Anti-Flag

Käväisin eilen Tavastialla, jossa keväällä jo yhdeksännen (!) albuminsa julkaissut jenkkipunkkipumppu Anti-Flag nousi lauteille. Bändi on ollut maisemissa jo runsaat kolme vuosikymmentä joka on jo melko kiitettävä saavutus, suuremman kansan suosiota nelikko on nauttinut näistä vuosista parisenkymmentä. Melodisesta ja nopeatempoisesta punkrockistaan tunnettu bändi on tunnettu myös poliittisesti aktiivisena ryhmänä sekä ihmis- ja eläinoikeuksien puolustajana.

Saapuessani klubille oli ihmisiä paikalla väljästi, luultavasti siksi että kyseessä oli tavallinen, kasuaalin arkinen tiistai-ilta. Sehän ei toki meininkiä haitannut, kun väki vähenee niin pidot paranee. Tehdessäni tietä väljän ihmismeren läpi Tavastian salin toiselle laivalle, oli lavan ottanut haltuunsa yhden miehen The Homeless Gospel Choir, jolta ehdin kuulla viimeisen kappaleen. Se kertoi tyypin lapsuuden kemian opettajasta, joka sanoi ettei hänestä koskaan tule mitään. Laulu kesti muutaman kymmenen sekuntia ja siinä laulettiin, että naikkosen hampaat muistuttivat jonkin eläimen hampaita.

Olin vakuuttunut.

Itse A-F nousi lavalle kympin pintaan ja takoi taattua paahtoa vajaan Tavastian täydeltä. Bändissä on aina ollut jotakin omituista energiaa, se ikään kuin herää henkiin livenä. Ikään kuin maailman mukavimmille punkkareille olisi istutettu pari paristoa verivirtaan ja päästetty irti.

Tapasin bändin solistin Justin Sanen ensimmäistä kertaa kuusi vuotta sitten. Ihastuttava, herttainen pieni mies jossa on suunnatonta, ulospäin heijastuvaa lämpöä ympärillään olevia ihmisiä kohtaan sekä aitoa halua oikeasti muuttaa maailmaa.

Mieleeni muistui jostain syystä eräs haastattelu jossa kysyin Justinilta missä hän kuvittelisi olevansa viiden vuoden päästä eli juuri nyt kun kirjoitan tätä. Rupesin kotiin päästessäni kaivelemaan arkistoistani vastausta tuohon kysymykseen mutten sitä kuitenkaan valitettavasti löytänyt. Voisin kuvitella hänen vastanneen jotakin sinne päin, että hän toivoo edelleen kiertävänsä maailmaa musiikkinsa parissa ja vaikuttaen asioihin parhaansa mukaan. Eli ennustuspallo olisi ollut hyvinkin oikeassa.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.