Lana Del Rey

Olen lähivuosina pitkästä aikaa saanut muutamia uusia suosikkeja musiikkirintamalla, joista olen täälläkin jauhanut loputtomiin, mutta yksi näitä suurimpia uusia suosikkejani on ollut käsittämättömän upea Lana Del Rey. Pääsin eilen näkemään ensimmäistä kertaa elämässäni tämän mystisen olennon Hartwall Areenalla ja häkellyin ehkäpä vain entisestään. 

 

Täytyy sanoa, että en ihan oikeasti ehkä tiennyt mitä odottaa. Suuri osa Lana Del Reyn huumaavasta olemuksesta on tietynlaista hypnoottista mystisyyttä, jota en ehkä haluakaan ratkoa vaan pitää juuri sellaisenaan. Pelkäsin, että jos saisin laulajasta livenä tarpeeksi eri käsityksen se rikkoisi kaiken eikä levy kuulostaisi kotonakaan enää niin hyvältä. Lisäksi Lana Del Rey on tunnettu hieman ontuvasta lavapreesensistään…

Kukaan ei ole kuitenkaan aikoihin vienyt henkeäni samalla tavalla kuin Lana Del Rey. Ei kukaan mies, ei mikään elokuva, ei edes allergiakohtaus. Kun Lana astui lavalle, siivitti askelia järisyttävä huutomeri ja kylmät väreet kulkivat pitkin selkärankaani aina siihen asti kuin laulaja asteli pois lavalta. Samalla silmänalusiani pakotti hämmentävä tarve itkeä. Kun Born To Dien ensisävelet alkoivat soida, vierivät kyyneleet piskin poskiani enkä voinut lopettaa kuin vasta muutaman kappaleen päästä. Senkin jälkeen vilkaisin aina välillä itkuisin silmin vierustoveriani, jonka silmäkulmissa kimaltelivat myös pienet kyynelpisarat.

Ja se paljon puhuttu lavapreesens; Lana Del Reyn lavaolemus on kieltämättä omaa luokkaansa mutta näkisin senkin kääntyvän loppujen lopuksi enemmän voiton puolelle. Aran näköinen Lana näyttää lavalla siltä kuin pienikin tuulenvire veisi koko naisen mennesään tai pienikin särö rikkoisi koko kehon, äänen ja kaiken muunkin ympäriltä. Lana ei ehkä tiedä kuinka olla lavalla, mutta se tekee hänestä inhimillisemmän, samaisituttavamman ja niin paljon koskettavamman. Hän täyttää olemuksellaan ja etenkin äänellään koko tilan. Lisäksi hän tuntuu viettävän ainakin puolet keikasta eturivin keskuudessa lauleskellen, suukotellen fanejaan, jaellen nimmareita ja ottaen yhteiskuvia. Suunnatonta faneilleen omistautumista!

Konsertissa oli tosi myös asioita joista en pitänyt. Yleisöstä eturivi oli jotenkin oudosti mikitetty niin, että kirkuminen kuului tarpeettoman kovaa ja tehostettuna vaikka toisaalta huutojen kaikuminen toimikin todella hyvin yhteislauluissa. Myöskin keikan ensimmäisen biisin aikana koetut äänentoisto-ongelmat lannistivat hieman aloitusta. Nämä olivat kaikki kuitenkin vain teknisiä vikoja ja tärkeintä on mielestäni aina keikan herättämä tunnetila sydämessä ja päässä, ja se tunnetila olikin sitten jotakin sanoinkuvaamatonta. Tiedätte varmaankin varsin hyvin, että olen käynyt elämäni aikana aivan suunnattoman paljon keikoilla, kuunnellut musiikkia, nähnyt lempibändejäni, fanittanut konserttisaleissa, liikuttunut, ilakoinut, eläytynyt…

Mutta kertaakaan aikaisemmin ei mikään ole koskettanut minua samoin kuin Lana Del Rey viime iltana. (Tai ehkä on, mutta juuri nyt tuntuu siltä, että ei varmana ole!) Samettinen ääni tunkeutui raivoisalla voimalla syvälle sisimpääni enkä voinut olla värisemättä. Mikä suunnaton voima siinä äänessä onkaan. En voinut olla tuijottamatta tuon jumalattaren jokaista liikettä täysin hypnotisoituna. Lana Del Reyssä on jotakin sitä vanhan ajan glamour-karismaa, joka pysäyttää. Matalammat huokailut saivat jotenkin hengitykseni tasautumaan ja koko olemukseni rauhalliseksi samalla herätellen ihoani kananlihalle siinä missä korkeimmat inahdukset taas kutittelivat korvanystyröitäni siihen malliin, että kehoni tuntui väkisinkin erittävän kyyneleitä ulospuskettaviksi.

