Ainoa levy jota voin kuunnella aamuisin

 

Herään arkisin tällä hetkellä joka aamu viimeistään klo. 5:30. En ole aamuihminen. Olen musiikki-ihminen, mutta olen niin intohimoisesti ei-aamuihminen, että olen erittäin nirso kuunnellessani musiikkia matkalla töihin. Valtaosa omista soittolistoistani ja suosikkibiiseistäni kuulostaa siihen aikaan aamusta ihan kamalalta ja radio ei tule kuuloonkaan, siellähän on ihmisiä jotka puhuu ja kaikkea. On liian aikaista ihmiskontakteille – edes kuulokkeiden kautta. Työmatkani kestää pisimmilläänkin alle puoli tuntia, johon ei istu kauhean montaa biisiä, mutta ilman musiikkia tai edes jonkinlaista tiluttelua korvissani tuntuu siltä etten oikein pääse kunnolla hereille. Siksi käänny(i)n usein syksysoittolistani puoleen tai akustisiin kitarantapailulevyihin. Ne taas kuulostivat jopa aamuisin korvaani liian pliisulta. Sitten löysin täydellisen levyn.

Spotifyn omat radioasemat; kukapa olisi uskonut, että sieltä voisi oikeasti löytää jotain! Eräs kaunis aamu tuli siellä vastaan bändi nimeltä MS MR ja pistin bändin välittömästi seurantaan. Jopa hieman suutahdin kaikille jo siitä somessa tykkäville ystävilleni, jotka ovat kehdanneet pihdata tätä salaisuutta minulta. Nyt olen oikeastaan myös hieman vihainen muille rosvoille jotka eivät myöskään ole käskeneet ottaa tätä duoa haltuun. Mutta ei nyt keskitytä vihaan, vaan siihen ainoaan levyyn jota voin kuunnella aamuisin.

Secondhand Rapture — kaksi vuotta sitten ilmestynyt pitkäsoitto, joka helpottaa edes himpun verran aikaisia aamuherätyksiäni. MS MR on siis nykiläinen duo, jonka sydämenä toimivat solisti Lizzy Plapinger sekä tuottaja Max Hershenow. Bändin musiikillinen soundi liikkuu jossakin indie popin, dream popin sekä dark waven rajamailla ja on mielestäni helposti verrattavissa mm. Lana Del Reyn tunnelmalliseen hönkäilyyn sekä Say Lou Loun unenomaiseen musiikkiin.

Siltä varalta, että siellä on muita kaltaisiani joita ei ole vielä käsketty tutustumaan bändiin, niin minä nyt käsken. Alta löydätte Secondhand Rapture -levy, olkaa hyvät. Sitä kannattaa kuunnella. Etenkin aamuisin.

 

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.