Noin viikon biisit #1

Noin viikon biisit esittelee tulokkaita, uutta musiikkia ja muita Musiikkiblogin hiljattaisia suosikkeja.

 

Artem x Yonas – Pyritä Pulloo

Helsinkiläisen räppiduon uusi sinkku Pyöritä Pulloo on jotain koukuttavinta kamaa ikinä. I’m obsessed! Pojat kävivät myös ystäväkirjan haastattelussa viime kesänä enkä malttaisi odottaa kaksikon debyyttilevyä! Siihen asti ajattelin luukuttaa tätä biisiä, #sorinaapurit!

 

Afromikko – Oi Oi

Afromikon uudella musiikkivideolla käydään vaateostoksilla, upotetaan ruusuja afroon sekä lasketaan rakkautta terälehdistä. #tanssijalkavaroitus

 

 

Juulia – Huomenna mä meen

Toisaalta kappaleen tunnelma on upea ja uniikki, mutta toisaalta se jää hieman tasapaksuksi ja olisin toivonut, ehkä jopa odottanut jonkinlaista kliimaksia. Kappaleen monotoninen soundi jättää biisin kuitenkin ehkä enemmän välisoitoksi kuin nostaa sitä sinkkubiisin tasolle. Mitä mieltä olette?

 

Kasmir – Amen

Kasmirin uusi biisi Amen on mahtipontinen ensimmäinen näyttö miehen tulevalta kakkoslevyltä. Siinä missä aiemmat menevät ja nokkelat kesähitit ovat varmasti painuneet mainiosti kansan mieleen, antaa Amen lupaavan maistiaisen mahdollisesti hieman uudenlaisesta artistista.

Kappaleella kuullaan siis täysin täysin uusi puoli Kasmirista ja oijoi minkälainen sellainen. Amen on musiikillisesti sekä tematiikalaan Hozierin Take Me To Churchin etäinen sisar ja lyriikoissa on jotakin samaa kuin Anssi Kelan kappaleessa Kaksi Sisarta. Amen on kuitenkin aivan oma tuotoksensa. Se on myös yllättävä ensimaistiainen Kasmirin seuraavalta levyltä ja biisi kuulostaakin enemmän levyn avausraidalta kuin sinkkulohkaisulta, mutta miksipä ei! Kasmirin menevien purkkarallien faneilta Amen vaatii varmasti totuttelua, mutta aiemmille epäilijöille se tarjoaa erilaista tarttumapintaa. Vie mut kirkkoon Kasmir!

 

IKINÄ – Terapiaa

Sakara Recordsin uusin kiinnitys näyttää, että Kouvola on musiikkikaupunkina täysin aliarvostettu. Ikinä on yhtye, jonka räiskyvä asenne puskee rockin takaisin suomirockiin tavalla, jota ei ole ennen kuultu. Sekosin kun näin tämän videon. Tässä on niin monta mahtavaa asiaa johon rakastuin ja tämä mieletön video on niistä vasta ensimmäinen. Ihastuin myös biisin mahtavaan asenteeseen sekä siihen, että bändissä on ei vain yksi, vaan jopa kaksi mahtavaa naissolistia. Tämä ensimmäinen biisi jätti minut janoamaan lisää niin pahasti, etten tiedä miten pysyisin nahoissani.

 

Antti Tuisku – Pyydä multa anteeks kunnolla

Antti Tuiskun uusi sinkku Pyydä Multa Anteeksi Kunnolla on esittäjälleen uskollisesti kekseliäs, monitulkintainen ja raikkaasti seksikäs. Kuulijan tulkittavaksi jää hierotaanko kappaleella sovintoa vai jotakin muuta ja miten Antti Tuiskulta tarkalleen voikaan pyytää anteeksi noin niin kuin kunnolla. Kerronnallisesti kappale muistuttaa viimeisimmän levyn kappaleita Ihan sairasta mutta oikeesti kuulumme yhteen sekä En huuda sun perään – ehkäpä tällä kappaleella jatketaan tuota samaa tarinaa? Kuuntele itse ja tee omat päätelmäsi!

 

Eve Hotti – Paremmin ku poikaystäväs

Tässä on Eve Hotti, joka tekee vahvasti ajassa kiinni olevaa räväkkää urbaania poppia. Hotti otti nuoresta iästään huolimatta The Voice Of Finlandin lavan haltuun suurin elkein ohjelman toisella tuotantokaudella. Eve Hotin swägä muistuttaa etäisesti kotimaista versiota nuoresta Jessie J:stä. Mä haluan nähdä mitä hän tekee seuraavaksi!

 

Vilma Alina – Juha88 ft. Teflon Brothers

Siis kuinka ärsyttävä voikaan renkutus olla? Siis niin ärsyttävä, että se on jo mahtava eikä sitä saa pois päästään edes lobotomialla. Sitten sitä laulaa ja tanssii vain itsekseen aamusta iltaan niin, että kaikki toverisi katoavat ympäriltäsi kunnes olet vain yksin laulusi kanssa eikä se edes haittaa. Vilma Alina julkaisi debyyttialbuminsa “UFOJA” eilen perjantaina ja nähdäänkin sen kunniaksi myös levynjulkkarikeikalla Helsingin Kuudennella Linjalla 9.3!

 

Sini Yasemin – Pukukoodi

On vaikeaa olla vertaamatta Sanniin lähiaikoina ilmoille putkahtaneita uusia, nuoria, moderneja naisartisteja, jotka laulavat Netflixeistä ja ihmissuhteista. Sini Yaseminin loppuvuodesta ilmestynyt debyyttisingle on oiva näyttö nuoruuden energiasta ja mahtipontisesta tunnelmasta, mutta muistuttaa melkein liiankin paljon Sannin debyyttiä Prinsessoja ja Astronautteja. Odotan silti ihastuneena ja riemulla lisää!

 

Noin viikon biisit 2016

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.