Noin viikon biisit #3

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

Ruger Hauer- Typerykset jotka polttavat pilveä avoautossa

Paperi T:n, Tommishockin ja Pyhimyksen muodostama Ruger Hauer julkaisee Mature-nimisen albuminsa maaliskuun lopussa. Levy on tehty yhteistyössä Regina-yhtyeen Iisa ja Mikko Pykärin kanssa ja sen ensimmäinen trion tyylille uskollinen biisilohkaisu julkaistiin perjantaina.

 

Sixx:A.M. – Rise

Kolmihenkinen Sixx:A.M. on Nikki Sixxin toinen installaatio, joka näki päivänvalon jo vuonna 2007 kauan ennen kuin Mötley Crüe ilmoitti hajoamisaikeistaan. Bändi on julkaissut aiemmin kolme levyä, joista viimeisin on julkaistu kaksi vuotta sitten. Tänä vuonna Sixx:A.M. on uhannut maailmanlaajuisen konserttikiertueensa lisäksi julkaista peräti kaksi albumia. Näistä ensimmäinen, Prayers For The Damned, Vol. 1 julkaistaan ensi kuussa ja Rise on ensimmäinen siltä julkaistu kappalenäyte. Se on myös ensimmäinen biisi koko levyllä ja kuulostaa myös sellaiselta, ensimmäisenä sinkkulohkaisuna se jää kuitenkin hieman tylsäksi eikä tarjoa oikeastaan mitään uutta tai jännittävää. Mikäli bändi on kuitenkin vieras, antaa se mainion läpileikkauksen bändin soundista.

 

FKA Twigs – Good to love

Tahliah Debrett Barnett eli tuttavallisemmin FKA Twigs on englantilainen monilahjakkuus, joka on aiemmin niin ohjannut, tanssinut kuin tuottanutkin, mutta hänen soolouransa musiikin parissa käynnistyi todella vasta muutamia vuosia sitten. Post-dubstepin ja trip-hopin välimaastossa liikkuvan FKA Twigsin uusi kappale Good To Love näki päivänvalon yhdessä sensuellin, itseohjatun musiikkivideon kanssa helmikuun lopussa. Suuresti herkkä kappale kosketti itseäni jotenkin sydänjuuriani myöten ja nosti kiinnostusanturani heti pystyasentoon. Ja onhan tuo tottakain; on hyvä rakastaa.

 

Rob Zombie – Well, Everybody’s Fucking in a UFO

Kun artisti itsekin kuvailee tulevaa albumiaan ”sairaimmaksi musiikkihirviöksensä toistaiseksi” alkaa sitä väkisinkin odottaa tulevaa, etenkin jos kyseessä on tämä mies. Rob Zombien musiikissa ja elokuvissa näkyy tunnetusti hänen voimakas intohimonsa kauhuelokuviin ja tyyppi onkin ollut itselleni aina vähän sellaista hämmentävää maaperää. Ne biisit, jotka ovat iskeneet (eli melko monet) ovat iskeneet hyvinkin kovaa, mutta samalla… onhan se nyt pirun omituinen heppu. Henkistä epävakautta henkivät myös tulevan The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser -levyn (kyllä, tuo on tulevan levyn oikea nimi) kappaleiden nimet, tämä on niistä ensimmäinen sinkkulohkaisu. Pirun kova se on silti.

 

Muna – Winterbreak

Mikä harmillinen nimi näin suomalaisen näkökulmasta. Dark popiksi musiikkiaan kutsuva Muna on kuitenkin parikymppisten losilaisten mimmien muodostama trio, jonka korvaan muna kuulosti ennemminkin kuulta (luna) kuin joltain mitä putkahtaisi ulos kanan pepusta. Mutta nimipohdiskelut sikseen – kuinka ihana onkaan tämä biisi?! Muistuttaa itseäni erittäin eläväisesti Imogen Heapista, mikä ei siis ole ollenkaan huono!

 

Negatiiviset Nuoret – Mä oon niin ruma

Luin bändistä aiemmin haastattelun, joka jotenkin kosketti. Bändin ensimmäisellä sinkulla Mä oon niin ruma lauletaan läpi elämän kestäneistä itsetunto-ongelmista ja ulkonäköpaineista. Vaikka biisi onkin lyriikoiltaan on varmasti helppo leimata huumoriksi, mutta koko ikäni itsetuntoni kanssa painineena kappale ja etenkin video riipasivat uskomattoman syvältä. Sillä juuri siltä se tuntuu, ajatella olevansa loputtoman epäkelpo. Näin karusti ei kai moni ole kuitenkaan sitä sanoiksi pukenut, vai mitä tuumitte? Otin heti seurantaan!

 

Rival Sons – Hollow Bones

Suuri oma suosikkini Rival Sons on siunannut meitä uudella kappaleella, joka on ensimmäinen poiminta heidän kesällä julkaistavalta Hollow Bones -albumiltaan. Long Beachilta bongahtanut nelikko on vieraillut Suomessa tasaiseen tahtiin ja nähdäänkin pian taas Kaisaniemen Puistossa Black Sabbathin lämppärinä heinäkuussa.

Aivan yhtä suureen hurmioon kappale ei näin muutaman kuuntelun perusteella ei minua saa kuin suurin osa bändin aikaisemmasta tuotannosta. Toisaalta myös edellisen abumin ensimmäiset singlet vaativat pientä sulattelua ennen kuin rakastuin niihin täysin.

 

Noin viikon biisit 2016

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.