Noin viikon biisit #6

 

Sixx:A.M. – You have come to the right place

Mötley Cruesta tutun basistin Nikki Sixxin luotsaama rock-yhtye Sixx:A.M. on julkaissut Youtuben kautta uuden singlen You Have Come To The Right Place. Kappale tulee löytymään bändin tulevalta Prayers For The Damned Vol. 1 -nimiseltä albumilta joka julkaistaan kuun lopussa!

 

Topic- Home ft. Nico Santos

Topic on 23-vuotias saksalainen DJ ja tuottaja, jonka viimeisin sinkku Home on tuntunut herättävän kivasti huomiota maailmanlaajuisesti. EDM-vivahteiset biisit eivät itseeni yleensä iske, mutta tämä on kyllä kiva ralli, jonka tunnelmassa on jotakin suloista ja pehmeää, mutta myös tummaa ja mielenkiintoista.

 

Mayer Hawtorne – Love Like That

Tässä kappaleessa on jotain ihanan piristävää. Se muistuttaa minua aurinkoisista kesäpäivistä, hitaista aamuista, tuoreeltaan puristetusta appelsiinimehusta ja siitä tunteesta ja tuoksusta kun olet juuri astunut ulos suihkusta. Tässä kappaleessa on myös jotain keväistä, jotain hirveän sivistynyttä, mutta myös jotain hirveän hauskaa. Mayer Hawthornen uusi levy ilmestyy huhtikuun alussa!

 

Gwen Stefani – Misery

Gwen Stefani on kyllä siisti mimmi. Se ei tunnu vanhenevan sitten millään, ei kasvoiltaan eikä musiikillisestikaan. Kehitystä on kuitenkin tapahtunut (ainakin musiikin saralla) vaikka pilke silmäkulmassa onkin tuntunut säilyneen, ja säilyy toivottavasti ikuisesti. Gwen Stefanin uusi levy This Is What The Truth Feels Like kertoo suuresti onnellisuudesta ja myös tämä kappale nimestään huolimatta henkii hyvää fiilistä.

 

Evelina – Sireenit

Viime yönä julkaistiin Evelinan uusi kappale Sireenit, jonka otinkin kuunteluun heti aamusta. Vaikka fiilaankin Evelinan lauluja yhtä paljon kuin ennenkin, nousevat tässä kappaleessa ykköseksi mielestäni nimenomaan taustat ja äänimaailma. Tunnelmassa on jotain vangitsevaa ja samalla pieni lupaus kesästä – tai ainakin minä näkisin tämän toimivan harvinaisen hyvin festareilla kesäyössä.

 

Joanna – Kyyti

”Laulaja ja lauluntekijä Joanna on herkkyydellään ja aitoudellaan nostamassa ääntään muiden suomalaisten naisartistien joukosta. Säveltäjänä Joanna on vahva ja omaperäinen ja laulut eivät tavoittele mahtipontisuutta vaan rakentuvat kauniiden melodioiden ympärille. Joannan lauluääni ei jätä ketään kylmäksi, hänen äänensä valtaa alaa suomalaisten sydämiin. Joannan voi hyvin kuvitella olohuoneen sohvalle soittamaan kitaralla tarinoitaan ja siinä se yksinkertaisuudessaan on kauneimmillaan. Tyttö ja kitara. Joanna on säveltänyt myös musiikkia Sooloiluja elokuvaan v. 2008. Kappale in a Car, joka kertoo isäänsä ikävöivästä tytöstä. Hän on myös kiertänyt keikoilla Laulaja Jipun ja Tuure Kilpeläisen kanssa.”

 

Ismo Alanko – Rentun Ruusu

Ismo Alanko on niin ihana. Sen fiksut jutut on niin ihania ja se laulaakin aina niin ihanasti. Mutta miltähän se kuulostaa krapulassa. Jos pitäisi päätellä niin voisin kuvitella, että kutakuinkin samalta kuin laulaessaan Rentun Ruusua. Tämä Irwin Goodmanin vuoden kasarihittikappaleen tulkinta löytyy nimittäin Alangon uudelta Pannaanko pakasteet pieneen pussiin -EP:ltä!

 

Noin viikon biisit 2016

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.