Olen niin onnellinen.

PS. Olen muuten ollut ehkäpä juuri tämän keikan vuoksi hirveän levoton koko viikonlopun, minkä seurauksena keksin mm. seuraavat termit: Lana Del -Reivit, Lanatanssit sekä Lamadeus. Vitsi mä oon hulvaton.

31 Comments

 • Reply millaa 06/2013 at 10:15 am

  Kuvailit aika täydellisesti myös mun tunteita<3 ja myöskin lana del reyittää ja lanalysoida….

 • Reply Jey 06/2013 at 11:13 am

  AAAA tuli kylmiä väreitä kun luin tämän. Voin vain kuvitella. Upea nainen, upealla äänellä varustettuna. Voi kateus!

 • Reply Ella 06/2013 at 11:43 am

  Lanan eilinen keikka parani huomattavasti loppua kohden, mutta kokonaisuudessaan keikka oli ihan huippu! Uskoisin että Lana toimisi parhaiten ehkä jollain intiimillä klubikeikalla, jossa laulajan ei tarvitsisi ottaa turhia paineita lavaesiintymisestä. Mutta Lanassa on jotain niin mystisen salaperäistä joka vaan kiehtoo ja saa kylmät väreet kulkemaan.

 • Reply Sini 06/2013 at 11:43 am

  Tuli oltua keikalla ja oli huippua. Ei haitannut yhtään vaikka tulinkin tuolta pohjoisesta asti yksin katsomaan tätä taru olentoa

 • Reply Sofia 06/2013 at 2:16 pm

  En ollu keikalla, ja nyt vähän itkettää kun luin tän! Ens kerralla sitten ♥

 • Reply Reetta 06/2013 at 2:31 pm

  Ah voi, mulla itselläni oli liput tänne konserttiin, mutta sunnuntai aamuna rikoin polveni niin pahasti etten pääsyt lähtemään ja jouduin antamaan lipun siskolleni… Harmittaa ihan vieätävästi vieläkin! Lana on mun ykkös rakkaus musiikkirintamalla 🙂

 • Reply Annika 06/2013 at 3:21 pm

  Oltiin katsomassa Lanaa ja oli ihanaaa!♥ Ihan mahtava keikka, vaikka jotenkin mietin ennen keikkaa että onkohan hyvä konsertti kun esiintyy noin isossa paikassa, mutta olihan se!

  Täällä on ottamiani kuvia eiliseltä keikalta : )

  http://annikanomablogi.blogspot.fi/2013/06/lana-del-rey.html

 • Reply Liisa 06/2013 at 4:04 pm

  Hmm, Nyt -liitteessä mietiskeltiin, oliko keikalla käytetty taustanauhoja. Juurikin tuosta kirkumisesta ja mukanalaulamisesta, mistä itsekin mainitsit: http://nyt.fi/20130617-kysyimme-kaeytettiinkoe-lana-del-reyn-keikalla-taustanauhaa/ 😮 Hassua.

 • Reply Doll De Vil 06/2013 at 7:27 pm

  Yritän olla postiivinen ja ajatella, että seuraavaan kertaan. ( Yritän )

  :'(

 • Reply Maria 06/2013 at 8:04 pm

  Olin keikalla ja mullaki oli itku silmässä melkeen koko ajan 😀 aivan uskomattoman upea ja mahtava keikka <3 Kumma kyllä, mutta mun tunnelmat vastas aika lailla tuota mitä kirjotit omistas 🙂

 • Reply Miisa 06/2013 at 8:50 pm

  Lana on ollut munkin ihan ehdoton suosikki jo pitkään! Niin uskomattoman suloinen ja hellyyttävä. Olin myöskin keikalla ja olin kuullut että Lana ei mukamas osaa laulaa livenä, MUTTA OSAAPAS, kuulostaa jopa paremmalta kuin levyllä! Ja itku tuli, yhyy.. :')

