Tähdet Tähdet (2015)

Olen seurannut tänä vuonna kisaa säännöllisemmin kuin ennen, ohjelman alkaessa viime vuonna tuntui se hieman kiusaannuttavalta, mutta nyt olen päässyt sen makuun paljon paremmin ja fiilistellyt ihan huolella. Jos joltakin on mennyt ohi, Tähdet Tähdet on viime  vuonna maikkarilla startannut viihdeohjelma, jossa etsitään Suomen parasta esiintyjää. Kilpailijat ottavat mittaa toisistaan esittämällä suorassa lähetyksessä viikottain vaihtuvan genren mukaisia biisejä.

Ohjelmassa aletaan lähestyä suurta finaalia ja jännitys alkaa tiivistyä sen suhteen kuka pääsee paistattelemaan voittajan penkille sillä jäljellä on enää neljä kilpailijaa. Monta ennakkosuosikkia sekä omaa henkilökohtaista suosikkiani on kisasta joutunut jo lähtemään kotiin — leikin kesken ovat jo joutuneet jättämään Arja Koriseva, Mira Luoti, Jesse Kaikuranta, Anette Olzon, Markku Aro sekä Krista Siegfrieds. Etenkin kolmannessa lähetyksessä pudonneen Mira Luodin matkaa olisin mielelläni seurannut pidempäänkin ja viime viikolla pudonneen Krista Siegfriedsin olisin myös olettanut jatkavan aina viimeisille paikoille saakka. Ohjelma oli mielestäni kuin suunniteltu Siegfriedsin kaltaisille artisteille joilla on huimasti heittäytymiskykyä ja valtavasti lahjakkuutta!

 

 

Laura Voutilainen on loistanut läpi kisan lahjakkuudellaan ja todistanut kirkkaasti sen, että hänen äänialansa taipuu hyvinkin erilaisiin esityksiin. Erityisen positiivisesti olen yllättynyt Laura Voutilaisen itseironian tajusta kisan aikana, sillä lavalla nähty artisti on mielestäni kauden mittaan ollut erityisen leikkisä. Itse näkisin Voutilaisen mielelläni ohjelman finaalissa sillä hän on onnistunut esityksissään loistavasti laulunsa puolesta, mutta myös näyttänyt kykynsä heittäytyä erilaisiin teemoihin ja esityksiin.

Voutilainen on kauden aikana esittänyt kappaleet Ain’t No Sunshine (Michael Jackson), I Surrender (Rainbow), Le nozze di Figaro: voi che sapete (Mozart), Sin Wagon (Dixie Chicks), Asfaltti Polttaa (Tehosekoitin), Basket Case (Green Day) sekä Crucified (Army Of Lovers). Illan räppijaksossa Laura Voutilaiselta kuullaan huomenna Sini Sabotagen Levikset Repee. Lisäksi Laura ja Jarkko duetoivat Johanna Kurkelan Sun särkyä anna mä en -kappaleen voimin.

 

 

Jarkko Ahola on myös osoittanut leikkimielisyyttään eläytymällä viikkoteemoihin etenkin asujensa myötä, kauden aikana Aholasta on kuoriutunut mm. James Hetfield look-alike. Odotin Aholalta uuden kauden alkaessa aika paljon sillä hänellä on niin paljon äänialaa, että innolla odotin kuinka se taipuisi erilaisiin teemoihin. Olen kuitenkin ollut vähän harmissani siitä, että Ahola on tuntunut eläytyvän viikkoteemoihin juurikin lähinnä asuvalintojensa kautta, hevikurkkumallistaan Ahola ei ole mielestäni päässyt oikein pois ja siksi olisin odottanut enemmän heittäytymistä muutenkin kuin puvustuksen saralla. Jarkko Ahola on ehdottomasti ohjelman taitavimpia laulajia, mutta mielestäni tässä formaatissa haetaan jotakin enemmän kuin pelkästään musiikillisia taitoja joita kuitenkin kaikilla kilpailijoilla on omalla sarallaan.

