussarja seuraa bloggaajan hiljattaisia biisifiilistelyitä sekä blogin vuosisoittolistalle ja Rosvojen Viikkosaalis -soittolistalle nostettuja biisejä vuonna 2016. Syynissä niin vuoden kuumimmat biisit kuin yleisetkin biisifiilistelyt!

 

View – Deeper (Bitch leave a comment)

Voi piru, että tää on kova. Voisin kuunnella tätä loopilla ikuisesti, päivät vain vaihtuisivat kun makaisin sängyssäni tuijottaen kattoa. Ja olisin täydellisen tyytyväinen. Tässä biisissä on jotakin loputtoman melankolista ja tummaa mikä koskettaa minua aina.

 

Ida Paul & Kalle Lindroth – Parvekkeella

Sattumalta syntynyt yhteistyö Ida Paulin ja Kalle Lindrothin kesken toimii: duon ensimmäinen single Hakuammuntaa on striimannut jo lähes 4 miljoonaa eli platinarajan määrän. Parvekkeella jatkaa samaa rehellisen kepeää linjaa kuin kaksikon esikoinenkin ja olen oikeastaan tosi innoissani siitä, että Suomen musiikkikenttä saa lisää jotakin kitaravetoista ja orgaanista.

 

Pete Parkkonen – Kohta Sataa

Nyt myös todistetusti Suomen kovimman viihdyttäjän ja tähtien tähden viimeisin sinkku Kohta Sataa yhdistelee suvereenisti elementtejä niin elektronisesta musiikista ja popista kuin rokistakin. Kappaletta ovat Parkkosen kanssa olleet tekemässä myös Jurek, Eppu Kosonen sekä Ulpu. Kolmella aiemmalla levyllään sekalaisesti rockin ja jopa iskelmään taittavan popin kanssa taiteillut sekä niin englanniksi kuin suomeksikin siipiiän kokeillut Parkkonen on hiljattain julkaissut kaksi uutta kappaletta jotka lupailevat selkeämpää uutta linjaa rock-vaikutteisen elektronisen popin parissa.

 

Aleksanteri Hakaniemi – Etsi Mut

Mm. Reino Nordinin, Justimuksen sekä Evelinan kanssa kiertänyt Aleksanteri Hakaniemi julkaisi hiljattain oman debyyttibiisinsä Etsi mut, joka ihastuttaa suloisen naiiveilla lyriikoillaan sekä puhtoisella laulua, jota piristää kevyen säröinen raspi. Jatkoon!

Tämän ensisoiton jälkeen ennustaisinkin, että Hakaniemen youtubessa keräämä seuraajakunta laajenee myös musiikin saralle ja biisejä alkaa tiputella toivottavasti tiuhaan tahtiin. Jossakin vaiheessa voisi fiksua olla tehdä myös yhteinen biisi toisen, snadisti tunnetumman artistin kanssa, luultavasti hieman bilevoittoisemmalla raidalla. Sitten musiikkivideo(ita) ja toivottavasti mitä pikimmiten myös omia keikkoja. Viimeistään ensimmäisen levyn julkaisun tienoilla suosio tulee räjähtämään käsiin, sanokaa minun sanoneen!

 

Beyonce – Daddy Lessons

Beyoncen Lemonade-albumia on kehuttu ihan pirusti, mutta se on itseltäni jäänyt vielä kuulematta sen uupuessa vielä toistaiseksi Spotifysta. Daddy Lessons yhdessä Dixie Chicksin kanssa on levyn viides sinkkulohkaisu ja sen verran tarttuvaa sorttia, että on soinut kuluneen viikon ajan päässäni halusin tai en. Biisillä kuullaan niin vahvoja country-viboja, että voin melkein nähdä itseni istumassa hämärän saluunan pimeässä nurkassa samalla kun ihmiset tanssivat pöydillä ja minä juon viskiä.

 

Nikke Ankara – Pisamat

En ole koskaan välittänyt Nikke Ankarasta, mutta onhan tää biisi nyt aika pirun söpö. Pisamat on kesäinen ylistyslaulu pisamille, mutta myös hellyyttävä kuvaus orastavasta ihastuksesta.

 

Femme En Fourrure- Creepers

Jos sinusta on tuntunut siltä, että kaipaisit tämän kylmän harmauden keskelle jotakin raikasta ja piristävää, saattaa Femme En Fourruren uusi Creepers-sinkku olla sopivaa tunnelmointia arkeesi.

 

Noin viikon biisit 2016

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.