 • Reply Annika 06/2013 at 9:42 pm

  Itse kun olin siellä yleisön joukossa niin voin sanoa että jengi kyllä laulo ihan älyttömän lujaa ja kaikki laulo mukana. En usko, että taustanauhoja ois ollut, aika outoa jos oli..En tiedä miltä se sinne muualle kuulosti, mutta kaikki kyllä laulo ja lujaa sen voin sanoa : D

 • Reply miija 06/2013 at 1:02 am

  Mä olin kans keikalla, ja sen verran takana, että noi sun mainitsemat ongelmat ja se eturivin mikitys vei ihan superpaljon fiilistä koko keikalta 🙁 mietin ekan biisin aikana et tuleeko ne huudot joltain helvetin nauhalta vai mitä täs tapahtuu, ja se outo fiilis jäi jotenkin päälle. ois vaa pitäny hankkia liput ajois nii olis ollut paremmilla paikoilla ja fiilis ehkä erilainen.

 • Reply Riikka 06/2013 at 12:25 pm

  Multakin tuli kyyneleet Lanan keikalla silmiin!

 • Reply Emilia 06/2013 at 12:57 pm

  Siis apua en kestä! En itse päässyt keikalle mutta olen ihan järkyttävän rakastunut Lanaan ja voin niin kuvitella miltä se livenä tuntui. Aina ku kuuntelen sen biisejä niin fiilistelen sitä ihanaa surusmielisyyttä ja samalla saattaa muutama kyynel päästä. Juuri tuota vanhan ajan glamour-tyyliä hänessä rakastan. Kauniisti kirjoitit <3

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:21 pm

  LANALYSOIDA!!! MAHTAVA!!

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:49 pm

  Ensi kerralla sitten ♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:50 pm

  No mä uskon, että MIKÄ TAHANSA toimii aina paremmin intiimillä klubikeikalla! 🙂 Lana on kyllä mystinen, onneksi se mystisyys pysyi livenäkin! ♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:51 pm

  Ei varmasti. ♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:51 pm

  Niinpä, ensi kerralla. ♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:52 pm

  Voi ei!!!!! 🙁 Ensi kerralla! ♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:52 pm

  Wau, hyviä kuvia oot saanu! 🙂

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:56 pm

  Lauloi kyllä lujaa se on totta, mutta aivan selkeästi oli vähintäänkin mikitetty. Taaksepäin sen kuuli miten omituiselta se kuulosti 🙂 Olen ollut kuitenkin ennenkin loppuunmyydyillä areenakeikoilla eivätkä nekään ole kuulostaneet noin oudoilta! Huom. En nyt puhu volyymistä vaan siitä miltä se kuulosti muuten!

  Mut hei, en kyllä usko myöskään, että olisi taustanauhoja koska vuorovaikutus oli niin selkeää! 😀 Mutta väittäisin tosiaan, että eturivi oli mikitetty niin, että laulu, huudot, kirkumiset yms. kuuluisivat kovempaa…

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:56 pm

  Seuraavaan kertaan ♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:57 pm

  Se oli ihan käsittämätöntä!!

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:57 pm

  Aijaa, mä en ollut tuota kuullut! Pelkästään lavaliikehdinnästä yms.! Mutta se oli NIIIIIN paljon parempi vielä kuin levyllä!!! Huh!♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:59 pm

  Joo se oli TODELLA outoa ja hämmentävää! Onneksi heti kun Lana pyysi omaa ääntään kovemmalle ja sen sai niin musta helpotti 🙂 Vaikka jäi toki näin myöhemmin vaivaamaan se vammanen mikitetty yleisö mut näin yleisesti kuulosti kuitenkin hyvältä ja meni suoraan sydämeen joten… ♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 6:59 pm

  Mä olin ihan räät poskilla 😀 ♥

 • Reply Joanna 06/2013 at 7:01 pm

  KYLLÄ. Juuri näin! Ensi kerralla sitten sinäkin ♥

 • Reply Enni 06/2013 at 10:03 pm

  Kuvailit myös täydellisesti sen, mitä en ikinä olisi halunnut missata! Byää miksi en mennyt sinne?!

 • Reply Joanna 06/2013 at 10:10 pm

  :(((( ♥

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.