Noin viikon biisit #11

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

Tervehdys kesälaitumilta! Mitä sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu? Tällä puolen ollaan raidattu festareita ja maattu sängyssä X-asennossa tuuletin sylissä helteestä toipuen. Kesälomani on siis juuri sitä mitä sen kuuluu ollakin. Rento ja musiikintäyteinen.

Koska postaukset päivän biiseistä ovat jääneet festaritohinoissa vähiin, kiritään tänään kiinni ihan kunnon listauksen voimin! Kerään nimittäin päivän biisejä varastoon aina silloinkin kun en niistä vinkkaa teille ja ne päätyvät aina tänne blogiini ennemmin tai myöhemmin. Taisinkin mainita aiemmin 365-soittolistastani, jonne kerään kaikki päivän biisit tältä vuodelta? Se kannattaa ottaa seurantaan! Sinne päätyvät nimittäin kaikki nämä biisit joista täällä blogissani tämän vuoden aikana höpisen.

Mutta, siihen itse musiikkiin! Tässä lähiviikkojen uutuudet ja omat suosikkini jotka ovat löytäneet tiensä tuolle listalle. Tahtoisin nostaa nämä neljä biisiä erikseen esille ja loput löytyvät postauksen lopusta.

 

Cheat Code – Let me hold you (turn me on)

Kerron teille nyt tarinan! Kun olin vielä yläasteella, vietin kaikki välitunnit koulun kirjastossa jonne ei ollut vapaata pääsyä, mutta olin ystävystynyt kirjastoa vahtineen opettajan kanssa. Kirjastossa oli pari hassua tietokonetta ja pari hassua kirjahyllyä, se ei ollut siis kummoinen. Mihin siis käytin tuon aikani? Siihen, että latasin suosikkikoneelleni biisejä joita kuuntelin loopilla koko breikin ajan. Yksi omituisimmista obsessioistani tuohon aikaan oli Kevin Lyttlen Turn Me On. Kuuntelin sitä silloin niin paljon, että se soi vieläkin päässäni aika ajoin. Voitte siis kuvitella riemuni kun Spotifyn kärkilistoilta löytyi tämä Cheat Coden biisi, jossa samplataan kyseistä mestariteosta.

 

Coldplay – Viva La Vida

En ole koskaan ollut mikään järjetön Coldplay-fani, mutta kun sille päälle satun, saatan kuunnella kyseistä bändiä viikkoja putkeen. Yleensä koukkuputkeni laukaisee satunnaisen biisin kuuleminen jossain ja niin myös tällä kerralla kun Chris Martin kävi James Cordenin vieraana Late Late Night Shown Carpool Karaokessa. Hitto, että tällä bändillä onkin koukuttavia biisejä.

 

Ida Paul & Kalle Lindroth – Hakuammuntaa

Rakastan akustista musiikkia ja fiilistelyä, muutama vuosi sitten kävin läpi sellaisen vaiheen musiikinkuuntelijana, että etsin kaiki mahdolliset akustiset sivuprojektit suosikkibändeiltäni puhumattakaan akustisista versioista tai covereista niistä suosikkibiiseistäni jotka eivät alunperin todellakaan olleet, no… kovinkaan akustisia. Yhä tänäkin päivänä fiilistelen eniten kaikenlaisia unplugged-meininkejä, siksi olenkin todella fiiliksissä tästä biisistä!

 

Roope Salminen & Koirat – Snadi

Listasin hiljattain parhaalle ystävälleni syitä minkä vuoksi oon niin fiiliksissä tämän konkkaronkan menestyksestä. Yksi noista syistä oli bändin nokkela kielenkäyttö lyriikoissa, sellainen joka sitoo biisit selkeästi tähän päivään. Seuraavana päivänä julkaistiin Snadi, joka on oiva esimerkki juuri tästä. Musta on äärimmäisen siistiä, että listoilla pyörii tällä hetkellä sellaisia artisteja, joiden biisit ovat niin samaistuttavia, että ne voisivat olla suoria otteita keskusteluistani kavereiden kesken.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.