10 x The Used

 

Tänään on se ihana päivä. Se päivä, kun yhdysvaltalainen The Used saapuu toista kertaa suomeen. The Used eli tuttavallisemmin “usedi” on niitä teini-ikääni siivittäneitä bändejä, jotka ovat lähellä sydäntäni yhä tänäkin päivänä. Post-hardcorea, vaihtoehtorockia ja punkpopia soittava poppoo soittaa tällä viikolla Helsingin Tavastialla peräti kahtena iltana, ja luvassa on oikein erikoista herkkua sillä bändi soittaa kaksi uransa keskeistä albumia kokonaisuudessaan sekä valikoiman muita hittejä yhtyeen uran varrelta. Keikoille liput Tiketistä.

Tänään The Used soittaa kokonaisuudessaan vuonna 2002 julkaistun nimettömän debyyttialbuminsa ja huomenna The Usedin menestyneimmän In Love and Death -levyn vuoro. Itkettää jo nyt. Ajattelinkin tämän liikutuksen, nostalgian ja innostuksen nimissä jakaa kanssanne nyt omat suosikkini kyseisiltä levyiltä.

 

 

Sydämeni jätti eilen muutaman lyönnin välistä kun sain varmistettua haastattelun erään lempibändini kanssa. Bändi on ehkäpä viimoisin lempibändeistäni, joita en vielä tässä vaiheessa ole nähnyt livenä. Tämä unelma on tuntunut keikkauutisista lähtien vain paranevan paranemistaan kun ensin varmistui, että pääsisin keikalle, sitten että pääsisin kuvaamaan bändiä ja nyt varmistui vielä haastattelukin! Onnellinen tyttö täällä.

Monet tuntuvat uskovan, että jännitystasoni haastatteluissa määräytyy sen mukaan kuinka iso tähti haastateltavana istuu. Tämä väite on kuitenkin minun kohdallani epätosi. Jännitykseni on vain ja ainoastaan liitoksissa siihen kuinka paljon itse fanitan kyseistä artistia, voisin siis luultavasti melko mutkitta haastatella jotakin megastaraa jos hänen hengentuotoksensa eivät olisi minulle niin henkilökohtaisia. 

Tähän päivään mennessä en ole kuitenkaan päässyt suuria suosikkejani juurikaan haastattelemaan, osittain olen tehnyt niin ehkä alitajuisesti ihan tarkoituksella. Läheltä liipasi kun muutama vuosi sitten haastattelin tanskalaista Mewiä, joka on aiemmin kuulunut isostikin suosikkeihini. Haastattelun aikoihin innostukseni kyseistä bändiä kohtaan oli kuitenkin jo edes hieman rauhoittunut joten jännityskin laantui siinä sivussa. Kaipa lähimpänä sellaista henkilökohtaisella tavalla superjännittävää haastattelua on ollut haastattelu Pariisin Kevään Arto Tuunelan kanssa, siinä kun nimittäin onkin yksi ehdottomista lempiorkestereistani ja mielestäni mielenkiintoisimmista ihmismielistä Suomen musiikkikentällä. Adrenaliinin aiheuttama tärinä oli silloin ennen haastattelua ihan järkyttävä. Haastattelun aikana tunsin kuitenkin kuinka Tuunelan maanläheinen tapa olla läsnä sai minutkin rauhoittumaan.

 

 

Olen katsonut ylläolevaa videota bändin Berth-DVD:ltä ihan sairaan monta kertaa toivoen, että minäkin olisin jonakin päivänä noiden hikoilevien, huutavien ja itkevien ihmisten keskellä, yksi heistä. Olen itkenyt tuon ylläolevalla videolla nähtävän tallenteen tahtiin niin monesti liikutuksesta, saanut kylmiä väreitä, hymyillyt, fiilistellyt… kyseessä on ensimmäinen kappale, jonka The Usedilta koskaan kuulin ja se vei sydämeni täysin. Siitä on jo ainakin seitsemän vuotta, ja tämä bändi on pysynyt sydäntäni lähellä siitä asti.

Tämähän on The Usedin ensimmäinen vierailu Suomessa, sillä parin vuoden takainen Helsinkiin suunniteltu keikka peruuntui bändin managementin sähellyksien vuoksi. He kun olivat järjestäneet bändille kiertueen, joka ei mitenkään olisi ollut mahdollinen. The Used siis kirjaimellisesti ei olisi mitenkään edes ehtinyt keikalta toiselle. Bändi erotti manageritiiminsä ja valitettavasti myös perui suunnitellut keikat.

Nyt bändi kuitenkin konsertoi Helsingin Circuksessa, ja myös minä olen siellä! Brittiläisen Lower Than Atlantisin lisäksi lämppäriksi on buukattu kotimainen New Deadline, joka on minulle entuudestaan hyvinkin tuttu. Suosittelen lämpimästi!

6 Comments

 • Reply Jade 11/2012 at 9:56 am

  EIKÄ VARMAA PÄÄSET HAASTATTELEE USEDII!!!!!! ah sano terveisii <3 mäki sain eilen vasta varmistettuu liput tonne ja oon niin innoissani, ei oo taas venattu ku viis vuotta tätäki keikkaa!

 • Reply Sita 11/2012 at 12:01 pm

  Oon niin kateellinen ja onnellinen sun puolesta! Have fun darling <3

 • Reply Marya 11/2012 at 5:35 pm

  kuulostaa upeelta ja ihanalta! vaikkakin bändi on itelleni täysin tuntematon, niin voin kuvitella sun fiiliksen! itellä pääs kans onnenitku viime vuonna ku onnistuin saamaan liput loppuunmyydylle marina & the diamondsin keikalle, joka on mulle big thing 🙂 musa <3

  oot ehkä joskus kertonutkin ja multa on mennyt ohi-, mutta mitä siis teet työkses eli minne teet nuita haastatteluja? 🙂

 • Reply Joanna 11/2012 at 12:18 am

  ÄÄÄ-ÄÄÄÄÄÄ!!

 • Reply Joanna 11/2012 at 12:19 am

  That I did ♥

 • Reply Joanna 11/2012 at 12:21 am

  Teen ihan friikkutoimittaja töitä sinne sun tänne, lähinnä haen ihan kokemusta enkä rahallista palkkiota joten kirjoittelen ns. vapaaehtoistyöläisenä. 🙂

  Uskon (tai oikeastaan tiedän, koska näin on jo käynyt) että tästä on hurjasti hyötyä tulevaisuudessa, sitäpaitsi olen jo saanut tämän kautta mielettömiä kokemuksia (heloou, esimerkiksi tämä Used!) ja tavannut mielettömiä ihmisiä (heloooou, esimerkiksi tämä Jepha)!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.