Ahola on toistaiseksi kuultu kappaleet Superstition (Stevie Wonder), The Unforgiven (Metallica), Turandot: Nessun Dorma (Puccini), Thank God I’m a country boy (John Denver), Ajetaan Tandemilla (Freeman), Smells Like Teen Spirit (Nirvana) sekä If I Only Knew (Tom Jones). Tänä iltana kuullaan Jarkon tulkitsemana JVG:n megahitti Häissä.

 

 

Roope Salminen on ollut mielestäni kauden kovin yllättäjä ja osoittanut mieletöntä heittäytymiskykyä ja kehittymisen halua! Itse soisin myös Salmiselle finaalipaikan ja odotankin jännityksellä kuinka kisassa käy. Roope Salminen on mielestäni joutunut tekemään erityisen paljon töitä koska edustaa lähinnä kauden hiphop-vahvistuksena, mutta juuri siksi Salmisen matkaa onkin ollut kaikkein mielenkiintoisin seurata sillä kova työ on ehdottomasti tuottanut myös tulosta. Huikea kehitys treenivideoiden ja lopullisten esitysten välillä on ollut ihan mieletöntä ja erityisesti mieleeni on painunut kehitys heavyjakson Mötörhead-tulkinnan parissa. Povaisin ja toivoisin Roope Salmisesta kovasti koko skaban voittajaa!

Roope Salmiselta on kuultu kauden aikana Easy (Commodores), Ace Of Spades (Mötörhead), Zauberlöfte: Ein Mädchen oder Weibchen (Mozart), Gambler (Kenny Rogers), Poing poing poing (Irwin Goodman), Olen Kaunis (Pelle Miljoona) sekä U Can’t Touch This (MC Hammer). Roope Salmiselta kuullaan illan suomiräp-jaksossa Mikael Gabrielin Älä herätä mua.

 

 

Waltteri Torikka on kauden oopperavahvistus, joka on toki yllättänyt positiivisesti heittäytymiskyvyllään, mutta olen silti hieman yllättynyt siitä, että Torikan matka on jatkunut kisassa näinkin pitkälle. Itse olisin suonut paikan viimeisessä nelikossa mielummin Krista Siegfriedsille, jolle koko ohjelmaformaatti oli kuin räätälöity! Mielenkiinnolla kuitenkin seuraan mihin saakka tämä matka jatkuu.

Torikka on esittänyt kauden aikana kappaleet All Night Long (Lionel Richie), Still Of The Night (Whitesnake), Tre Sbirri (Tosca), Ring of Fire (Johnny Cash), Satumaa (Reijo Taipale, Hei hei mitä kuuluu (Apulanta) sekä Livin’ Da Vida Loca (Ricky Martin). Waltteri Torikka on valinnut illan jaksoon Tuomas Kauhasen kappaleen Enkeli. Roope Salmiselta ja Waltteri Torikalta kuullaan myös yhteisenä lauluna Haloo Helsingin Beibi.

Huomenna neljä jäljellä olevaa tähtiartistia hakevat sisäistä räppäriään ja illan erikoisjaksossa jokaisella tähtiartistilla on oma mentori, jonka kanssa he nousevat lopulta yhdessä lavalle. Jakson asiantuntijana nähdään suomiräpin pioneeri Iso-H. Tähdet, tähdet nähdään sunnuntaisin klo 19.30 MTV3-kanavalla. Itse siis ennustan/toivon, että finaaliin pääsisivät Laura Voutilainen sekä Roope Salminen joista jälkimmäiselle toivoisin koko kisan voittoa. Oletteko seuranneet ja ketä te povaatte finaaliin?

 

Postauksen kuvat on ottanut Tiia Santavirta, jonka fotosivuja pääsette seuraamaan Facebookissa täällä. Tiia on käynyt kuvailemassa suoria lähetyksiä ja julkaisee ihan mahtavia kuvia!

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.