Tähdet, Tähdet – niin kiusallista, että se on jo mahtavaa

 

Kun televisioruutuun astelee folioon kääriytynyt Arttu Wiskari esittämään Lady Gagaa ja vain hetkeä myöhemmin Mikko Alatalo coveroi ruudussa satusedällisen version TCT:n hitistä Mä vien sut rannalle samalla kun hänen ympärillään leijailevat valoa vasten pienet pölyhiukkaset muistuttaen samalla hennosti siitä kuinka pitkä aika siitä todella on kun Mikko Alatalo on viimeksi tehnyt mitään relevanttia, voi käsillä eittämättä olla vain yksi hetki. Nimittäin se, kun vuoden Tähdet Tähdet -kausi on alkanut.

Mistä tässä kiusallisessa konseptissa sitten on kyse? Tähdet Tähdet on norjalaiseen formaattiin perustuva suomalainen ohjelma, jossa etsitään maan parasta esiintyjää. Kilpailevat artistit esittävät viikoittain vaihtuvan genren mukaisia kappaleita suorassa lähetyksessä. Tällä kaudella kilpailevat Evelina, Antti Ketonen, Mikko Alatalo, Arttu Wiskari, Pete Parkkonen, Eini, Johanna Försti, Essi Luttinen sekä Benjamin.

En pystynyt katsomaan ohjelman ensimmäisiä jaksoja yrityksistäni huolimatta. Vaikka konsepti kuulostikin teoriassa hyvältä, löysin itseni sunnuntaisin sohvan nurkasta lähinnä hieman liian kiusaantuneena seuraamasta kuinka oopperalaulaja esittääkin tavoistaan poiketen Raptoria. Tähdet Tähdet kaivelee kuitenkin jokaisesta musiikkigenrestä esiin ne kauniimmat ja kamalimmat kohdat siten, että minun oli pakko kokeilla ohjelman seuraamista uudestaan, aina silloin tällöin. Genrejen välinen naljailu hyvässä hengessä kiinnosti.

Nyt ruudussa starttasi jo tuon naljailun kolmas kausi. Se, etten ensimmäisen jakson alkaessa edes odota juurikaan esimerkiksi Pete Parkkosen esitystä kertoo jo paljon siitä mille ohjelman viehätys perustuu. Parkkonen on nimittäin niin varma esiintyjänä sekä niin vahva laulajana, että minulla ei ollut epäilystäkään siitä etteikö hän menestyisi kilpailussa alusta loppuun. En oikeastaan ihmettelisi vaikka Parkkonen voittaisi koko kisan.

Tähdet, Tähdet on formaatti, jossa katsoja tahtoo nähdä kilpailijoiden voittavan itsensä monella tapaa. Osittain siten, että kilpailija kykyenee ylittämään oman genrensä rajat ja ottamaan omakseen täysin uuden osa-alueen oman mukavuusalueensa ulkopuolelta. Se ei kuitenkaan riitä, tässä ohjelmassa on kyse itsensä unohtamisesta. Siitä, että kilpailija uskaltaa heittäytyä täysin tuntemattomaan ja viihdyttää yleisöä senkin uhalla, että asettaa itsensä naurunalaiseksi.

Ohjelman kiusallinen mahtavuus piilee siinä, että vaikka osallistujat kilpailevat toisiaan vastaan, on suurin haaste voittaa itsensä. Jokaisen haaste on erilainen. Siinä missä esimerkiksi Benjamin Peltonen on jo valmiiksi niin vekkuli kaveri, että hänen haasteensa on lähinnä näyttää yleisölle onko hänellä lahjoja laulavana esiintyjänä, on esimerkiksi Evelinan haaste taas näyttää yleisölle, että hän osaa päästää irti, sillä yleisö on jo nähnyt, että hän osaa laulaa, mutta yleisö ei ole nähnyt hänen päästävän imagostaan irti.

Toivon itse, että Benjamin Peltonen ja Evelina pääsisivät kisassa pitkälle, sillä he saavat ohjelman ulkopuolella eniten naljailua lahjattomuudestaan. Tämä on nuorten tähtien tilaisuus näyttää kuinka pitkälle heidän lahjakkuutensa kantaa sekä kaikille kilpailijoille oiva ensimmäinen – tai toinen – ponnahduslauta uralle. Hyvänä esimerkkinä viime kaudella kilpaillut Roope Salminen, joka sijoittui kisassa neljänneksi eikä sittemmin ole poistunut televisiosta. Vieläkään.

Ymmärrän kuitenkin vahvan vastareaktion äärimmäisen kiusallista ohjelmaformaattia vastaan. Tähdet, Tähdet -toleranssin nostatukseen ehdotankin tulville sunnuntai-illoille loppukauden seuraksi seuraavanlaista juomapeliä.

 

Tähdet, Tähdet -juomapeli

Ota huikka jos Juhani Merimaa heittää puujalkavitsin

Ota huikka jos huomaat facepalmaavasi

Ota huikka jos huomaat pyöritteleväsi silmiäsi

Ota huikka jos Mikko Leppilampi pyörähtää

Ota huikka jos Maria Veitola heittää shadea

Ota huikka jos ohjelmassa näytetään musiikkivideo 90-luvultaOta huikka jos Eini käyttäytyy kuin 16-vuotias teini

Ota huikka jos joku putoaa

Ota huikka jos joku pääsee jatkoon

Ota huikka jos olet helpottunut mainoskatkosta

Ota huikka jos jonkun asussa on foliota, lateksia, nahkaa tai ketjuja

Ota huikka jos joku mainitsee tanssijalan

Ota huikka jos Maria Veitolalla on päällään jotakin omituista

Ota huikka jos joku mainitsee Roope Salmisen

Ota huikka jos twiittisi näkyy ohjelmassa

Ota huikka jos Mikko Leppilampi nauraa vaivaautuneesti

Ota huikka jos Mikko Alatalo tekee jotakin epä-mikkoalatalomaista

Ota huikka jos koreografi on päättänyt laittaa tanssijat artistin taakse jonoon

Ota huikka jos on pakko vaihtaa myötähäpeän vuoksi hetkeksi kanavaa

Ota huikka jos näet Arttu Wiskarin kalsarit

 

Seuraa keskustelua Twitterissä ja osallistu sunnuntaisin lähetykseen: #tähdettähdet

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.