Noin viikon biisit #7

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

TWENTY ØNE PILØTS – Stressed Out

En oikein ota tästä bändistä selkoa onko se lintu vai kala, mutta jotain mielenkiintoista se on ainakin. Olen jo muutama vuosi sitten ihastunut suuresti kaksikon kappaleeseen Car Radio ja ilahduinkin viime vuonna ihan hirveästi siitä, että tämä kappale sai osakseen niin paljon maailmanlaajuista huomiota ja suosiota. Nyt se on taas pauhannut soittimessani erityisen ahkerasti joten aika nostaa se tännekin!

 

Tegan & Sara – U-Turn

Kun aikoinaan rakastuin tähän duoon, tuo rakkaus roihahti nopeasti. Sen lisäksi, että minusta on jotenkin suunnattoman kiehtovaa, että identtisistä kaksosista molemmat ovat kiinnostuneita musiikista, jakavat unelmansa ja intohimonsa sekä vieläpä ovat lahjakkaita sen saralla, ihastutti minua jo silloin duon hennon kaunis soundi ja nokkeluus. Oma Tegan & Sara -suosikkini olikihin sittemmin jo levyhyllyynikin päätynyt The Con -albumi, jonka jälkeen kaksikko on kulkenut kohti himpun verran modernimpaa saundia. Uusi Love You To Death -albumi julkaistaan kesäkuussa.

 

We Are Harlot – Dancing On Nails

We Are Harlot on hard rockin superpoppoo jonka mm. nokkamiehenä kiekuu entinen Asking Alexandrian vokalisti Danny Worsnop ja kitaraa paukuttaa Sebastian Bachin entinen kitaristi Jeff George.

Viitisen vuotta kasassa ollut kokoonpano herätti kiinnostukseni ensikuulemalta ja olen sittemmin alkanut tehdä lähempääkin tuttavuutta bändin tuotannon kanssa etenkin tämän viime vuonna ilmestyneen debyyttialbumin voimin. Tässäpä teillä yksi näyte; levyn avausraita, olkaa hyvät!

 

Elastinen feat. Sami Hedberg – Täytyy Jaksaa

Enpä olisi koskaan kuvitellut tosissani pitäväni kappaleesta, jonka hallitsevana äänenä kuullaan Sami Hedberg. En ole seurannut Elastinen feat. -ohjelmaa juurikaan, mutta Hedberg on mielestäni sen verran hauska mies ja hänen vierailunsa musiikkiohjelmassa sen verran mielenkiintoinen veto, että oli pakko katsoa edes tämä yksi jakso. Tikahduin neljäkymmentäminuuttisen aikana nauruuni, minkä lisäksi jopa muodostin jonkinlaisen tunnesiteen päivän aikana syntyneeseen hullunkuriseen lauluun. Tänään aamulla huomasin nimittäin lauleskelevani sitä itsekseni. Tähän on tultu. Mikä piru tässä on niin koukuttavaa. Eihän tässä kappaleessa ole edes mitään järkeä. Musiikki on kyllä ihmeelinen asia…

Mitä te tuumitte tästä biisistä? Ja povaatteko Elastisen tapaan Samille kenties jonkinlaista tulevaisuutta musiikinkin parissa?

 

Good Charlotte – 40 oz. dream

On ihanaa kuinka jotkut asiat eivät koskaan muutu. Tuntuu siltä, että teini-ikäni kovimmat poppipunkkipoikapoppoot ovat yksi näistä asioista. Good Charlotte on eräs niistä bändeistä, joka yhä edelleenkin kuulostaa juuri niin riemastuttavan naiivilta ja yksinkertaiselta kuin aina ennenkin. Good Charlotten uusi biisi 40 oz. dream on kuitenkin kekseliäs tulkinta tämän päivän maailmasta ja myöskin toinen sinkku bändin tulevalta albumilta!

 

Ida Paul – Kunhan Muut Ei Tiedä

Siinä missä Ida Paulin esikoisbiisi Laukauksia Pimeään oli koukuttava sävellykseltään, pidän tätä kakkoskappaletta kuitenkin jotenkin viehättävämpänä. Laukauksia Pimeään oli jotenkin kotikutoisen kuuloinen, niin hyvässä kuin pahassakin. Tämän kappaleen flow soljuu kuitenkin eteenpäin pehmeästi ja ilmavasta sekä Ida Paulin ääni pääsee esille aivan eri tavalla kuin edeltäjäsinkussaan.

 

The Used – Tunnel

Yhdysvaltalainen hiljattain Suomessa kahden keikan verran vieraillut rock-yhtye The Used on julkaissut uuden akustisen livealbuminsa Live And Acoustic At The Palace. Yhtyeen uusi albumi julkaistiin perjantaina Hopeless Recordsin kautta. Levyllä kuullaan The Usedin uran suurimpia hittejä akustisina versioina ja onpas mukaan mahdutettu yksi cover-kappalekin! Levy muistutti minua eräästä ihanasta kappaleesta, jota tuli luukutettua paljonkin etenkin teini-ikäisenä, mutta toki vielä sen jälkeenkin. Päivän kappale onkin siksi.

 

Noin viikon biisit 2016

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.